Als geketende geprogrammeerd voor zijn  geboorte en als slaaf opgevoed door eerder geboren slaven, ontbreken de Nederlander uiterst elementaire vrijheden, zoals, maar niet beperkt tot:

01.
Het recht, verdiende  gelden te behouden zonder bedreiging met opsluiting

02.
Het recht , nationaliteiten van verschillende landen te bezitten

03.
Het recht op een samenlevingsvorm van eigen keuze zonder  overheidsbepalingen die de keuze beïnvloeden , verwringen ,ontwrichten,  en in vele gevallen  stringent bepalen

04.
Het  recht, alle beroepen uit te oefenen zonder  diplomata en/of  vergunningen  van centrale of lokale overheid

05.
Het recht zonder overheidsvergunning en zonder overheidsregistratie  op eigen kosten gasten te ontvangen van waar ook ter wereld

06.
Het  recht om onuitgehold  eigendomsrecht uit te oefenen op aangekocht  onroerend goed

07.
Het recht om te importeren, in voorraad te hebben, te  verhandelen en te  consumeren wat je wenst

Ik  heb nog nooit een politicus horen betogen dat deze  vrijheden essentieel, nastrevenswaardig of wenselijk zijn.

Het percentage van zijn inkomen dat  de 19de- eeuwse plantageslaaf aan haar of zijn werkgever moest afstaan lag  vermoedelijk aanzienlijk lager  dan onder het huidige  Nederlandse  regime, dat de staatsburger tot vrijwel  volledig overheidsbezit maakt.

De  schroeven   worden nog steeds verder aangedraaid:

01.
Je mag met je eigen geld de EU niet uit of in zonder de overheid  daarvan schriftelijk in kennis te stellen, als het om een bedrag gaat van meer dan   10.000  euro.

Na  het verwerven deze kennis staat het de overheid uiteraard vrij, ongeremd, ongebreideld con gusto e  con amore onderzoekingen uit te gaan voeren ( met dank voor de wetgeving aan voormalig eurocommissaris het VVD-corifee de  liberaal Frits Bolkestein)

02.
Je kunt  bij een verkeerscontrole gedwongen worden, bedragen  boven de  2.500 euro af te geven tot de oorsprong geverifiëerd is

03.
Door de overheid opgelegde dwangarbeid, bestaande  uit het op straffe van opsluiting verschaffen van informatie, het   invullen van formulieren  en het nolens volens te woord staan van ambtenaren , aanraking met wie als ongewenst, onfris en afstotend ervaren wordt

Al  deze  bepalingen hebben als enige functie de macht van de overheid over de mens te versterken en hem geheel ondergeschikt te maken aan de steeds toenemende wensen ,  grillen en aberraties  van deze zelfde overheid  die  haar  stemvee beheert zoals de Marokkaanse schaapherder  die ik vanochtend bezig zag langs  de weg.

Hugo van Reijen

12 REACTIES

 1. Zolang men over deze rechten blijft babbelen zullen we nooit vrijheid kennen.

 2. goed stuk Hugo.

  ik heb liever het recht om helemaal geen nationaliteit te bezitten want elke belastingboerderij heeft zo zijn nadelen en nationalisme heeft al teveel levens gekost.

  ik volg het niet meer zo (deze koe is de wei uitgelopen) maar in NL heb je als ik me niet vergis ook niet meer het recht om bepaalde cartoons te tekenen, God of Majesteit te lasteren (al wordt dat niet echt gehandhaafd) , te discrimineren (zo zag ik laatst dat een werkgever niet mocht adverteren met ‘ jonge schilder gezocht’ , leeftijdsdiscriminatie) haat te zaaien (wat dat ook moge wezen, lekker ruim omschreven zodat politieke willekeur hoogtij viert) de holocaust te ontkennen (ook al ben je een mongool als je dat doet, een mongool zijn zou niet strafbaar moeten zijn) mensen te laten roken in je eigen kroeg (dat valt onder 6, maar wilde toch even noemen) het recht om je niet te verzekeren, etc etc.

 3. Even wat tegenwicht, stond er zelf ook van te kijken:

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/323027/Onderzoek-Nederland-heeft-weinig-ambtenaren.htm

  Zo werken in Nederland minder ambtenaren per hoofd van de bevolking dan in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk.

  In Nederland werkt 2,9 procent van de bevolking voor het openbaar bestuur…

  De Verenigde Staten hebben na Nederland de kleinste overheid, met 3,3 procent per hoofd van de bevolking. Het Verenigd Koninkrijk heeft met 4,7 procent het grootste ambtelijk apparaat.

  Het kabinet wil het aantal ambtenaren juist terugdringen. Dit project moet de staatskas 6,6 miljard euro opleveren.

  Ik dacht zelf dat NL veel meer ambtenaren zou hebben.
  Misschien is het in Nederland toch zo slecht nog niet.

  Mag ik dit zeggen?

  Alex [4] reageerde op deze reactie.
  Peter [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Ron Paul Fan [3]:

  Minder ambtenaren, maar ook minder personeel in dienst? En wat ziet de Nederlandse overheid als Ambtenaar?

  Hier kan ik lezen http://www.inoverheid.nl/artikel/artikelen/1172711/hoeveel-ambtenaren-telt-ons-land.html

  “Uit gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat er in totaal 974.000 mensen werkzaam zijn in de publieke sector. Ze zijn grofweg in drie sectoren in te delen: openbaar bestuur (327.000), onderwijs en wetenschap (512.000) en veiligheid (135.000).

  Ter vergelijking: in de marktsector werken 6,2 miljoen mensen en in de zorgsector 1,5 miljoen. Van alle Nederlandse werknemers is 11,2 procent in dienst van de overheid.”

  Ron Paul Fan [7] reageerde op deze reactie.
  Albert S. [10] reageerde op deze reactie.

 5. @Alex [4]: En wat ziet de Nederlandse overheid als Ambtenaar?

  Iemand die zijn geld rechtstreeks krijgt van de overheid (in loondienst). Uiteraard zijn er een heleboel bedrijven, zzp-ers, e.d. die hun inkomsten krijgen via opdrachten voor de overheid. Maar om nu een werknemer bij een wegenbouwer als ambtenaar in te schalen gaat me toch te ver.

  Alex [9] reageerde op deze reactie.

 6. Nog meer ‘wat zijn wij Nederlanders toch goed…’

  http://www.bestfinancialnews.info/2011/11/21/jeffrey-sachs-the-super-committees-big-lie/

  Europe per se is not in crisis. Southern Europe is in crisis. Northern Europe, by contrast, where the taxes are higher than in Southern Europe, is vastly outperforming the United States…

  When we calculate the Misery Index for the U.S., Canada, and Western Europe, we find that, lo and behold, the U.S. ranks among the most miserable performers, 5th out of 20 countries. The country with the highest Misery Index is Ireland, followed by Spain, Greece, Portugal, and the United States. All five countries deregulated their financial markets and thereby experienced a housing bubble and bust.

  The lowest macroeconomic misery is in Northern Europe. Norway has the lowest score, followed by Switzerland, Luxembourg, Netherlands, Sweden, Germany, and Demark. All seven countries have lower unemployment rates, smaller budget deficits as a share of GDP, and lower foreign deficits as a share of GDP, than the U.S. We look pretty miserable indeed by comparison.

  Yet, miracle of miracles, these seven countries collect higher taxes as a share of GDP than does the U.S. Total government revenues in the U.S. (adding federal, state, and local taxes) totaled 33.1 percent of GDP in 2010. This compares with 56.5, 34.2, 39.5, 45.9, 52.7, and 43.4 percent of GDP in Norway, Switzerland, Luxembourg, Netherlands, Sweden, Germany, and Denmark, respectively. These much higher levels of taxation are raised through a combination of personal, corporate, payroll, and value-added taxes.

 7. @Ron Paul Fan [7]:

  Er wordt ook buiten porportioneel gebruik gemaakt van externe krachten, dit onder de noemer van verminderen van ambtenaren. De werk blijft, de ambtenaar wordt weg bezuinig, en een externe(stagaire/uitzendkracht/detacheerder) komt op zijn plek.

  13%-20% zijn externen

  Voor gemak wordt personeel van hogescholen enz niet tot ambtenaren gerekend, terwijl ze wel uit zak van de overheid betaalt worden.

  Het aantal niet productief verdieners (uit belasting geld betaald) word per jaar groter, terwijl het op papier wordt aangegeven alsof het krimpt. Het is puur schijn.

 8. @Alex [4]: @Peter [6]: Verder moet er nog worden bijgezegd dat de overgrote meerderheid in Nederland afhankelijk is van de overheid voor zijn/haar (deel)inkomen, dus die cijfers die men aandraagt zijn op zijn zachtst gezegd volksverlakkerij. Verder zijn het onderwijs en de zorg niet meegerekend, ergo die berekeningen kloppen voor geen meter.

  In zijn boekje 2 miljoen banen van Prof. Dirk Horringa uit 1990 becijfderde hij dat er zo’n 40% van de bevolking volkomen afhankelijk is van de staat in Nederland, dus die 2,9% is derhalve de grootste oplichtingsstatistiek die is geproduceerd.

  Elke bestuurder is een ambtenaar, maar niet elke ambtenaar is een bestuurder. Tel daar de NGO’s en publieke media bij op, die voornamelijk leven van subsidies en overheidsopdrachten en dan kom je aardig in de buurt van een gesovjetiseerde samenleving.

  Ik had daar in 2004 reeds een artikel over geschreven.
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2004/09/langer-werken/

  Ron Paul Fan [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Albert S. [10]: In zijn boekje 2 miljoen banen van Prof. Dirk Horringa uit 1990 becijfderde hij dat er zo’n 40% van de bevolking volkomen afhankelijk is van de staat in Nederland, dus die 2,9% is derhalve de grootste oplichtingsstatistiek die is geproduceerd.

  Betwijfel of Horringa en Elsevier het over hetzelfde hebben. Neem aan dat bijstandstrekkers en AOW-ers ook vallen onder de statistiek van Horringa.

  Zo lust ik er nog wel een.

 10. rare opmerking voor een ron paul supporter.

  het is juist DIT probleem waardoor ron paul straks WEER NIET word gekozen en jij lust er meer van?

  haha:)

Comments are closed.