Wijk niet gediend van inspecteurs.

ALMELO –  In de wijk De Riet zijn de bewoners niet blij met het mogelijke bezoek van een interventieteam van de gemeente Almelo. De Twentse stad wil met de bezoekjes van het team meer inzicht krijgen in de problemen die al lange tijd spelen in de wijk. Veel bewoners zien dat niet zitten.

Er circuleert nu een ’tegenbrief’ die veel bewoners al voor het raam hebben gehangen. Daarin laten ze weten niet gediend te zijn van de bemoeienissen van het interventieteam, meldt TC Tubantia.

Die brief is gemaakt door een bewoner. Hij waarschuwt dat het team ook een opsporingstaak heeft en informatie kan verzamelen tegen de bewoner die het team binnenlaat.

Dennis en Manuela Hospers hebben de tegenbrief opgehangen. “Wij werken allebei, onze kleine heeft het goed, ze hebben hier niets te zoeken. Ik wil die mensen niet in huis hebben,” zegt Manuela.

Binnen het interventieteam werken, naast de gemeente, instanties samen als de Sociale Verzekeringsbank, het UWV en de belastingdienst. Alle inwoners van De Riet hebben een brief gekregen waarin het bezoek van het team wordt aangekondigd. De ambtenaren zullen echter niet bij alle bewoners langsgaan.

 

Klik HIER voor de brief van de gemeente.

Alle inwoners van De Riet hebben vorige week een brief gekregen waarin de komst van de teams wordt aangekondigd. Iedereen kreeg een brief, maar niet iedereen krijgt bezoek.

Een inwoonster van De Riet die de brief ook ontving is furieus. Ze wil anoniem blijven. „Want anders weten ze me zeker te vinden”, denkt ze. „Ik vind dit gewoon onbeschoft. We hebben blijkbaar geen enkele privacy meer hier in de wijk. Het is net een aangekondigde razzia.”

Ze heeft vrijdag gelijk de gemeente gebeld toen ze de brief ontving, maar kreeg geen gehoor. „Ik wil weten of ze dit wel mogen doen. Er staat nergens dat we de teams mogen weigeren. Dit is namelijk niet iets waar ik aan mee wil werken. Ik heb geen problemen, werk gewoon en mijn zaakjes zijn keurig geregeld. Ik heb niets te verbergen, maar met mijn privéleven hebben ze niets te maken.”

Ze is niet de enige die problemen heeft met de brief. „Mijn buurman riep gelijk, bij mij komt dat team er niet in. Ik heb er al met een hoop mensen in de wijk over gesproken. Iedereen vindt het schandalig. Je krijgt hier ook roddels van. Want bij wie staan ze straks voor de deur? Bij de mensen die ze verdenken van fraude?”

Verantwoordelijk wethouder Mieke Kuik vindt het jammer dat mensen er zo over denken. „Ik snap wel dat niet iedereen hier op zit te wachten. Maar als je niets te verbergen hebt, lijkt het me niet zo’n probleem.” Kuik bevestigt dat mensen de teams binnen moeten laten. „Het is verplicht om mee te werken als zo’n team aan de deur komt. En er zit geen kwade bedoeling achter.

—-

Meer:

‘Interventieteams ook elders in de stad inzetten’

Advocaat en wethouder: niet verplicht teams binnen te laten

Interventieteams aan de slag in De Riet

Bewoners verplicht in gesprek met gemeente

Verzet tegen huisbezoeken ambtenaren

Brief op het raam tegen interventieteam

Wijk niet gediend van inspecteurs

—–

Enkele reacties van de verantwoordelijke vrijheidsberovers:

CDA-fractieleider Irene ten Seldam: Snel ook in andere wijken aan de slag. En: snapt commotie niet, die er nu over ontstaat. Maar, zo zegt ze, de communicatie met de wijkbewoners moet wel beter.

Wethouder Mieke Kuik: stelt dat mensen verplicht zijn de teams binnen te laten.

—-

“Het is verplicht om mee te werken als zo’n team aan de deur komt. Ik snap wel dat niet iedereen hier op zit te wachten. Maar als je niets te verbergen hebt, lijkt het me niet zo’n probleem”, aldus wethouder Mieke Kuik in TCT. De bewoners denken daar echter heel anders over en willen ook wel op de koffie bij de wethouder thuis.

—-

Nu ik erover nadenk, is dat laatste een heel goed idee. Laten we de namen (en telefoonnummers, emailadressen, privé adressen) van al deze verantwoordelijke bestuurders (behalve bovenstaande ook nog Marnix Norder (pandbrigade Den Haag), Hamit Karakus (pandbrigade Rotterdam), Reg van Loo (pandbrigade Vaals)) verzamelen en ons periodiek (maandelijks?) voor de voordeur van hun bij een brengen. Vervolgens zullen we vragen of we de woning van binnen mogen zien (alle kamers, net zoals bij het bezoekje van de pandbrigade).

Help mee met het zoeken naar deze gegevens en ik zal alles in een database verwerken.

 

DISCLAIMER: dit is GEEN oproep tot geweld tegen deze bestuurders. We zullen ze slechts vragen of we ook hun woning mogen bezichtigen. Wanneer ze weigeren zullen wij weer vredig vertrekken. De hypocrisie zal echter aangetoond zijn, en dat is even voldoende.

 

Bel ook even met Herma Bakker, projectleider pandbrigade Almelo: 0546-541628

Het verzet van de Vrije Burger zal nimmer stoppen.

 

UPDATE: de eerste gegevens druppelen binnen. Belt u eens aan bij de verantwoordelijke bestuurders en vraag of u een kijkje mag nemen. Of stuur ze een brief, bel ze even of mail ze. Nogmaals: elke vorm van protest dient vreedzaam te gebeuren. Mocht u een reactie krijgen, laat het ons dan weten.

—-

Wethouder Mieke Kuik-Verweg

Privé telefoon 0546 – 869171
Telefoon werk 0546-541202
e-mail thuis: kuik0355@planet.nl
e-mail werk: m.kuik@almelo.nl

I.A.M. ten Seldam-Even (Irene)

Fractievoorzitter CDA

Tel. 0546 – 454878 (privé)
E-mail: i.tenseldam@raad.almelo.nl

Verdere info in de reacties te vinden.

55 REACTIES

 1. “Vervolgens zullen we vragen of we de woning van binnen mogen zien ”

  Zij zeggen wel, dat als je niets te verbergen hebt, kun je de brigade toch gewoon binnen laten.
  Maar dan zou ik toch van te voren een opgave vragen over wanneer zij de liefde bedrijven.
  Daar zullen we hen dan niet bij storen. Toch??

  Def [2] reageerde op deze reactie.

 2. Er staan behoorlijke enormiteiten in die brief. Het onterecht hebben van een uitkering of toeslag zou de veiligheid in de wijk niet ten goede komen. Ik kan de link niet leggen. En dan die Newspeak zoals “Sociale Herovering”. Ik hoop, dat alle bewoners snappen, dat niets is, wat het lijkt in die brief.

  Def [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Def [2]:

  Bestrijd ze met hun eigen wapens, prima. Of zeg, dat je “jammer” vindt, dat ze zo reageren. Dat kunnen die op de soosjale akademie klaargestoomde types ook altijd zo goed.

 4. even met 100 man op de koffie gaan, geen nee accepteren en achteraf zeggen dat je het misschien beter had communiceren.

 5. @Vilseledd [3]:
  In grote steden in de Randstad zijn 50% van alle woningen gecontroleerd (in Rotterdam al klaar, in andere steden nog bezig). Uitkering of niet, koopwoning of niet, iedereen wordt meegenomen.
  Waarom zou iemand die werkt zijn privacy moeten inleveren voor iemand met een uitkering? Dit zijn problemen die de staat zelf creëert, en die ze vervolgens willen oplossen door 50% van alle woningen per stad te controleren.
  Overigens is het een grove leugen dat de pandbrigade alleen bepaalde adressen langs gaat. Dit zal wellicht een enkele keer gebeuren, maar normaliter gaan ze een “blokje” af. Dwz, een woningblok wordt in zijn geheel afgekamd.
  Ik kan een boek schrijven over de leugenachtige praktijken van lokale gemeenten, helaas heb ik ook andere dingen te doen.

 6. “Verantwoordelijk wethouder Mieke Kuik vindt het jammer dat mensen er zo over denken.”

  En jawel hoor – ik had de tekst nog niet uitgelezen – daar staat die hoor! “Jammer”. Hoe kun je nu argumenteren tegen een woord als “jammer”? Ik kan een weerwoord geven op “anti-pattriottisch”, “een lul”, “een egoïst”, maar “jammer”. Jammer voor hun, ja.

  “dit is GEEN oproep tot geweld tegen deze bestuurders. We zullen ze slechts vragen of we ook hun woning mogen bezichtigen. Wanneer ze weigeren zullen wij weer vredig vertrekken.”

  Maar ik heb het wel opgevat als oproep om eens een gepeperd, maar netjes mailtje naar deze bestuurders te sturen, al is het maar om ze te laten weten, dat ze in het hele land in de gaten worden gehouden.

  Def [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Vilseledd [7]:

  “Maar ik heb het wel opgevat als oproep om eens een gepeperd, maar netjes mailtje naar deze bestuurders te sturen, al is het maar om ze te laten weten, dat ze in het hele land in de gaten worden gehouden.”

  Uitstekend idee. Als de e-mailadressen ergens te vinden zijn zet ik ze onder het artikel.

 8. De brief die de gemeente verstuurt is die geschreven door een inburgeraar? Hij lijkt opgesteld door een soort monsterachtige aliens die totaal de weg kwijt zijn en denken dat ze ergens in Timboektoe mensen die ze zelf hebben geruïneerd de weg moeten wijzen. Deze mensen zijn hééééél erg geestesziek, maar ze verdommen het dit te onderkennen.

  De problemen, de ergernissen, de armoe en frustraties in het leven van de doorsnee burger komen voort uit de bemoeienissen en diefstal van en door de overheid. Hebben deze mensen bij de overheid nu werkelijk niet door hoeveel ellende en mensenlevens ze op het geweten hebben? Zouden ze nu werkelijk geloven dat ze de mensen moeten helpen met interventieteams??? Hé debielen, jullie zijn het probleem, niet andersom!

  Jezus, de wereld staat op instorten en dit soort randdebielen denken nog iets te kunnen doen voor een burger? Als je als wethouder of ander opvreter nog iets wilt doen voor de burger, pak dan een touw en zwaai een laatste keer naar deze wereld en zoek een heel hoge boom op…..Jullie zullen worden gemist als een ondergekotst bed vol met vlooien.
  Def [17] reageerde op deze reactie.

 9. “Ik kan een boek schrijven over de leugenachtige praktijken van lokale gemeenten, helaas heb ik ook andere dingen te doen.”

  Er is een goed ‘boek’ van de Ombudsman aangaande de prakktijken, die ze daar in 2007 hanteerden.

  “Uitstekend idee. Als de e-mailadressen ergens te vinden zijn zet ik ze onder het artikel.”

  Een kwestie van proberen, voorletter en achternaam, gescheiden door punt, epesteertje en dan Almelo punt en el. En dan de behandelaar kiezen en niet de ondertekenaar, want die heeft waarschijnlijk geen vin verroerd. Te druk met salaristabellen nakijken, of ze wel genoeg verdienen.

 10. “Jezus, de wereld staat op instorten en dit soort randdebielen denken nog iets te kunnen doen voor een burger?”

  Amerika verslaat bijna Duitsland met met hoeveel landen je tegelijk je in oorlog kunt zijn, Italië gaat het ook niet meer zo lekker en in Almelo blijkt nog steeds altijd wat te doen.

  IIS [18] reageerde op deze reactie.

 11. @IIS [14]:

  “De problemen, de ergernissen, de armoe en frustraties in het leven van de doorsnee burger komen voort uit de bemoeienissen en diefstal van en door de overheid. Hebben deze mensen bij de overheid nu werkelijk niet door hoeveel ellende en mensenlevens ze op het geweten hebben? Zouden ze nu werkelijk geloven dat ze de mensen moeten helpen met interventieteams??? Hé debielen, jullie zijn het probleem, niet andersom!”

  Briljante reactie IIS, dit somt het goed op.

 12. @Vilseledd [16]:

  Ik verwed er mijn halve schoonmoeder op als de gemeente Älmoloo of andere heldere licht gemeenten werkelijk problemen moeten oplossen…. ****attentie****….problemen direct veroorzaakt door een gemeente herself, ze het totaal laten afweten.

  Gemeenten verschaffen zichzelf werk door dit soort stupide zaken te bedenken. Niets meer dan dat.
  Def [19] reageerde op deze reactie.

 13. @IIS [18]:

  De gemeente zou zo reageren: Beste heer ISS, wij vinden het ‘jammer’ dat u er zo over denkt, wij hebben ‘geen kwade bedoelingen’.

  Dat is het niveau. Een stel omhoog gevallen schooljuffrouwen die denken dat ze te maken hebben met een achterlijk kindje.

  Het spel zal echter niet lang meer duren, met de opmars van het internet is er een ander tijdperk aangebroken.

  De Vrije Burger mag eindelijk spreken.

  IIS [20] reageerde op deze reactie.

 14. @Def [19]:

  Het lijkt er verdacht veel op dat veel gemeenten beetje bij beetje doorkrijgen hoe gigantisch overbodig ze zijn en in welke totaal belachelijke, overgewaardeerde en overbetaalde schijnwereld men leeft. Gemeenten zouden met sowieso driekwart minder van ons gestolen geld kunnen uitkomen als ze eens flink zouden snoeien in al hun onzin mensjes en onzin projectjes.

  Men wil de burger ter land, te zee en in de lucht laten geloven dat hun wereld de absolute waarheid is en het helende licht is welke elke ziekte (die zei zelf uiteraard heeft veroorzaakt) kan genezen met allerlei door haarzelf bedachte hele zieke en enge wetten en regels.
  IIS [21] reageerde op deze reactie.

 15. @21 Het valt op, dat ze “controle” steeds “hulp” noemt. Hoe wil vrouwtje Kuik die hulp bijvoorbeeld bieden aan een beursbengel, die er trots op is, dat hij het systeem te slim af was en lacht om reclassering. “Beste wethouder, ik kan zo in een reguliere baan beginnen om bedrijven te adviseren op het gebied van veiligheid, maar ik vind misdaad veel leuker.” Wat doet ze dan?

  “Het lijkt er verdacht veel op dat veel gemeenten beetje bij beetje doorkrijgen hoe gigantisch overbodig ze zijn en in welke totaal belachelijke, overgewaardeerde en overbetaalde schijnwereld men leeft.”

  Er is ook een enorme fusiezucht onder de gemeenten, dus er gaan veel van die baantjes verloren. Bij de fusie van Sittard, Geleen en Born zei een ondernemer tegen me: “Wat “erg”? Weer een paar van die uitvreters minder.”

  IIS [23] reageerde op deze reactie.

 16. @Vilseledd [24]:

  Mooi fijnmazig net over Frankrijk, het lijkt wel psoriasis.

  Maar er bekruipt me wel een dubbel gevoel bij dit topic. De burger is degene die deze heersertjes en bureaucraten aan hun macht helpen en als beloning voor de kiezer worden ze uitgekleed, op de kop gepiest en als infantielen behandeld binnen hun eigen vier muren….En weer een ander gevoel zegt dat er ook genoeg burgers zijn die dit alles wel best vinden zo, tja, misschien hebben ze het zelfs nodig dat iemand ze vertelt wat te doen…Raar, maar waar, er zijn nu eenmaal mensen die zonder weerstand over zich heen laten lopen puur uit gemakzucht en geestelijke zwakte of angst.

 17. @Def [13]: De woninginspectie zou ook verplicht gesteld kunnen worden. Iemand die zijn woning niet tijdig laat inspecteren krijgt dan een boete. Net als met de APK van je auto.

  Mensen kiezen zelf door wie ze hun woning laten inspecteren, mits de inspecteur gecertificeerd is door de overheid voor het inspecteren van woningen.

 18. “Het spel zal echter niet lang meer duren, met de opmars van het internet is er een ander tijdperk aangebroken.”

  Gelukkig wel ja, want met e-mail weten ze zich niet goed raad. Ze proberen ons massaal aan het twitteren te krijgen, zodat reacties ondergesneeuwd raken in de kakofonie van reacties en zodat reacties nooit langer zijn dan 140 tekens. Ik geef de voorkeur aan rustig en in precies zoveel woorden als nodig uiteenzetten, wat mijn standpunt is.

  “Gemeenten zouden met sowieso driekwart minder van ons gestolen geld kunnen uitkomen als ze eens flink zouden snoeien in al hun onzin mensjes en onzin projectjes.”

  Ze moeten zorgen, dat het vuil opgehaald wordt en de straatverlichting brandt en zeker niet mensen helpen met niet-verzilverde rechten op een sportabonnement opsporen.

 19. LET OP! Ook als je ‘niets’ te verbergen hebt loop je risico. Waarom? Je KENT de wet niet dus hoe weet je in Godsnaam of je je er goed aan houdt?

  Mooi voorbeeld: Kennis van me had een oude gummiknuppel aan de muur hangen van zijn grootvader die indertijd veldwachter was. Verboden wapenbezit! Afgenomen en boete. Hetzelfde kan u al gebeuren bij een busje pepperspray of zelfs een zakmes (zijn ook verboten, lees http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/archief/article/detail/1603042/2009/03/14/Kabinet-verbiedt-stiletto-vlindermes-en-knipmes.dhtml )

  En dan hebben we het nog niet eens over alle ‘illegale’ schuurtjes, bijgebouwen, dakkapellen etc etc. Sommige stonden er al jaren, of zelfs voordat u uw huis kocht.

  Reteip [31] reageerde op deze reactie.

 20. Universele verklaring van de rechten van de mens

  Artikel 12 Het recht op privacy

  Niemand zal onderworpen worden aan willekeurige inmenging in zijn persoonlijke aangelegenheden, in zijn gezin, zijn thuis of zijn briefwisseling, noch aan enige aantasting van zijn eer of goede naam. Tegen een dergelijke inmenging of aantasting heeft een ieder recht op bescherming door de wet.

  http://nl.humanrights.com/what-are-human-rights/videos/right-to-privacy.html

  Uitwisselen van informatie dient vrijwillig te gebeuren en niet dwangmatig. De pedagogische gedachte erachter is een inbreuk op je privacy.

  De overheid betreed de veilige plek je thuis, met de bedoeling zo dat gaan wij even voor u regelen.

 21. Mijn oude stelling is en blijft staan, unchallanged, ongeschonden.

  De enige problemen die politici en overheid op kunnen lossen, zijn die van eigen maak.

  Of het enige wat een politici kan oplossen, is zichzelf.

Comments are closed.