vrijdag, 3 juni 2011
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Ron Paul genoemd op Teletekst

Voor het eerst. De Vrijheid moet het met kruimels doen.

Op NOS.nl werd Ron Paul al eerder genoemd: Een tweederangs ‘libertijns’ congreslid, die eerder mee deed aan de presidentsverkiezingen namens de ‘libertijnse’ partij. Mocht iemand het verschil tussen libertarisme en libertinisme aan de NOS redactie willen uitleggen, stuur dan een mailtje naar publieksreacties@nos.nl.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bon Vivant schreef op : 1

  Grappig dat zo’n links stukje quasi-nieuws de term “rechts” blijft hanteren. Links is alles geworden, wat het vroeger rechts verweet. Reactionair, betweterig, kleinburgerlijk, en nog veel meer.

  De NOS iets uitleggen? Waarom zou ik.

 2. Seneca schreef op : 2
  Seneca

  De taktiek van de NOS is doodzwijgen tot het niet langer kan en daarna zoveel mogelijk in diskrediet brengen. Hun nieuwsgeving is provinciaals, subjectief, eenzijdig en een soort soapserie van Bankier/Politicus Zoekt Slaaf. Door dit gefilterde ‘nieuws’ lijkt in Nederland – als je alleen de NOS volgt – alles 5 jaar later te gebeuren dan in de rest van de wereld.

 3. pcrs schreef op : 3

  Hoe zielig kan het er voorstaan als een teletekst bericht waarin Ron Paul wordt genoemd als iemand die op verlies staat en die libertijns genoemd wordt, als overwinning omhoog wordt gehouden.
  Op zulke momenten begrijp je dat we echt gedoemd zijn in een concentratiekamp te eindigen.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. Hub Jongen schreef op : 4
  Hub Jongen

  @pcrs [3]:
  Het is inderdaad een heel klein trofeetje. Maar je kunt het ook als een tekentje van hoop zien omdat misschien enkele mensen de naam Ron Paul zien, en daardoor een volgende keer er meer aandacht aan schenken.
  Wishful thinking?

  pcrs [5] reageerde op deze reactie.

 5. pcrs schreef op : 5

  @Hub Jongen [4]: ik probeer het ……. nee het lukt niet om het als teken van hoop te zien. Het liep stuk op het idee dat mensen bij het zien van een naam een soort magische invloed tot bekering zouden ondervinden.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 6. Hub Jongen schreef op : 6
  Hub Jongen

  @pcrs [5]: `

  Wel,…gewoon blijven proberen!!!!
  Misschien helpen uitspraken als deze van Willem Duys:
  “Het kan me niet schelen WAT ze over me schrijven, ALS ze mijn naam maar goed spellen!”

 7. offthegrid schreef op : 7

  Ach, ik vind het wel leuk om de propaganda-machines een beetje uit te dagen. Dus een verzoek tot rectificatie ingediend. Ben benieuwd.

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 8. tamso schreef op : 8

  Alleen de domoren,die met het zooitje mee coloboreert worden genoemd in de nos.Die democratie is ook een hol woord,wat eigenlijk geen enkele betekenis heeft.
  Het is een geloof/religie.Je moet er ook in geloven,wil je meedoen en hogerop komen.
  Of je nu een geestelijke of atheistische macht heb,allebei spannen jouw voor hun karretje.

 9. offthegrid schreef op : 10

  @Hub Jongen [9]: Vooralsnog alleen een automatisch gegenereerde e-mail met ontvangstbevestiging. Ik houd u op de hoogte.

  Geachte heer/mevrouw,

  Hartelijk dank voor uw e-mail. Deze is doorgestuurd naar de betreffende redactie.
  Uw complimenten en klachten nemen wij ter harte. Tips en aanbevelingen worden in dank aanvaard.
  Met behulp van uw opmerkingen kunnen wij onze berichtgeving optimaliseren. Indien van toepassing ontvangt u zo snel mogelijk een
  antwoord.

  Met vriendelijke groet,

  NOS Publieksvoorlichting

 10. offthegrid schreef op : 11

  @Hub Jongen [9]: Oh ja, mijn pestend berichtje luidde:

  Geachte redactie,
  In uw artikel “Eerste kiesdebat VS vol onbekenden” vermeldt u een grove fout, door Amerikaans congreslid Ron Paul als “libertijn” af te schilderen. Ron Paul is namelijk “libertariër/Libertarisch” en dat is iets heel anders dan “libertijn”.
  Omdat het, door staatspropaganda van de media links gesufde, publiek waarschijnlijk beide woorden niet kent, zal een deel gaan zoeken wat nu “libertijns” betekent en hiermee een verkeerd beeld krijgen van Ron Paul. Nu is dat niets nieuws, dat de media verkeerde informatie verstrekken, ingegeven door de politiek, maar in dit geval is het wel degelijk belangrijk.

  Ik zie derhalve een rectificatie dan ook niet meer als fatsoenlijk. Bij uitblijven daarvan is uw fatsoen meteen aangetoond en kunt u op www.vrijspreker.nl een stevige kritiek verwachten.

  Def [12] reageerde op deze reactie.

 11. Def schreef op : 12

  @offthegrid [11]:
  Top. Nu maar afwachten.

 12. Burnitall schreef op : 13

  Tja..Als je een punt hebt en je gaat dan vervolgens demoniseren dan kun je op je vingers natellen dat ze je niet serieus gaan nemen. Dus ik verwacht geen antwoord van ze. Misschien is het libertarisch om enig respect voor een ander te verliezen als je , zoals nu , een punt hebben…

 13. vincent schreef op : 14

  libertijn is inderdaad een gevaarlijke verspreking of smerige opzet.
  het woord libertijn betekend niet iets compleet anders maar helt tegen het begrip libertariër aan, want het gaat beide over vrijheid maar met een behoorlijk groot ingrijpend verschil in filosofische opvatting.

  Een libertariër staat absolute vrijheid voor, maar met de beperking dat men nooit de vrijheid en integriteit van andere personen mag aantasten. Een libertijn kent geen enkele beperking in zijn vrijheid en mag volgens zijn filosofie ook eigendomsrechten van anderen schenden om aan zijn gerief te komen.

  NOS staats journaal.

  Burnitall [15] reageerde op deze reactie.

 14. Burnitall schreef op : 15

  @vincent [14]: Tja..en nu de vraag..
  Is Ron Paul een libertijn of een libertarier