Vrijspreker: U maakte zich zorgen dat in het zuiden van de EUSSR de slaven de handdoek in de ring beginnen te gooien.

Opperdienaar: Ik zag een grafiek dat de productie in het zuiden van Europa begint terug te vallen. Kennelijk zien ze er geen brood meer in om nog stevig door te ploeteren. Ook is in 1 oogopslag duidelijk dat onderdanen het in België en Slovakije veel te gemakkelijk hebben.

eu industrial production

Vrijspreker: Waarom denkt U dat de human resources daar minder productief worden?

Opperdienaar: Hoewel sommige van mijn collega heersers zeggen dat dit door de slechte ploetermoraal komt, kan dit natuurlijk niet verklaren waarom er een relatieve achteruitgang is. Tenminste dat zou betekenen dat er 5 jaar geleden nog een goede ploetermoraal was, maar dat er de laatste 5 jaar achteruitgang was. De vraag blijft dan wat er de laatste 5 jaar dan veranderd is.

Vrijspreker: Wat zou dat kunnen zijn?

Opperdienaar: Elke heerser zou Atlas Shrugged moeten lezen, dan zou hij weten dat als je over een bepaalde afpersingsdrempel gaat als heerser, de productieve slaven zich in een vallei terugtrekken en binnen jouw belastingdomein weigeren iets anders te doen dan onbeduidende baantjes die jou weinig opleveren. Je ziet meestal ook dat de geboortecijfers van de onderdanen erg omlaag gaan als je hun vrijheid veel beperkt en zelfmoordcijfers omhoog. De total fertility rate in de PIGSS landen is teruggezakt van  2.5 a 3.0 naar 1.3-1.4 kinderen per vrouw (we werken aan een oplossing met viagra en antidepresiva in het drinkwater).

Vrijspreker: Ze zien er geen voordeel meer in om te produceren, omdat het percentage afpersers te hoog is geworden?

Opperdienaar: Ik denk dat je dat percentage wel langzaam omhoog kunt schroeven, maar als het te snel gaat, werkt het niet. Je moet voorzichtig masseren en proberen. Kijken wat werkt, terugtrekken en doorstoten.

Vrijspreker: Terugtrekken en doorstoten? Wat is dat?

Opperdienaar: Bij elke wet die je doorvoert en die eigenlijk iets te ver gaat voor de slaaf van dat moment, moet je even een dommigheidje inbouwen om het verzet weg te nemen. De slaven schrikken eerst van de nieuwe beperking die je oplegt of het extra stukje dat je van hun leven steelt, maar vlak voor ze in verzet dreigen te komen, doe je iets klungeligs, onhandigs of stunteligs, waardoor de overheid als een ongevaarlijke sukkel overkomt (terugtrekken). Dan staken de onderdanen over het algemeen hun verzet. Ze zagen even de wolf onder de schaapskleren, maar denken dan weer dat het een ongevaarlijk schaap is. Je wacht dan even en bij het doorstoten voer je het rigoureus in met de houding dat het eigenlijk al in kannen en kruiken was. De slaaf twijfelt dan even, denkend:”was ik daar nu al mee akkoord gegaan?”, maar het verzet is gebroken.

Vrijspreker: Noem eens een voorbeeld?

Opperdienaar: Je voert bijvoorbeeld een OV chipkaart in, waarmee je precies kan volgen waar iedere onderdaan wanneer naar toe gaat. Geen stiekume baantjes waar hij of zij geld van vangt zonder dat de heersers het weten en hun deel kunnen nemen. De onderdaan voelt dat hij wordt klemgezet, maar vlak daarna zorg je dat de OV kaart een totaal kraakbaar fiasco wordt (dit gaat min of meer vanzelf) en maakt daar een hoop mediastennis over. De slaaf haalt opgelucht adem, denkend dat er een uitweg is en zijn heersers incompetente sukkels zijn. Daarna voer je het definitief in. De meeste wetten worden ook ingevoerd met de kanttekening dat het pas over een aantal jaar in werking treedt. Obamacare is een bijvoorbeeld van zoiets. Het lijkt even heel erg voor de onderdaan, maar voordat het verzet effectief op gang komt, vertel je de onderdaan dat het meeste pas over een paar jaar ingaat. De onderdaan schrijft in zijn agenda dat hij tzt witheet in opstand moet komen, maar tegen die tijd staart iedereen weer naar een reality soap.

Of denk maar aan de invoering van het nieuwe paspoort, bijgenaamd het rode vod, omdat het zo ‘eenvoudig te vervalsen’ was. Het is allemaal al lang geleden beschreven door de Chinese generaal Sun Tzu in zijn boek “de kunst van het oorlog voeren” uit de 6de eeuw BC.

 • Zelfs als je competent bent, kom incompetent over. Zelfs als je effectief bent, kom ineffectief over
 • Geef een omsingeld leger altijd het idee dat er een uitweg is
 • Lok ze met het vooruitzicht op winst, overrompel ze in verwarring

Naaktscanners op luchthavens die niet lijken te werken, computerbestanden bij het afpersingsteam die verloren gaan, voorbeelden te over lijkt me. De EU heersers zijn ook altijd druk bezig incompetent over te komen. De euro gaat ten onder, gevolgd door:”Tja, we zeiden ook al dat 1 munt niet gaat zonder 1 regering”. Als dat die ene regering dan ook mislukt, is het:”Je kunt niet 1 regering hebben met verschillende legers om de wetten af te dwingen”. Zo stuntelen wij heersers ons een weg naar de absolute macht over de belastingslaaf.

12 REACTIES

 1. Duidelijke verklaring van onbegrijpelijke overheidshandelingen. Die gebeuren dus bewust?

  1.Zwarte Doos in alle auto’s.
  -Protest.
  -Afwimpelen, gaat niet door.
  -Nu zwarte doos in Lease Auto’s.
  -En dan???

  2. Meer Belastinggeld naar Griekenland.
  -Helemaal geen cent
  -Wel hulp als Grieken bezuinigen en pensioenfondsen meebetalen
  -Pensioenfondsen natuurlijk vrijwillig betalen.
  -Hoe dan ook, 100% ervan overtuigd dat belastinggeld naar Griekenland in ons eigen belang is. (Rutte)
  -En toen?? (komt deze week de ontknoping?)

  Het ergste voorbeeld vind ik nog steeds het Verraad van Lissabon.

  pcrs [5] reageerde op deze reactie.
  Doompie [6] reageerde op deze reactie.

 2. “Je wacht dan even en bij het doorstoten voer je het rigoureus in met de houding dat het eigenlijk al in kannen en kruiken was. De slaaf twijfelt dan even, denkend:”was ik daar nu al mee akkoord gegaan?”, maar het verzet is gebroken.”

  Inderdaad heb ik dat vaak; dat ik dacht dat dingen nog ter discussie stonden en nog niet door de Tweede Kamer waren, maar dat het dan opeens ingevoerd is. De OV-chipkaart is een bekend voorbeeld, maar ook het gloeilampenverbod. Dat hoorde ik pas 30 augustus 2009.

  “De meeste wetten worden ook ingevoerd met de kanttekening dat het pas over een aantal jaar in werking treedt.”

  Het bekende cohortbeleid van voormalig onderwijsminister Ritzen. Neem wetgeving aan, die nog voor helemaal niemand geldt. De oude studenten vallen onder de oude regeling – in het foldertje staat dan: “Wat verandert er voor U? Als blablabla, dan helemaal niets.” – de huidige scholieren, die er nog niet mee bezig zijn, onder de nieuwe.

  pcrs [5] reageerde op deze reactie.

 3. Robin Hood stal van de rijken om de buit het aan de armen te geven. Diefstal is altijd verwerpelijk. De EU draait het echter om. De EU steelt van de armen om de buit aan de rijken (banken, multinationals, de elite) te geven. Dunkt me nog een tikkie verwerpelijker…

 4. Interessant plaatje.

  Stel je nou eens voor dat België het laatste jaar een regering had gehad. Dan was die toename van industriële produktie nóg groter geweest! Toch?? 🙂

  Ik denk dat we bij een staatje over de toename van de zwarte economie over dezelfde periode een tegenovergesteld beeld zullen krijgen. In de zuidelijke landen zijn er ook wel mensen die willen ploeteren maar niet langer voor een zakkenvullende politicus.
  Wie is er nu hier het domste?

  De Duitsers en de reserve Duitsers aan de westgrens lopen nog mak in de pas.

 5. @Hub Jongen [1]: Ik denk niet dat het bewust gebeurt, maar dat het meer evolutionair naar boven geborreld is als iets dat het beste werkt. Ze willen iets doorvoeren en voelen de tegenstand, dus dan passen ze het een beetje aan en testen opnieuw de tegenstand. Ik denk dat ze helemaal op gevoel werken en dat het daarom zo krachtig is.
  Stefan Molyneux zegt dan:leeuwen overleggen ook niet voordat ze een gazelle gaan aanvallen ‘neem jij de rechter flank, dan pak ik de linker’, dat is allemaal geevolueerd en eeuwelang uitgeoptimaliseerd.

  @Vilseledd [2]:
  Dat van Ritzen is idd ook een mooi voorbeeld. Het hele idee van een enorme staatsschuld is hier ook op gebaseerd. We geven nu een hele bak geld uit en de rekening is voor de ongeborenen. Iemand bezwaar?

 6. @Hub Jongen [1]:

  Zwarte doos in de auto?

  Die hebben we ALLANG, tenminste als uw auto ABS en/of ESP heeft. Alleen nog niet aan GPS+GPRS gekoppeld. Dat komt nog wel, of sterker nog, wat eenvoudige ontvangertjes langs de weg om de data over te gooien..

  Erg goed stuk PCRS!

 7. De Zorgverzekeringswet is ook een voorbeeld. Eerst heel lang steggelen, zodat de burger denkt: “Dat komt er nooit van,” en opeens is het er. De fusie van Sittard en Geleen in 2001 ook. In 1993 stond er een artikel in de regionale krant, dat deze fusiegemeente ondenkbaar was. Het electronisch patiëntendossier gaat dezelfde weg. De decoder bij de kabeltelevisie wordt ons op dit moment door de strot geduwd.

  “Dat van Ritzen is idd ook een mooi voorbeeld.”

  En dan heb ik het nog niet over zijn paradapaardje gehad, de OV-studentenkaart. In ruil voor een verlaging van de studiebeurs en afschaffing reiskostenvergoeding (dubbel betaald dus, 1 halen, 2 betalen) werden we van 1991 tot oktober 1994 verwend met een echte OV-jaarkaart; vervolgens werd deze langzaam afgekalfd. Geen student nu weet meer, welk offer er voor gebracht is, zodat het straks 0 halen 2 betalen wordt.

  “Zwarte doos in de auto?”

  Die is niet eens meer nodig inderdaad.

  “We geven nu een hele bak geld uit en de rekening is voor de ongeborenen. Iemand bezwaar?”

  Vakbonden kunnen daar ook wat van. Zo werd bij ons de tijdelijke periode verlengd van 1 jaar naar 2 jaar voor de nieuwe werknemers. Uiteraard heeft er niemand een echt bezwaar. Je kwaad maken over iets, wat je niet aangaat, lukt niet echt.

  pcrs [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Vilseledd [7]: Het is denk ik ook zo dat je als heerser niet wilt dat je nieuwe gezondheidswet direct ingaat en tegelijkertijd de gezondheidszorg instort. Op een gegeven moment gaat de onderdaan het verband leggen tussen slechtere gezondheidszorg en jouw wetten. Met een flinke invoeringsvertraging, is het overal op af te schuiven, zijn de verantwoordelijken al weer doorgeschoven naar Brussel, enz. enz.

 9. Het inefficiënte of stomme van dat overheidsdenken blijkt wel weer uit de oplettende blik van de vrijsprekers. Die doorziet die onzin meteen. Nou de rest nog.
  1 kanttekening: ik weet zeker dat de overheid het niet zo bedoeld had om expres dom over te komen. Dat is het tragische van een overheid. Doordat hier zo’n patroon in zit lijkt het een consequent plan maar het is eerder te beschouwen als een consequent falen.

 10. Het mooiste is natuurlijk, wanneer het volk weer een aanval van het “ville ha strengere regler”-complex krijgt, zoals nu de “gedragscode” voor badmeesters, terwijl iedereen weet, dat iedereen, die met kinderen werkt een beetje pedofiel (niet pedosexueel) moet zijn.

 11. http://www.nu.nl/binnenland/2568660/geen-identiteitskaart-zonder-vingerafdrukken.html
  UTRECHT – Een man uit Utrecht die weigert vingerafdrukken af te staan bij de aanvraag van een identiteitskaart, heeft ongelijk gekregen van de rechtbank.
  Hij vreest dat opsporingsdiensten de afdrukken zullen gebruiken en Nederland zodoende een politiestaat wordt, vermeldt het vonnis dat maandag werd gepubliceerd.

  Onder druk van de Tweede Kamer zegde minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) onlangs toe dat de opslag van vingerafdrukken eind juli stopgezet zal worden, nadat grote twijfels waren gerezen over de betrouwbaarheid van de technologie die de afdrukken moet herkennen. De apparatuur blijkt er te vaak naast te zitten. Donner werkt tevens aan een wetswijziging.

  Zo stuntelen ze zich weer naar de politiestaat.

Comments are closed.