6 REACTIES

 1. ….de dollar valt opeens niet meer?

  De euro is nog lang niet afgeschreven. Zolang wij worden gedwongen mee te betalen is de euro nog vol leven…

 2. Is er eigenlijk wel een crisis? Is het niet zo dat men ons een crisis aanpraat om zo de meest ridicule wetswijzigingen te kunnen doorvoeren, prijzen moeten stijgen en lonen moeten bevriezen, rente op nulllll.

  ….Het is toch schitterend om ons legitiem de broekzakken te mogen leegkloppen, het is toch mooi om zo meer geld in welke bedrijfstak dan ook maar te mogen pompen (nationaliseren), het is toch mooi om met het gestolen geld oorlogen te kunnen financieren, gratis en voor niets!…Wij betalen, met bloed of geld!

  Het is één grote farce, want wat als de economie en de revenuen voor de overheden en bedrijfsleven afnemen?
  Dan is het antwoord toch simpel, gewoon minder geld over de balk smijten, aldaar, HEREN!

  Daar zit dan ook de crux, men wil meer, meer, meer, meer geld over de balk gooien, ons geld natuurlijk.

  Geld moet rollen dat maakte Nazi FED ons toch al meerdere keren duidelijk, het geld moet van de rekeningen naar de zakken van de flapdrollen die ons besturen, in de Oom Dagobert pakhuizen van het corporatisme…Deze hele crisis is een crisis zolang ze ons bij de neus kunnen nemen met als uiteindelijke uitkomst een nieuwe zwaar afgewaardeerde wereldmunt….

  Krijgen we voor 5 euro 1 werelddollar terug? Of nog minder?

  Men wil de afwaardering bespoedigen en er niet meer zo lang over doen als in de vorige eeuw. Toen inflateerde men de schulden pas over een langere periode weg, zo ongeveer van 1945 tot 1980.

  Vooropgezette tamtam en stemmingmakerij, het is nep en toch is het echt, want het is echt zodra het ons de kop kost.
  Onbezoldigd ruifvuller [3] reageerde op deze reactie.

 3. @IIS [2]:

  Thomas Jefferson zei het al: “When Injustice Becomes Law, Resistance Becomes Duty”

  Zo zien we ter linker zijde al de ows beweging steeds groter worden. Maar let maar op, dit breidt zich straks als een olievlek over het hele spectrum uit.

 4. Er worden voortdurend twee dingen door elkaar gehaald, nmlk een echte schuldencrisis en een niet-bestaande euro-crisis.

  De euro is net als de voormalige gulden ordinair fiat geld. De ECB die de euro beheert, is gemodeleerd naar het voorbeeld van de Bundesbank en ook naar de nederlandse centrale bank en fuctioneert ook in grote lijnen zo. Doel is laaghouden van inflatie en dat lukt in de praktijk ook redelijk. Maw, met een eventuele terugkeer van de gulden schieten we geen moer op.

  Financieel mag er dan geen europrobleem zijn, er is wel een politiek probleem, nmlk dat het pure bestaan van een euro gaat leiden tot zgn solidariteitsaanspraken van de zwakkere euro-latinos ten zuiden van Brussel aan de sterkere germaans naties in het noorden. Die solidariteit is er, zeker in ruil voor vrije toegang tot zuidelijke afzetgebieden, maar niet onbeperkt. Hoe ver die gaat is nog een open vraag.

  Uiteindelijk bepaalt de geopolitiek het lot vd euro. Itt het populaire oordeel waren WW1 en WW2 pogingen van Frankrijk en Engeland om Duitsland te vernietigen. Deze landen, die eeuwenlang het europese politieke theater hadden gedomineerd, werden in 1870 opeens geconfronteerd met een nieuwe europese grootmacht van 80 miljoen uiterst getalenteerde, intelligente en geisciplineerde mensen, de creatie van Bismark. De enige reden waarom F en GB dit moesten laten gebeuren was omdat ze beiden op apegapen lagen tgv de Krimoorlog. Wat al gevreesd was gebeurde daadwerkelijk, made in Germany begon F en GB uit de globale markt te drukken en dat vonden F en GB niet zo leuk. Dat was de werkelijke aanzet tot WW1 waarna D in Versailles werd gekortwiekt. Toen kwam er voor de Duitsers een megacrisis en eenpermanente dreiging dat joodse revolutionairen in D hetzelfde zouden doen als in Rusland, nmlk met het boek van rabbizoontje Marx in de hand de complete aristocratische bovenlaag uitmoorden en een bolshevistisch schrikbewind invoeren. Toen was er die meneer die het als zijn taak zag om dat te verhinderen. Daar waar F en GB nog dachten in termen van klassieke europese balance of power categorieen, waren inmiddels 2 grootmachten opgestaan met planetaire asperaties, de VS en de USSR. Die roken hun kans om mbv het europese gekibbel voor eigen doeleinden te gebruiken. De rest is bekend. Het was de grote Charles de Gaulle die de nieuwe situatie begreep en over de oude animositeiten heensprong en begon met de duits-franse as, met als doel de Europeanen baas in eigen huis te laten worden. De Russen zijn inmiddels opgedonderd, de Amerikanen zullen spoedig volgen en dan zijn we onze pijnigers, aka bevrijders, kwijt.

  De euro is de consequentie van de duits-franse as. De duitsers mochten van Frankrijk herenigen, maar dan moesten ze financieele hegemonie over Europa opgeven en de mark opgeven. Als de Duitsers uit de euro zouden stappen dan zijn alle pre-WW1 condities weer terug, in een omgeving waar F, GB, VS en Rusland kernwapens hebben en D niet. Duitsland en dus ook NL zitten in de euroval waar ze niet zo maar uitkomen. Het enige plan B wat de duitsers hebben is de Rusland variant, maar dat is een noodscenario.

  De euro blijft dus nog wel even, wat er met Griekenland gebeurt is verder irrelevant.

 5. @Ron Arends [5]: Het komt ze inderdaad goed uit. Leidt af vd eigen problemen en er zijn er nogal wat in Anglosphere die in hun hart zouden staan te juichen als de enige serieuze concurrent om de dollars reserve currency status in het stof zou bijten.

Comments are closed.