Koranverbrander Terry Jones medeplichtig aan moorden in Afghanistan?
Bekijk de resultaten
Laden ... Laden ...

Update: Een libertarische analyse (incluis repliek op DDS)

30 REACTIES

 1. De massa-media had ook kunnen zeggen: ‘De mensen in Afghanistan willen nu eindelijk vrijheid en democratie, daarom hebben ze de hoofden afgehakt van de VN’ers’. Maar dat past natuurlijk niet in het beeld dat de massa moet hebben van de VN.

  De massa-media kletst net hoe het uitkomt. Feit is dat de VN daar gehaat is, anders gaat de plaatselijke bevolking geen hoofden afhakken. Een verbrande koran wordt erbij gehaald als ‘reden’ maar de werkelijke reden is de afkeer van de VN.

  De VN verbiedt levering van verdedigingswapens aan Iran. Dat is een grote verantwoordelijkheid als Iran aangevallen wordt. De VN is niet zo’n frisse organisatie.

 2. “Het verbranden van de koran had geen enkel ander doel dan provoceren. Gefeliciteerd dominee Terry Jones met uw stompzinnige actie heeft u, indirect, de doden op uw geweten van de VN-medewerkers in Afghanistan. Deze dominee kan trots zijn op zichzelf. Waarbij ik meteen maar even aanteken, dat de barbaren die de doden op hun geweten hebben een enkeltje naar hun schepper kunnen krijgen.

  Het verbranden van boeken is misdadig. Zeker vanuit het oogpunt dat men weet, dat de acties die het ontketent de consequenties kunnen hebben waartoe het nu heeft geleid, dood en verderf zijn er gezaaid. Jones wist dat het verbranden van een koran haat zou zaaien. Het is een welbewuste actie, door die actie mag hij, wat mij betreft worden opgepakt wegens medeplichtigheid om vervolgens voor de rest van zijn leven opgeborgen te worden. Jones is een indirecte moordenaar.”

  Aldus Isser van van het rechts-conservatieve dagelijksestandaard.nl. Meer hier: http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/04/alleen-idioten-en-onwetenden-verbranden-boeken
  Overnight [9] reageerde op deze reactie.

 3. Obama heeft zowel de verbranding van de koran in Florida, als het geweld in Afghanistan scherp veroordeeld. (NOS Teletekst)

  Obama: De ontheiliging van heilige teksten is een daad van ,,extreme intolerantie en fanatisme”, maar om in reactie daarop mensen te vermoorden is ,,een belediging van menselijk fatsoen en waardigheid’. (Dagblad de Limburger)

 4. Allereerst zijn de moordenaars de schuldigen. Jones aanwijzen is zoveel als de boodschapper veroordelen. Tegengas tegen de islamonazis is lang over tijd. Wie ooit met bullies heeft gedeald, weet dat appaiseren averechts werkt. De schoft vat dat op als een aansporing. Weet je wat helpt? Hospitaal inschoppen en bloemetje sturen. Kaartje erbij: “de volgende keer krijg je er een dozijntje maagden bij cadeau”. Moejis opletten!

 5. ik geef de nwo en de iluminati de schuld en niet te vergeten groep bilderberg het plan voor wereldoorlog 3 in 2012 zetten ze vrolijk voort obama voert het uit.

 6. @Def [2]:
  Het verbranden van boeken is misdadig. Zeker vanuit het oogpunt dat men weet, dat de acties die het ontketent de consequenties kunnen hebben waartoe het nu heeft geleid, dood en verderf zijn er gezaaid. Jones wist dat het verbranden van een koran haat zou zaaien.

  Nou nou, allereerst heeft Jones denk ik gewoon dat boekje gekocht en zou hij daarom ook er mee mogen doen wat hij wil: lezen, opeten, naast de toiletrol leggen, of verbranden.
  Verder
  ook al weet hij dat dat tot rare domme dingen door anderen zou kunnen leiden, dan nog is het de verantwoordelijk heid van die beulen/moordenaars die de trekker of wat dan ook overhalen.
  anders
  zou ik hier ook niet meer op mogen schrijven: ‘ik weet toch dat ik daarmee teerhartige socialistjes en politici een maagzweer en haat als consequentie bezorg’ ?

 7. @Def [8]:

  Ik zou geen Koran verbranden. Ik vind het geen goede actie. Roept hij op tot geweld? Neen. Schendt hij iemands eigendom? Neen. Is hij medeplichtig aan de moorden in Afghanistan? Neen.

  Ik vind het eigenlijk best schokkend dat ten minste 5 bezoekers van de Vrijspreker vinden dat Terry Jones medeplichtig is aan moord.

  Albert S. [12] reageerde op deze reactie.

 8. @Def [8]: Nee, waarom zou hij oproepen tot geweld Def? Hij verbrandt gewoon een sprookjesboek. De enige die opgeroepen heeft tot geweld is die psychopatische imam in Afghanistan. Die moet je pakken en veroordelen. Niet die dominee. Deze man heeft het grootste gelijk van de wereld om te laten zien hoe gewelddadig de krijgerscultus is van de islam. We zien de wreedheid en waanzin van deze cultus in alle openheid. Net als de waanzin en geweldsorgie die tentoongespreid werden na de publicatie van de Deense cartoons in 2005. We hebben hier te maken met geloofswaanzinnigen die bereid zijn om mensen af te slachten voor wat ze geloven. Dat is de uitwerking van een walgelijke en weerzinwekkende cultus van de Mohamedanisme.

  Jaarlijks worden honderden bijbels vernietigd door het Saoedische regime. Hoor je ooit christenen mensen afslachten hierom? Kijk, dat is het verschil tussen beschaving en barbarisme!

 9. [Advocaat van de duivel modus uit]

  Ik ben overigens wel oprecht benieuwd naar de argumentatie van de ja-stemmers.

 10. @Albert S. [12]:

  Daar ben ik het volkomen mee eens. Ik vrees echter dat het nog vrij lang gaat duren voordat het grootste gedeelte van de westerlingen, die in staat van decadentie verkeren, dat in zullen zien.

  @Def [13]:

  Ik ook. Het zijn er inmiddels maar liefst negen. En let wel, het gaat in jouw kwestie om een vorm van medeplichtigheid, niet om een vorm van (schuldloze) ‘oorzakelijkheid’.

 11. Een “christelijke” idioot die een sprookjesboek verbrandt waardoor “moslim”idioten menen dat ze onschuldige kafirs moeten vermoorden als vergelding.
  Het getuigt -hoewel hij hiertoe alle vrijheid heeft- van weinig fatsoen van die dominee maar de buitenproportionele reaktie vanuit de moslimhoek geeft wel duidelijk aan wat het verschil tussen beide religies is.

  Kortom; Islam ies vrede.
  Het zoveelste bewijs voor mij van de achterlijkheid van deze ideologie.

 12. Als ik een Donald Duck verbrand, worden er dan ook mensen boos?

  Als ik een kookboek van Sonja Bakker verbrand, moet ik dan op gaan passen?

  Als ik een exemplaar van Mein Kampf verbrand, ben ik dan goed of slecht bezig? Gaan neo-nazi’s dan hoofden afhakken en is dat dan (een beetje) mijn schuld?

 13. Laat ze maar een oorlog beginnen tegen het Westen en het haatvuurtje in Amerika nog wat hoger opstoken, dan kan de oorlogsindustrie zijn spullen beter aan de man brengen. Boekverbranding is marketing pur sang.

 14. Off topic:

  De VS is bezig troepen te verzamelen in de Zwarte Zee:

  Quote: ‘In fact, if we draw historical parallels, the world is in a state of 1939, i.e., before the start of a global war, whose precursor is the aggression of the U.S. and its satellites against Iraq and Afghanistan, and this time against Libya. The only question is when this “Black Sea Libya” happens.’

  http://english.pravda.ru/world/americas/01-04-2011/117423-nato_black_sea-0/

  Albert S. [21] reageerde op deze reactie.

 15. @Nico de Geit [20]: Inderdaad is het absurd dat de VS overal maar inmengt en interventies pleegt, zonder dat haar eigen belangen hiermee gediend zijn. Het beste voor de VS en haar bondgenoten is gewoon om zichzelf terug te trekken uit deze probleemgebieden en meer gaan zorgen voor hun eigen bescherming en veiligheid en vooral van hun burgers hier te lande. Dan maakt het niet meer uit of mensen korans of andere sprookjesboeken verbranden. Ze kunnen dan gaan tieren tot ze een ons wegen en intussen sluiten we de deuren voor deze lieden.

  Nico de Geit [22] reageerde op deze reactie.
  IIS [23] reageerde op deze reactie.

 16. @Albert S. [21]:

  Jouw voorstellen zijn niet haalbaar. Dan moeten grenzen dicht, dan moet er een stop op emigratie komen. Dan kan de oorlogsindustrie zijn deuren wel sluiten. Het gehele Westen zit reeds te diep in de verschillende, belangrijke regio’s. En vergeet niet dat men ook bezig is olie veilig te stellen, zonder olie is men overgeleverd aan de goden, en daar kan men op de één of ander manier toch niet helemaal op vertrouwen.

  Jouw voorstellen zijn geschikt voor de generatie naar de Derde Wereldoorlog, niet nu.
  Albert S. [24] reageerde op deze reactie.

 17. @IIS [23]: De VS hadden een lange traditie van het weren van communisten, dat is hen toch aardig gelukt. Dus zeg nooit nooit IIS. Alleen mensen worden toegelaten die het westerse liberalisme en de cultuur ondersteunen. De anderen zijn niet gewenst en kunnen emigreren naar sharia staten.

  IIS [25] reageerde op deze reactie.

 18. @Albert S. [24]:

  Ik zal nooit nooit zeggen, maar beloven doe ik nooit iets…. 😐

  Maar het systeem van interveniëren door de staat en banken, het steeds meer uitbreiden van controlesystemen in de VS, overigens ook hier in de EU, doet me denken aan de overtreffende trap van het communisme. Volgens mij is/was het oude communisme daar nog een stumper bij. Die konden namelijk niet, in tegenstelling tot de huidige machthebbers, beschikken over digitale instrumenten die haarfijn de burger kunnen volgen en sturen. Het onverwoestbare, fijnmazige net is nog lang niet om ons heen gesloten, we kunnen hem al wel voorzichtig voelen, maar zien hem nog net niet in zijn volle glorie.

  Alleen mensen worden toegelaten die het westerse liberalisme en de cultuur ondersteunen. De anderen zijn niet gewenst en kunnen emigreren naar sharia staten.

  Is dat geen wensgedachte? Want de werkelijkheid lijkt anders, volgens moi omgeving….

 19. @Albert S. [12]:

  Laten we ons verplaatsen in de omgekeerde situatie.
  Een Arabische imam verbrandt een bijbel.
  Gaan nu westerse christenen een paar Turken onthoofden??
  Nee, dat doen ze niet.
  Want: hun geloof stimuleert dit niet, EN ze zien in dat willekeurige Turken GEEN schuld dragen aan wat een of andere imam doet, EN tevens beseffen zij dat Christus blijft leven, ondanks die verbranding. En Christus is hun levend geloof.
  Hieruit blijkt dus dat het christelijke geloof moreel superieur is aan het mohammedaanse geloof.

  Ik beschouw die opgefokte woede van die islamisten altijd als een teken van zwakte. Hun fundament schijnt bij het minste zuchtje wind te wankelen: kaartenhuizen dienen inderdaad met geweld verdedigd te worden.
  Kaartenhuizen kunnen anders zomaar ineen storten.
  Hun geweld toont aan dat zij in een kaartenhuis geloven.

  ZEER triest dat onschuldige westerlingen, die PART NOCH DEEL hadden aan het verbranden van slechts 1 koran, toch werden onthoofd.
  Hieruit blijkt al dat dit volk duivels crimineel is en dat Wilders gelijk heeft in zijn opvattingen hierover.

  Albert S. [29] reageerde op deze reactie.

 20. Overigens lijkt de strijd in Ivoorkust ook alweer een strijd tussen moslims en christenen te zijn.
  Maar wat ‘het nieuws’ steeds niet vermeldt is het antwoord op de vraag: wie begon er steeds met gewelddadige intimidatie?
  ‘Het nieuws’ heeft het steeds maar over onderlinge conflicten, alsof beide partijen even schuldig zijn.
  Zo doet ‘het nieuws’ het ook bij Israel.

  IIS [28] reageerde op deze reactie.

 21. @beek [27]:

  De meeste inwoners van Ivoorkust hangen de traditionele religies aan. In deze religies spelen magie, rituele dansen en maskers een grote rol.

  Op de tweede plaats komt de islam met ongeveer 23 procent. Verder is ongeveer twaalf procent van de bevolking aanhanger van het christendom. Ook christenen en moslims worden beïnvloed door de traditionele religie.

  …..Wie begon er steeds met gewelddadige intimidatie?

  Dat zou ik graag willen weten van jou en ook hoe ‘het nieuws’ het doet bij Israël. Over fantasie gesproken….

 22. @beek [26]: Het is inderdaad een uiting van zwakte, maar ja ook zwakkelingen kunnen gevaarlijk uithalen vooral naar onschuldigen toe zoals we hebben kunnen zien met de vervolgingen van joden in het verleden in de moslimstaten en nu zijn dus de christenen aan de beurt. Het grootste deel van de Bahais in Iran is al opgehangen door die duivelse mullahs. Verder worden ook soefi’s en ahmadi’s vervolgd alszijnde ketters. Het gaat maar door. Islam vrede? Het is al vanaf het begin gewelddadig geweest met de psychotische Mohamed en zijn krijgerscultus.

  IIS [30] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.