Frankrijk en Duitsland hebben de vorming van een collectieve “regering” voor de eurozone voorgesteld. Deze zal geleid worden door de president van de Europese Unie. Onze opperklerken blijven verbazen; zijn we eindelijk van het ‘eurobonds’ plan af, trekken ze deze konijn uit de hoed! UPDATE: Sarkozy: “Straks ALSNOG EUROBONDS“. Je verwacht het niet.

62 REACTIES

 1. De schulden blijven, en er is altijd te weinig geld.
  Een Europese “Fuhrer” verandert daar niks aan.
  Waarom heeft de US zijn problemen anders niet allang opgelost?

  “Ein Volk, ein Reich, ein Führer!”
  Die gaan we nog vaak horen.

  Ratio [25] reageerde op deze reactie.

 2. Ze gaan voor alles of niets.

  De banken moeten hun bail-out krijgen. De belastingbetaler gaat hiervoor betalen.

  Bezuinigingen van Amsterdam tot Maastricht en terug.

 3. Aangezien alle politici in europa niet van plan zijn de euro noch europa op te geven, is een verenigde staten van europa met een federale overheid onontkoombaar. Een transfer unie dus in eerste instantie en zodra de welvaart enigszins gelijkwaardig verdeeld is over de lidstaten en alle schulden via eurobonds zijn geinternationaliseerd, pas dan kunnen we weer met z’n allen vooruit kijken. Geef het een jaar of 10 voor het zover is. Een weg terug is er niet meer. Blijven hopen dat de tijd wordt teruggedraaid en nationale valuta weer worden ingevoerd getuigt van weinig realisme van de huidige situatie.

  People don’t recognize change untill it stares them right in the face.

  Def [9] reageerde op deze reactie.

 4. Het moge duidelijk zijn dat deze crisis weer erg goed uitkomt voor een greep naar meer macht, walgelijk..en die euribonds, kom op zeg leugenaar dat het is..dat het te verwachten was, doet niets af aan het feit.

  En natuurlijk is het slechts een “advies” aan die gene welke met dit plan de meeste macht krijgt. Ben benieuwd wat die er van vindt…

  De eussr word daarmee een feit….aftellen tot een opstand op Europees vaste land?

 5. En wat doen (zeggen) nu al die mensen die bij de verkiezingen hun mandaat hebben gegeven aan die jaknikkende Tweede Kamer politici?

  Hoor ik ze in de houding knallen met:”Yes Sir!” ???

  Arm Nederland, of beter “Arme Nederlanders”!

 6. Vergeet verder niet dat de USA zoals wij die kennen ook niet zonder slag of stoot tot stand kwam; daar ging een bloedige burgeroorlog aan vooraf. Uiteindelijk kwam het daarna redelijk goed met de USA en groeiden ze zelfs uit tot wereldmacht. Het is niet allemaal kommer en kwel. Uiteindelijk staat ons een mooie toekomst te wachten. Maar je moet wel open staan voor verandering.

  En een voordeel is dat we eindelijk van de monarchie verlost worden!

  Def [10] reageerde op deze reactie.
  Drfunk83 [12] reageerde op deze reactie.
  pcrs [15] reageerde op deze reactie.
  Reteip [27] reageerde op deze reactie.
  Charles [50] reageerde op deze reactie.

 7. Hier gaan we dan peeps. Strap on hold tight and enjoy THE ride.

  Ben 28 jaar en heb al veel gebeurtenissen in de wereld meegemaakt!. Goed en slecht.
  Maar dat ik ooit nog misschien aan mijn kleinkinderen kan vertellen, opa heeft het allemaal meegemaakt toen het begon. Pfff

  God created humanity for my amusement. Dat gevoel heb ik best vaak.

  vrijeradikaal [16] reageerde op deze reactie.

 8. het lijkt mij dat hier een zet wordt gedaan om het plan de nieuwe wereld orde rond te krijgen.de gehele eu in de handen van de elite in de usa rothschild oftewel de illuminati.

 9. de diabolische
  werking van reductionistische binding.

  je geeft wat soevereiniteit aan iemand die beloofd om je te beveiligen tegen rovers, dan mag je stemmen wie je mogen beroven (die je vervolgens ontwapenen zodat zij en de Breiviks hun gang kunnen gaan) en dan geven deze democratisch gekozen rovers dat ‘mandaat’ weer aan andere supranationale rovEUrs (waar zij ook graag een baantje willen op termijn) en je hebt niets meer te vertellen over de vruchten van je arbeid en je bent qua vrijheid niet veel beter af dan de gemiddelde slaaf.

  we stonden erbij en we keken ernaar.

  http://www.lawfulpath.com/ref/gratslav.shtml

 10. Hmmmm, wat zullen ze smullen, die communisten daar. Vooral van uw centjes. Had u al enige twijfels over de hoogte van uw pensioen, nu mag u twijfelen over het bestaan ervan, wanneer de EUSSR dit lekker potje voor u gaat verdelen.

  Dit is werkelijk de limit. De doelstellingen van de Vader der EU (de Bilderberggroep, die deze politieke EU al vanaf 1954 al aan het voorbereiden was) komen steeds meer uit.
  Hieronder een citaat van een oud Vrijsprekerartikel, hetgeen 1 op 1 een citaat van een boek over de Bilderberggroep is.
  Denkt u rustig na over deze 14 doelstellingen… Let vooral even op de puntjes 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 12 en 13.

  {begin citaat}
  De Bilderberg-Club vreest vooral het georganiseerde verzet. De leden willen niet dat de gewone mensen ontdekken wat ze met de wereld van plan zijn. Het gaat daarbij vooral om de vestiging van één enkele wereldregering en één enkele wereldmarkt met één enkel leger en één door een Wereldbank uitgegeven munt. Hoe de Bilderbergers willen zorgen dat iedereen de visie van die ene wereld aanhangt, vindt u in het nu volgende verlanglijstje. Ze willen:

  1. Een universele kerk die zorgt dat de aangeboren godsdienstigheid van de mensen de richting krijgt die de Nieuwe Wereldorde wil. De andere godsdiensten worden uitgebannen.

  2. Eén internationale identiteit door de opzet van universele diensten die elke nationale identiteit vernietigen door haar van binnenuit te ondermijnen. Alleen universele waarden zijn toegestaan.

  3. Een centrale beheersing van de hele mensheid door middel van geestelijke manipulatie. Dat plan staat huiveringwekkend helder beschreven in het boek “Technotronic Era” van Zbigniew Brzezinski, lid van de Bilderberg-Club. Brzezinski, die in 1953 in Harvard afstudeerde en medestichter was van de door Rockefeller beheerste Trilaterale Commissie, heeft een indrukwekkend curriculum. Hij was niet alleen lid van Ronald Reagans adviesraad voor de buitenlandse inlichtingen en medevoorzitter van de adviesraad op het gebied van de nationale veiligheid onder George Bush sr., maar is ook firmant in het bedrijf van Henry Kissinger en is bekend om zijn uiteenzettingen tijdens diverse Bilderberg-Conferenties. Hij voorziet dat er in de Nieuwe Wereldorde geen middenklasse bestaat: er zijn dan alleen dienaren en heersers.

  4. Nulgroei in een postindustriële samenleving is nodig om elk spoor van voorspoed uit te roeien. Waar voorspoed is, bestaat vooruitgang. Voorspoed en vooruitgang maken repressie onmogelijk en u hebt repressie nodig als u de samenleving wilt verdelen in alleen eigenaars en slaven. Het einde van de voorspoed maakt ook een einde aan de industrialisering en de nucleaire energieproductie (behalve voor de computerfabricage en de dienstverlening). De Canadese en Amerikaanse industrieën die overblijven, worden verplaatst naar arme landen zoals Bolivia, Peru, Ecuador, Nicaragua enzovoort, waar de arbeid goedkoop is. Zo wordt een van de belangrijkste doelen van de NAFTA (het Noord-Amerikaanse vrijhandelsverdrag) verwezenlijkt.

  5. De ontvolking van de grote steden. Daarmee heeft Pol Pot al geëxperimenteerd in Cambodja. Zijn genocide-plannen zijn in de Verenigde Staten ontwikkeld door de Research Foundation van de Club van Rome, een van de zusterinstellingen van Bilderberg (John Coleman, “Conspirator’s Hierarchy: The Story of the Committee of 300”, America West Publishers, 1992).

  6. De dood van 4 miljard mensen (Henry Kissinger en David Rockefeller noemen hen schertsend “nutteloze magen”) door middel van oorlogen, honger en ziekte. Dat zal rond het jaar 2050 gebeuren. “Van de 2 miljard resterende mensen behoren er 500 miljoen tot het Chinese en Japanse ras. Hun redding is te danken aan een kenmerkend vermogen tot gehoorzaamheid,” aldus John Coleman in zijn boek “Conspirator’s Hierarchy: The Story of the Committee of 300”. Dr. Coleman is een gepensioneerd, hooggeplaatst lid van een Britse inlichtingendienst die ontdekte dat het Comité van 300 opdracht had gegeven aan Cyrus Vance tot de opstelling van een rapport over “hoe de massamoord kan worden uitgevoerd”. Volgens Colemans onderzoek heette het rapport Global 2000 Report, was het namens de Amerikaanse regering goedgekeurd door president Carter en was het mede ondertekend door minister van Buitenlandse Zaken Edward Muskie. Volgens het rapport zal “de bevolking van de Verenigde Staten rond het jaar 2050 tot 100 miljoen mensen zijn afgenomen.”

  7. Kunstmatige crises om de mensen in een staat van voortdurende fysieke, geestelijke en emotionele onrust te houden. De bevolking moet in verwarring blijven en gedemoraliseerd worden om te voorkomen dat de mensen hun eigen lot willen bepalen. Een middel daartoe is het “aanbieden van te veel keuzemogelijkheden, wat tot grootschalige apathie zal leiden.”

  8. Een ijzeren greep op het onderwijs. Een van de redenen waarom de Europese Unie naar de beheersing van het onderwijs streeft is dat de wereldregeerders dan het verleden kunnen steriliseren. Ook de toekomstige Amerikaanse en Aziatische Unie zullen daarnaar streven. Het klinkt misschien ongelooflijk, maar die inspanningen werpen nu al vruchten af. De jongeren van tegenwoordig weten volstrekt niets van de geschiedenis, de individuele vrijheden en de betekenis van het begrip vrijheid. Voor de globalisatoren is een strijd tegen tegenstanders zonder principes veel gemakkelijker.

  9. Greep op de buitenlandse en binnenlandse politiek. Wat de Verenigde Staten doen heeft invloed op de rest van de wereld. Op dit moment beheersen de Bilderbergers president Bush en zijn beleid [het boek dateert uit 2006, noot van Paul Martens]. Canada lijkt soeverein, maar danst naar Amerika’s pijpen. Europa wordt tegenwoordig natuurlijk beïnvloed door consensus in de Europese Unie.

  10. Meer macht voor de VN, die eerst heel bescheiden maar daarna gewoon feitelijk de wereldregering moet worden. Een van de middelen daartoe is een belastingheffing bij de “wereldburgers”.

  11. Uitbreiding van de NAFTA (het Noord-Amerikaanse vrijhandelsverdrag) als opmaat tot de schepping van een Amerikaanse Unie die vergelijkbaar is met de EU.

  12. Uitbreiding van de NAVO. Als de Verenigde Staten bij meer brandhaarden in de wereld gaat ingrijpen, zoals tegenwoordig in Afghanistan, wordt de NAVO het wereldleger van de VN.

  13. Eén internationaal gerechtelijk systeem met het Internationale Hof van Justitie aan het hoofd.

  14. Een socialistische welvaartsstaat die gehoorzame slaven beloont en non-conformistische rebellen uitroeit.

  De Bilderberggroep heeft de macht en invloed om zijn beleid in elk land ter wereld op te leggen. We hebben al gezien hoever zijn tentakels reiken; van de Amerikaanse president en Canadese premier tot alle belangrijke media in de wereld, alle belangrijke politici en financiers, de centrale bank (dus de geldstroom) van elk groot land in de wereld, de Amerikaanse Federal Reserve, het Internationale Monetaire Fonds en de Wereldbank tot aan de Verenigde Naties. Met zulke connecties kunnen ze alles, groot of klein, vernietigen dat hun voor de voeten loopt bij hun plannen voor de schepping van de Nieuwe Wereldorde, zoals Daniel Estulin in zijn boek met veel huiveringwekkende en verbijsterende voorbeelden duidelijk zal maken.
  {einde citaat}

 11. En dan …… de individuele burger zucht ….. fronst de wenkbrauwen ….. vraagt zich af hoe lang hij nog leeft en hoopt dat het gedurende zijn leven niet zo’n vaart zal lopen….. krabt eens achter de oren ….. vraagt zich daarna af wat er te eten is …. neemt een biertje ….. en gaat voetbal kijken …… (….. ).

  Scrutinizer [46] reageerde op deze reactie.

 12. Eerdaags een sticker achter op de auto plakken of een vlag op iedere gevel met EUSSR??…

 13. @Def [10]: “De EUSSR staat voor een gigantische bureaucratie, niet voor een vrije markt!”

  Heb het recentelijk niet bijgehouden maar het aantal EU-ambtenaren was een aantal jaren geleden iets van 30,000 of daar omtrent, dwz minder dan die van een grote Europese stad.

  Verder is het EU-budget miniscuul te noemen, iets van 1% vd totale EU economie. De wijlen USSR ging over 100%.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Budget_of_the_European_Union

  Let wel, van mij hoeft het ook niet groter te worden, maar overdrijven is ook een vak.
  Def [21] reageerde op deze reactie.

 14. Wat ik hier vooral tussen de regels lees: ANGST!

  Dat is van alle tijd, zeker als mensen met veranderingen werden geconfronteerd. Allerhande conspiracy theorieen werden van stal gehaald om maar vooral hel en verdoemenis te kunnen prediken. Dat verkoopt immers goed.

  Laat u niet van de wijs brengen en angst aanjagen door dergelijke abjecte geesten. Kijk om u heen en zie hoe ontzettend rijk we zijn, de enorme welvaart die we met elkaar op hebben gebouwd en hoe goed we het met elkaar hebben.

  Laat u vooral niet in de luren leggen door apocalyptische verhalen dat het einde der tijden nu echt is aangebroken. De wereld zal niet vergaan; we zullen hooguit een stapje terug moeten doen om een enorme sprong voorwaarts te maken met elkaar. Blijf optimistisch. Niemand is gebaat bij een totale vernietiging, wat ze u ook willen doen geloven.

  Uiteindelijk zijn we met zijn allen vanuit de steentijd naar onvoorstelbare rijkdom gegroeid. Niet omdat er een zg. elite was die dit allemaal niet wilde en het meest slechte met de mensheid voorhad.

  Def [22] reageerde op deze reactie.

 15. @Acadeem [20]:
  Er is geen angst voor verandering, maar voor verlies van soevereiniteit. Als je denkt dat vrijheid en welvaart voort komt uit etatisme heb je het verkeerd begrepen.

  Verder zit er een FUNDAMENTEEL verschil tussen Europa en (het oorspronkelijke) Amerika. De macht van de staat werd tot minimaal niveau beperkt door de Amerikaanse constitutie.

  Dat heeft de groei van de staat enorm kunnen vertragen. Het vod dat in Europa door onze strot is gedouwd kent deze beperkingen niet, het is geschreven met de sociaal-democratie als ideaal ipv de gelimiteerde constitutionele republiek. Dat betekent de die 30K man waar Ron Paul Fan het over heeft binnen no-time zullen uitgroeien tot een monsterlijk groot klerkenleger.

 16. Steekwoorden uit uw comment:

  ” angst – conspiracy theorieen- hel -verdoemenis-abjecte geesten”

  versus

  ” enorme sprong voorwaarts – ontzettend rijk- enorme welvaart”

  Laat mij u een ander woord meegeven ‘vrijheid’.

  Het moge toch duidelijk zijn dat dit hele EU circus een eigen agenda heeft. Dat heeft niets met ‘angst’ te maken. Heeft puur te maken met het volgen van de ontwikkelingen van deze instantie. Ontwikkelingen waarbij het ‘gewone volk’ aan de kant is gezet en mag toekijken. Inspraak (voor zover deze er al was) komt steeds verder weg te liggen.

  Ongelofelijk dat legio mensen in het verleden het leven hebben moeten laten om vrijheid te veroveren. En in deze tijd wordt diezelfde vrijheid keihard aan de kant gezet door makke schapen omdat we toch ‘oh zo ontzettend rijk zijn’. Voor hoe lang?

  Maar goed, ieder zijn eigen mening.

 17. @Drfunk83 [12]:

  There appears to be a gross misunderstanding about how money moves and whether we face DEFLATION or HYPERINFLATION. In Physics, we are searching for the illusive Grand Unified Theory where the behavioral laws of Physics and Quantum Mechanics will be unified. The laws that govern our world at our level do not apply in the micro world at the atomic structure. The same division exists in Economics and unless you understand that there are two worlds that operate differently, don’t worry, you will never gravitate to an institutional advisor and you will probably lose your shirt expecting that all money will move the same. This appears to have been elevated to the point of extreme nonsense surrounding this S&P Downgrade. Those who keep betting on the collapse of the United States are impatient and fail to realize that even on a Debt to GDP ratio, the USA is by no means at the top of that list but is only #38. But these are statements they hate to hear. Some are so wrapped up in the destruction of the United States, they will probably lose everything they owned insisting they are right but fail to realize you can win the war, but lose all the battles to the point at the end, you have nothing left. The CIA World Factbook that at least compares apples to apples, albeit omitting unfunded liabilities in all countries, places the 2010 debt-to-GDP ratio in the US at 53.9%. The worst on that list of major countries is Japan where in 2010 debt-to-GDP ratio was 225.8% of GDP. The level of public debt in Germany stood at 78.8% of GDP. This shows on an equal comparison basis, the US has the largest debt and economy making it capable to servicing its debt far better than either Japan or Germany. This is vital to understand or you will become lost in the alleyways of your mind trapped by your bias.

 18. @Acadeem [7]:

  Die vergelijking gaat niet op. Amerika is vanaf nul met die gedachte opgebouwd (en vervolgens verkwanseld aan de grote multinationals en wapenfabrikanten, maar dat terzijde).
  Wat men hier probeert, is eerst alle landen hun eigen cultuur en identiteit laten ontwikkelen en ze DAN samen te gooien. Never gonna happen.

 19. Hooguit nog een paar maanden en dan worden eurobonds geintroduceerd samen met een economische federale EU-regering. Er is geen andere uitweg en het is de enige juiste gegeven de omstandigheden. Alleen zo kun je lakse zuid-europese landen die een potje maken van hun begroting dwingen de zaak op orde te stellen en niet constant de hand op te houden bij de EU hetgeen erop neerkomt dat de rijkere landen opdraaien voor het economisch mismanagement elders. Politici zullen het niet leuk vinden want het betekent overdracht van een flink stuk soevereigne macht aan Brussel, maar het gaat wel gebeuren. De financiele markten dwingen ze daartoe.

  Igor [30] reageerde op deze reactie.
  Doompie [31] reageerde op deze reactie.
  Onbezoldigd ruifvuller [32] reageerde op deze reactie.
  Bdelycleon [34] reageerde op deze reactie.

 20. Heeft de Hondt al een laatste peiling geproduceerd? Lijkt me giga koren op de molen van de PVV… En andere Europese klonen die nu ook opeens ‘lef’ krijgen. Let maar eens op…

  Het gaat van kwaad naar erger en dat bedoel ik letterlijk: geweldadiger!

  Overigens maakt niemand mij wijs dat M & S het nu ontstane rumoer niet zouden hebben zien aankomen. Kan dus ook een zwanenzang betekenen voor de “EUSSR”!!!

Comments are closed.