Vrijspreker: Angst is voor de hypnotiseurs van de geest een belangrijk gereedschap om onderdanen onder hun controle te krijgen. Onderdanen kunnen niet meer goed nadenken en zijn eenvoudig te verleiden tot een keuze uit 2 zorgvuldig gekozen  mogelijkheden. ze kunnen niet meer de nieuwsgierigheid opbrengen om te zien of de vraagstelling wel correct is. Hoe werkt angst?

Opperdienaar: Het vreemde is dat mensen bij angst eigenlijk heel voorspelbaar worden. Je wilt echter niet angst steeds opnieuw moeten inpeperen, maar gelukkig heeft de natuur daar voor een handvat gemaakt.

Er zijn 2 manieren waarop zoogdieren angst voor gevaarlijke dingen kunnen aanleren.

  1. Genetisch, doordat de organismen die de angst voor het gevaar niet vertonen, vroeg dood gaan en hun genetisch materiaal niet doorgeven. Organismen die het gevaar ontwijken, planten zich wel voort. Deze aanpassing gaat heel langzaam en kan niet snel reageren op nieuwe bedreigingen. Een nieuwe jager kan zijn slag slaan voordat de prooi de angst voor de nieuwe (JK de) jager in zijn genen heeft zitten.
  2. Via aanpassingen van verbindingen in de hersenen. Dit heet ook wel leren. Dit is veel sneller dan genetische aanpassingen en kan zich veel flexibeler aanpassen aan nieuwe bedreigingen.

Er zijn ook combinaties. Zo hebben apen niet een ingebouwde angst voor slangen. Het is echter zo dat het apenbrein wel voorbereid is om deze angst aan te leren. Dus als een aap een andere aap ziet terugdeinzen voor een slang, dan neemt hij deze angst over. Dit gebeurt echter niet als hij een andere aap ziet terugdeinzen voor een bos bloemen. Dus wat ingebouwd zit in de aap is de mogelijkheid angst aan te leren voor slangen.

Angst kan ook uit de genen verdwijnen. De Dodo vogel is hier een voorbeeld van. De vogel zat generaties lang op een eiland zonder natuurlijke vijanden. Dit tot westerse plunderaars er landden die tot hun verbazing opmerkten dat je de vogels niet eens hoefde dood te schieten, je kon ze gewoon met de loop van je musket van een rots afduwen. De vogel kende geen angst en is nu dan ook uitgestorven. Het laatste opgezette exemplaar is achteloos door iemand in een vuur gegooid.

Het is handig om angst aan te kunnen leren i.p.v. genetisch over te brengen vanwege de snellere aanpassing aan nieuwe gevaren. Vergeten van angsten kan echter link zijn, zoals de Dodo laat zien, maar ook daarvoor heeft de natuur een oplossing bedacht als het niet te lang duurt. Het zoogdier houdt zelf de illusie van gevaar in stand bij afwezigheid van echt gevaar zodat hij het niet vergeet. Dit wordt ook wel ‘self attack’ genoemd. Hierbij herhaalt een ooit aangevallen slachtoffer de aanval op zichzelf.

Dus stel het zoogdier is ter wereld gekomen en zag bij zijn ouders een angst voor vreemden (ze durfden hun ongeloof in een onzichtbaar opperwezen niet te bekennen) Bij uitblijvende aanvallen van het zowel anderen als het opperwezen, houdt het zoogdier zelf de aanval in stand. In sommige landen kun je gelovigen dan ook over straat zien lopen terwijl ze zichzelf tot bloedens toe slaan. Hun verstand zegt ‘de angst die ik voel is juist’, alleen is het gevaar er nu even niet, maar straks zal mijn zelf in stand gehouden angst vruchten afwerpen t.o.v. de ongelovige.

Vrijspreker: Wat doet een Opperdienaar hier mee?

Opperdienaar: Maximaal uitbuiten natuurlijk. Zorg dat jonge kinderen in jouw onderwijssysteem zitten, pomp ze vol met angst over milieurampen, ongelijkheid en maatschappelijke misstanden en leg ze inconsistente gedragsregels uit (iedereen moet zijn eigenbelang onder het eigenbelang van anderen stellen). Kinderen hebben heel vroeg door dat de realiteit consistent is, want ze gaan alles uitproberen. Ze lopen op een vriendje af en zeggen:”De juffrouw zei dat jij moet doen wat ik wil” Het vriendje antwoordt natuurlijk:”Nee, ze zei dat jij moet doen wat ik wil”. Hierna zullen ze aannemen dat het verkondigen van onwaarheden uit angst voortkomt en dat ze maar beter geen vragen kunnen stellen. Angst voor een gevaar dat ze misschien nu even niet zien.

De reden dat de jezuïeten zeiden:”Geef me een kind voor 7 jaar en dan is hij daarna van mij voor de rest van zijn leven”, was waarschijnlijk omdat als de angst er eenmaal inzit, het zichzelf in stand houdt door ‘self attack’ en rituele herbeleving. Het zou ook kunnen dat het brein minder flexibel wordt na de kindertijd om nog tot nieuwe inzichten te komen. Wat de oorzaak ook is, de ervaring leert dat het zo werkt en de partij van de Slavernij heeft de indoctrinatie van kinderen dan ook hoog in het vaandel staan.

1 REACTIE

  1. Maar die aangeleerde angst wordt na de lagere school voortezet in de mooie waarheids-ongetrouwe hollywood films.

    De schurken wonen altijd achter het (voormalige) ijzeren gordijn of de aziatische kant uit.Het westen speelt altijd de reddende engel en is nooit de agressor.

    Wie de leugen maar vaak genoeg herhaald over bijvoorbeeld Prins Bernard zal die laten doorgaan voor de waarheid.Het mooie van al die verzetsstrijders die de waarheid hebben gekend is dat zij hun mond hebben gehouden over een vijand onder de vrienden.Maar zegt dit nu meer over die verzetsstrijders dan over Bernard.

Comments are closed.