En zeven op de tien Nederlanders vinden het niet te accepteren dat Nederland moet bezuinigen en tegelijkertijd veel geld aan andere landen ter beschikking stelt. Dat schrijft Elsevier naar aanleiding van een onderzoek van Maurice de Hond.
Dit zijn belangrijke ontwikkelingen, en als dit land “democratisch” is, zou de regering daar rekening mee moeten houden. Zelfs als niet moeten regeren op peilingen.

Want deze resultaten zijn niet een hype van de dag. Het is de mening van velen die al heel lang die richting uit gaat. Maar beter nog, het is de mening van mensen die na kunnen denken!!

Uit dezelfde peiling blijkt dat “maar slechts 36 procent wil dat Nederland nu zelfstandig uit de euro stapt”.

Dat is niet zo vreemd, want het overgaan of teruggaan op een andere valuta is een ingewikkeld proces dat niet iedereen kan overzien. Net als de consequenties die er aan verbonden zijn..

In het Elsevier bericht staan nog meer interessante cijfers.

Zie :   http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/306020/Bijna-helft-Nederlanders-wil-uit-de-euro-stappen.htm

Belangrijk is zeker dat er meer mensen beginnen te beseffen dat ze door politici gebruikt worden. Zeker als je dan hoort dat ene de Jager geld uit de pensioenfondsen wil graaien om aan Griekenland te geven!

Terwijl al dat “geven” niet eens zal helpen ook! Alleen maar verschuiven!

8 REACTIES

 1. Heb ik 48 jaar gewerkt komt er zo,n dike vette volgevreten idioot
  gaat onze pensioenen aan volgevreten luie grieken geven wij werken tot 76 en de griekken van ons pensioen geld met 55 jaar stoppen.
  100 jaar geleden had deze man op het markt plein geketent gezeten en met stront bekogeld geworden.Ik kan begrijpen dat men er een keer zat van is.En de PVV hoor je niet.Ben ik ook weer door bedondert.Man wat haat ik die gasten in den haag

  Hoc Voluerunt [2] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [3] reageerde op deze reactie.

 2. @piet [1]:
  Ik sluit in de toekomst een ” pek en veren” sessie absoluut niet uit.
  sterker nog, ik sta met een baal veren voorop en steek het vuur al aan om de pek in te verwarmen.

  Wat waren die oude tijden toch goed.
  Zij hadden wapens en de staat had wapens. allemaal de zelfde kwaliteit en even toegankelijk.

  Een dergelijk geintje hadden ze zich in die tijd niet kunnen permiteren. dan hadden de musketten al ver voor die tijd geknald.

 3. Voor vele Derde Wereldlanden werd noodzakelijk om grote bedragen te lenen bij Amerikaanse en Europese banken. Daarmee werden deze nog verder in het voor hen al gefabriceerde schuldenweb getrokken en werden ze gemakkelijker prooien voor de internationale monetaire instituten van de globale elite.

 4. het valt me elke keer weer op dat we steeds weer bedonderd worden als het om statitieken over de Europese dictatuur gaat. Steevast werd er gesproken over dat meer dan 80% van de nederlanders Europa een goede zaak vind en erachter staat. Ik geef wel toe dat mijn onderzoek niet repressentatief is, maar ik heb in al die jaren van navragen nog nooit niet 1 persoon gesproken die Euopa inderdaat een goede zaak vind. Iedereen antwoord altijd ‘ze doen maar wat ze willen en dat je er toch niets aan kunt doen’. Sinds 1975 moet ik wel honderden mensen kriskras in de nederlandse bevolking hun mening gevraagd hebben. Niet 1 volmondig ja.

 5. Als zo’n 95% van de Nederlanders niet in de gaten heeft wat er nu werkelijk aan de hand is, wat zeggen al die cijfers van die peilingen nu eigenlijk?

 6. Draaien en liegen dat is wat de politiek kan en voor de waarheid uitkomen is zij vreemd!

Comments are closed.