Mario Draghi is onlangs de president van de Europese Centrale Bank geworden. Super Mario, zoals hij ook wel genoemd wordt,  heeft zijn sporen in de financiele wereld verdiend. Volgens de MSM een buitengewoon deskundig man en dat zelfs zonder enig (bekend) seksschandaal. Verder heeft hij ervaring binnen zowel overheid als bedrijfsleven. Als je Goldman Sachs tenminste bedrijfsleven kunt noemen…

Bij Goldman Sachs kwam hij in 2002 en was hij vicepresident. Hij hield zich daar onder meer bezig met het adviseren van landen en grote bedrijven. Eén van die landen was Griekenland die hij voorzag van allerlei trucs en handigheidjes om de grote tekorten te maskeren.  Hij is dus mede verantwoordelijk voor de Griekse tragedie die menig spaartegoed gaat verslinden. Mr. President moet nu een oplossing voor zijn eigen advies gaan verzinnen.

Van 1991 tot 2001 was hij minister van Financieën in Italië om vanaf 2006 de Italiaanse Centrale Bank te leiden. Gedurende die pakweg 15 jaar heeft Italië een van de grootste staatsschulden van Europa weten te scoren. Super Mario heeft onder intimi de bijnaam ‘Mister somewhere else’ omdat wanneer je hem nodig hebt, hij weggeglipt is om ergens mobiel te bellen. Tijdens de oplopende schuldenlast in Bella Italia was hij waarschijnlijk ook druk met andere zaken. 

Nice to know is het verder dat hij vanaf 2003 een graag geziene gast op de besloten Bilderbergconferenties is. Tijdens de G20 top in 2009 onderstreepte hij dat met de opmerking: ‘we are on the way towards a world government of the economy’ nog maar eens.

Mario Draghi, een bijzonder goedgeklede heer en een toegewijde familieman, die binnenkort verrassende bestemmingen voor bijvoorbeeld uw pensioengeld heeft.

11 REACTIES

 1. Voordeel is dat hij perfect weet wat Griekenland (en wie weet nog andere clubmed landen) nog meer aan lijken in de kast hebben zitten.
  Vraag is natuurlijk aan wiens kant hij gaat staan en of hij met die inside info iets gaat doen ten gunste van de ECB of dat ie stiekum zijn ouder werkgever trouwblijft wellicht omdat hem daar over pakweg 5 jaar een nieuwe nog hogere functie in het voorzuitzicht is gesteld.

  pcrs [5] reageerde op deze reactie.

 2. Als ik de Power Elite was dan zou ik een Raad van Toezicht instellen met vertegenwoordigers van de IMF, Wereldbank etc. Voorwaarde is wel dat ze een curus Italiaans boekhouden met succes hebben gevolgd anders zal onze Super Mario inderdaad onnavolgbaar blijken. Maar of dit onnavolging vindt?

  [Ha, genoteerd als idee voor een kort verhaal]

 3. In “Beursbox” lees ik net:

  “- Mario Draghi wordt de nieuwe President van de ECB. Het is Goldman Sachs daarmee gelukt één van haar vazallen ook bij de ECB aan de top te krijgen. Mario werkte drie jaar lang voor Goldman Sachs. Zoals we weten, eenmaal bij Goldman Sachs houdt in, altijd bij Goldman Sachs. De uitverkoop van Europa aan Goldman Sachs gaat fase twee in.”

 4. Ergerlijk en hoogst verbaasd dat dergelijke mensen hier in de Europa de scepter mogen zwaaien. I.p.v. dit individu en alle mede schuldigen aan de crisis in een kerker op te sluiten of hoog in een boom te drogen hangen, krijgen ze nog een vette bonus plus een presidentschap bij de ECB, met nota bene goedkeuring van Duitsland!!??

  Deze Dark Mario is de verpersoonlijking van de duivel en zijn ouwe Amerikaanse moer en voorspeld alleen nog maar meer ellende. Hoe knuppelen we de EU nog verder het graf in? Nou, zo dus….

  Het mag duidelijk zijn dat de EU zijn ziel heeft verkocht en Amerika overal zijn mollen heeft geïnstalleerd die ervoor moeten zorgen dat US of fucking A als winnaar uit de crisis zal komen…Wat een machtig maar o zo ontiegelijk compleet gestoord zooitje ongeregeld. Er is één schrale troost, ook deze mensen/satan aanbidders zullen de dans niet ontspringen, al denkt men nu koning en meester op het wereldse strijdtoneel te zijn, blijvertjes zijn ze net zo min. Als ze opgebruikt zijn zullen ze worden afgedankt als oud vuil, dit geldt ook natuurlijk voor de opdrachtgevers die misschien tijd kunnen kopen, maar de tijd laat zich niet omkopen en ook voor deze heren zal het exit zijn als hun tijd is gekomen…
  pcrs [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Scrutinizer [1]: Hij werkte bij Goldman Sachs en die hebben de Griekse roverheid geholpen bij de toetreding tot de euro, door hun balans op te schonen (ze geld te lenen tegen toekomstige inkomsten van bijvoorbeeld de luchthaven)
  Ik denk dat hij nog wel weet bij wie hij in dienst was.

 6. @pcrs [6]:

  Precies, als afgedankte hazewindhonden in Spanje en overjarige racepaarden in het slachthuis, wordt iedere overbodige handlanger of poppetje verwerkt tot voer voor de pers en weten politici en aanverwante gezwellen er op een smerige wijze nog een slaatje uit te slaan door aan de wereld te laten zien hoe goed ze hun werk doen en ons lamme volk uit de klauwen redden van cultische personages en uitgerangeerde verkrachters.

  Na het rode gevaar is er nu het Islamitische gevaar en aanstonds zal er wel het gele gevaar bijkomen als China machtiger wordt dan de nu heersende macht lief is…..Het imperialistische karakter van de USA en zijn onderdaan EU, de onderlinge concurrentiestrijd bij het veilig stellen van macht, landen en grondstoffen maakt dat we nog heel veel krijgen te verduren van onze bloedeigen regeringen en diep zullen moeten gaan, dieper dan ons lief is.

  Mario Draghi is een gevaarlijke pion in het spel, maar zodra deze is uitgespeeld dan is hij net zoveel waard als Dominique Strauss Kahn op dit moment is en zijn ze niet meer dan trash.

  De mens is een vies ras, viezer dan ik wil zien…
  IIS [9] reageerde op deze reactie.

 7. @IIS [8]:

  …Liever sluit ik mijn ogen en geniet nog even van de illusie dat een vrij mens, een vrije burger nog iets voorstelt.

  De mens mag zich zo langzamerhand wel schamen door zich geciviliseerd te noemen. Degene die in de middeleeuwen worden gezien als wreed en ongevoelig zouden van de huidige mens nog iets kunnen leren. Nu lijkt het nog redelijk paai en vree, maar zodra wij werkelijk moeten vechten om te overleven zullen we ons nog meer als pre-middeleeuwse beesten gedragen en taferelen gaan aanschouwen die we nooit voor mogelijk hielden….

  We zijn afgestompt en accepteren het meest vreselijke nieuws tegenwoordig als vanzelfsprekend, ook dat politici leugens aan de lopende band verkondigen en onder valse voorwendselen mogen moorden en stelen.
  Waar bijv. mensen in de jaren 70 na een brute moord of verkrachting jaren later er nog over spraken, is men nu na een halve dag het meest erge nieuws al weer vergeten. Sign of the time, en te veel idioten met macht en geld…..
  vogue7.us [13] reageerde op deze reactie.

 8. tis te hopen dat hij niet binnenkort bekend staat als Hyper Mario

Comments are closed.