1 maart jongstleden gaf Jesus Huerta de Soto een lezing in Kasterlee, Belgie. Naar aanleiding van de Nederlandse vertaling van zijn meesterwerk ‘Money, Bank Credit en Economic Cycles’. In het Nederlands heet het boek ‘Geld, Krediet en Crisis‘ en het is vertaald door Tuur Demeester.

Tijdens de ruim 1 uur durende presentatie legt Huerta de Soto kraakhelder uit hoe de financiele crisis is ontstaan en hoe het systeem moet worden hervormd. De werkelijke oorzaak van de kredietcrisis is te vinden in Peel’s Bank Act uit 1844. De juiste hervorming van het monetaire stelsel zal liggen in 100% goudreserves voor direct opeisbare deposito’s en het afschaffen van centrale banken.

Een zeer leerzame en aan te raden videopresentatie, mede mogelijk gemaakt door de GoldMoney Foundation.

6 REACTIES

 1. @roger [11492]:

  Heel intrigerend en tegelijk afgrijselijk verhaal. Je zou er een film van kunnen maken die niemand zal geloven.

  In mijn jonge jaren wist ik niets over de FED of het systeem van geld creëren en ging ervan uit dat landen hun eigen geld beheerden en uitgaven, dus ook Amerika. Dat het vooral de Amerikaanse overheid was die zijn eigen geld beheerde…Niet dus.

  Maar dat men zijn ziel aan de duivel heeft verpacht en de macht, want geld is macht, ooit uit handen heeft gegeven en ik dat las, was ik met stomheid geslagen.

  Tot op de dag van vandaag kan ik niet geloven dat men ooit van de enige, echte en zuivere weg is overgestapt naar de weg van de hel. Dat we slaven zijn en nog meer zullen worden mag duidelijk zijn.

  Ziek en diep triest systeem. En hoeveel mensenlevens heeft het gekost en zal het nog kosten en hoeveel bloed kleeft er aan de handen van deze zogenaamde bankiers.

  Ik kende dit verhaal niet en ik weet niet of je blij moet zijn om dit verhaal te kennen. Alles te weten maakt namelijk niet gelukkig. De illusie en onwetendheid waarin we leven, misschien hadden we het zo moeten laten.

 2. Financiële crisis = BANKFRAUDE
  Slaven leven hun hele leven in een chronische financiële
  crisis, en plegen elke maand een bankrun op de flappenkast.

  Jhon

 3. Bankrun, bankrun, bankrun!

  Er gaat niks hervormd worden zonder een crash veroorzaakt door de huidige schulden en inflatie.

  Iedereen zou een bankrun moeten plegen. Je bent gek als je nu nog veel geld op de bank laat staan. Het kaartenhuis gaat instorten, dat is overduidelijk. Zowel de euro als de dollar. Hoe eerder je in tastbare middelen zit hoe beter. Als je te laat bent, krijg je je geld niet meer van de bank of moet je te duur fysieke middelen kopen.

  Sommige mensen verwachten bij 50 dollar zilver een flinke correctie.

  leo [6] reageerde op deze reactie.

 4. @peetar [11495]: @peetar [11495]:

  Een crash op de obligatiemarkt staat in de sterren geschreven met in zijn kielzog alle beursindexen. Als dit de omschrijving is van de grootste bankroof aller tijden… Zie het zo, veel gepensioneerde mensen hebben hun restant aan spaargeld na de financiële crisis 2008/ 2009 in low-risk fondsen gestopt onder het voorwendsel van “veilige haven”, listig aangepraat door hun huisbankier. Inderdaad bedrog, uw spaargeld staat op een effectenrekening
  tot 20000 euro gewaarborgd door het spaardeposito-garantiestelsel. Riskant zijn beursgenoteerde grootbanken.

Comments are closed.