De EU heeft volgens politici en de MSM media ons veel Voorspoed, Vrede en Welvaart gebracht. Daarom moet dit prachtige stelsel en de euro koste wat kost behouden worden en   vergaand uitgebreid. Politici zadelen nu generaties op met torenhoge en nooit meer terug te betalen schulden om dit systeem maar aan de praat te houden.  Hoe fantastisch de EU is, blijkt uit twee voorbeelden die in ieder huishouden te vinden zijn: suiker en boter.

Suiker wordt steeds duurder. De suikerprijs is vanaf zomer 2010 tot nu verdubbeld. Dat komt door de EU die bij het reguleren van de markt in 2006 voorschreef dat maar 85 % van de totale hoeveelheid suiker uit Europa mag komen. De rest moet geimporteerd worden. De EU had het idee dat men zo ontwikkelingslanden kon helpen.  Maar die verkopen het liever aan China of men gebruikt het om biobrandstof te maken (als Brazilië bijvoorbeeld).

Niemand heeft in ieder geval zin om de 470 euro importbelasting te betalen per ton suiker. En een land als Duitsland ging van suikerexporteur naar suikerimporteur.De pakhuizen zitten vol maar de suiker mag niet verkocht worden want dat gaat tegen de EU verordening in die tot 2015 geldt en tot september 2016 verlengd wordt.

In september heeft jam- en snoepfabrikant Zentis nieuwe contracten afgesloten.  Zentis verwerkt per jaar ca. 100.000 ton suiker. ‘De oude prijs lag bij 50 cent per kilo en nu betalen we 75 cent. We schuiven door deze prijsstijging een bijkomende belasting van 25 miljoen euro voor ons uit’, zegt directeur Karl-Heinz Johnen.

‘Overal waar de EU ingrijpt, heerst chaos’, zegt Robert Augustin van R&R Ice Cream. R&R is de op drie na grootste ijsfabrikant in Europa met een productie van 300 miljoen liter ijs waarvoor  ze 260 ton suiker gebruiken. De Europese Sugar Users CIUS melden: ‘De markt is kapot. De suikerverzorging in de EU heeft een kritiek punt bereikt.’

Vanaf 1969 koopt de EU melk en boter op om de melkprijzen voor de boeren hoog te houden. Zo ontstonden in de jaren 70 en 80 vorige eeuw de melkplassen en boterbergen. Om daarvan af te komen, verkocht de EU de boter goedkoop (gesubsidieerd) aan verwerkers. Die moeten garanderen dat deze boter niet in de reguliere handel komt. Daarvoor zijn tal van regels verzonnen. Eén daarvan is dat verwerkers hooguit 50 % boter in deeg mogen verwerken.

Grootbakker Antpöhler bakte koekjes en nam deze boter af. Tot 1981 nooit een probleem totdat de houdbaarheidsdatum werd ingevoerd. Diepvrieswaren en opbakproducten bereikten toen 51 % boter en bakker Antpöhler moest meer dan 1 miljoen euro terugbetalen aan de EU toen dit tijdens een controle aan het licht kwam.  Maar de controledienst had in het bevroren deeg de rozijnen en noten over het hoofd gezien. Te laat. Antpöhler moest 21 jaar procederen, 2 van zijn 3 productiebakkerijen verkopen en uiteindelijk kreeg hij gelijk maar geen cent terug uit Brussel.

Een kleine greep uit de regelwaanzin en flagrante verspilling van de EU. Met hun dwang- en regelplicht verstoren zij de markt, zadelen ze consumenten en producenten op met onnodige kosten en creëren ze schaarste waar dat niet nodig is.

27 REACTIES

 1. Prima, goede voorbeelden van de ellende die de EU-regelziekte veroorzaakt.
  Politici juichen over de Voorspoed, Vrede en Welvaart, maar ze noemen NOOIT cijfers of bewijzen.

  Typisch is wel dat doordat politici dit maar steeds herhalen en herhalen er toch heel veel mensen zijn die dat geloven.

  Net als praten over de ellende die over ons komt als we uit de euro (EU) zouden stappen of als de euro kapot zou gaan.
  Ook hier zie je NOOIT bewijzen.

  De kosten van de euro kun je nu gemakkelijk aantonen door alleen al te wijzen op de 100 miljard garanties die Nederlanders moeten betalen.
  Dat is 6.000 euro per persoon, 24.000 voor gezin met 2 kinderen. Plus nog al die andere kosten van contributie, voorschriften; zie bvb artikel.

 2. Een kleine greep uit de regelwaanzin en flagrante verspilling van de EU. Met hun dwang- en regelplicht verstoren zij de markt…….en dat is ook exact het doel dat gehaald moest worden.

  Hoeveel bakkers zijn er nog over ?

  Zo begint het inzicht door te breken…..beter laat dan nooit TOCH ?

  Zé [4] reageerde op deze reactie.

 3. @vrijeradikaal [3]: Zelfs hier op het Franse platteland breekt de You-row waanzin door.
  Ik vroeg onlangs aan mijn bakker of hij mij biologisch meel kon leveren.
  Wel dat wou hij wel bestellen voor me.
  Echter volgens de EU regels moest hij dan eerst een nieuwe bakkerij bouwen waar alleen biologische produkten werden gemaakt. en die geheel geisoleerd moest zijn van zijn gangbare bakkerij.
  Dus geen biologisch meel!
  Ondertussen sluiten ook hier steeds meer bakkers en winkels hun deuren.
  De supermarkten hebben nog wel brood, maar dat geef je nog niet eens aan de dieren.
  Ofschoon men dit wel het etiket ‘artisanal’ mag geven, gemaakt met graan uit Rusland, ( importsubsidies).
  Het Franse graan wordt gebruikt voor de export,(exportsubsidies), of er wordt ethanol van gemaakt wat weer door de benzine wordt geflikkerd. ( “groene” energie subsidies).
  Het gaat lekker zo!!

  Vrede, Zé.

 4. De EU gaat een planeconomie worden, mind my words. Straks krijgen we toestanden dat het centraal comite in Brussel verordonneert dat een fabriek in Italie linker schoenen produceert en een andere fabriek in Belgie de bijbehorende rechterschoen. Dit omdat een EU-regel bepaalt, dat de productie van linker en rechter schoenen, geproduceerd in een en dezelfde EU-provincie, ongeoorloofd is en kartelvorming uitlokt. EU-commissaris en capo-kameraad Neelie Smit-Kroes heeft deze regel er in 2013 door gedrukt in het EU-parlement. Sindsdien staan mensen in Europa in lange rijen voor de schoenwinkels, om nog de paar complete schoenen in hun maat in de wacht te kunnen slepen. Ook truien, waar de mouwen in een andere fabriek zijn geassembleerd, zoals de EU-wet voorschrijft, zijn schaars en een gewild artikel. Ze worden op de zwarte markt verhandeld.

 5. @Madman68 [5]: Klopt, en het meest trieste van dit alles is ook nog dat ze vet worden betaald, nb door degenen die er het meeste last van ondervinden, om de boeken van Kafka in de praktijk te brengen terwijl ze deze nooit gelezen hebben……

  Zucht,

  Zé.

 6. @Madman68 [5]:

  ___Het is allemaal het gevolg van centralisatie van macht, waarbij de technocraten beslissen over dingen waar ze totaal geen benul van hebben hoe het in de praktijk werkt, en ook totaal geen binding met die of datgene waar ze regels over maken.______

  Lees dit nog eens ?

  waarbij de technocraten beslissen over dingen waar ze totaal geen benul van hebben

  Oh….beste vrinden : die weten heeeeel precies wat ze doen.

  Wie zouden wel eens de grootste sta in de weg zijn naar een nieuw Rooms rijk ……middenstanders c.q kleine ondernemers ?

  Denk je dat het allemaal toeval is ?…..aanschouw het grote plaatje eens !

 7. @keuleniscool [11]:

  Dank zij de EU hebben we al 65 jaar hier geen oorlog

  De EU bestaat nog geen eens 65 jaar.

  Dit is uniek in de geschiedenis.

  Dan heb jij niets opgestoken van het basisonderwijs.

  En door de Euro besparen we vele miljarden per jaar

  Hahaha, nu pas komt je eerste zin: Wat een larie praatjes .

  De schulden crisis nu is primair een gevolg van het wan beleid van Bush JR.

  Je hebt dus ook al niets opgestoken van de middelbare school. De huidige ellende begon eind jaren ’70, met Peanut Carter.

  En van de geld-smijterij van de linkse politiekers .

  Alle politici smijten met geld.

  vrijeradikaal [17] reageerde op deze reactie.

 8. “En door de Euro besparen we vele miljarden per jaar .”

  Jazeker! Het gaat fantastisch!

 9. @keuleniscool [11]:

  Ach…het oorlog-argument weer in stelling gebracht. Zelden zo’n onzin gehoord. Alsof niet leden wild snuivend om zich heen kijken naar andere niet leden om eens een stevig robbertje te knokken. Het is niet aantoonbaar bovendien dat zonder unie oorlog zou zijn uitgebroken. Volslagen luchtfietserij om zoiets te veronderstellen, want het suggereert dat u zeldzame en bovennatuurlijke krachten bezit, het niet gebeurde toch zeker te kunnen weten.

 10. Vele eeuwen was er elke generatie hier een oorlog ,
  zie de geschiedenis boeken .
  Begin van de EU / samenwerking i.p.v. oorlog ,
  die is al meer dan 65 jaar .
  De schulden crisis nu is primair een gevolg van het wan-beleid van Bush JR. Deze crimineel begon een oorlog tegen Irak wegens massa vernietigings-wapens , die er NIET waren .
  Kosten ruim 3.000 MILJARD dollar , dit is 3 miljoen hoopjes geld van elk 1 miljoen dollar , Geld dat hij moest lenen .
  Daarom adviseerde hij de banken om zoveel mogelijk geld te verzamelen .
  En de corrupte banken begonnen toen met de verkoop van bedrog-hypotheken , ook aan de banken in de EU , die daardoor ernstig in de problemen kwamen .

  Zé [22] reageerde op deze reactie.
  Albert S. [24] reageerde op deze reactie.

 11. @keuleniscool [21]: Precies, en omdat er hier ‘geen’ oorlog is, doet de EU braaf mee aan het voeren van oorlog elders, Afghanistan, Irak, Libïe etc……..
  Get real,

  Zé.

 12. Iedereen herrinnert zich wel de media-circus in een ver verleden; nl. het protest over het gruwelijk afslachten van de “baby-born white seals”
  Vraagje
  Hoe staat het doden van zeehondjes (overpopulatie) in relatie tot margarines of smeerboter verrijkt met Omega 3 vetzuren ( uit de tonnen buikvet en slachtafval ). Smakelijk, U heeft hun probleem opgelost en uw gezondheid enorm versterkt !

  Wat kiest U indien u al burgerlijke inspraak zou hebben

  1/ We moeten die hulpeloze wezens helpen
  2/ Mijn gezondheid eerst (cfr hart en vaatziekten)
  3/ Allebei zijn juist

  Toepasselijk op Irak, Libië …

  Moraal van het verhaal:
  Het probleem van de hebzucht was er al, nu enkel nog zo breed mogelijk “uitsmeren” over alle lagen van de slapende bevolking.

 13. @keuleniscool [21]: Even een opfrislesje. Tussen 1300 en 1500 was er geen oorlog in Noord-Europa, omdat de Hanze bestond, dat waren 200 jaar vrede, omdat het een vrijhandelsverbond was van stadstaten. Er was geen centraal orgaan of een enorme moloch in Brussel. Het is de vrije markt die ons rijkdom heeft gebracht, niet de EU en zeker niet de politici. Integendeel de steeds grotere politieke eenwording heeft ons niets anders dan rampspoed gebracht.

  Dat is de les die we uit de geschiedenis moeten trekken, vrijhandelsverbond JA! politieke unie, NEE!

 14. Albert S:

  Mijn idee! Figuren als keuleniscool hebben een ontwricht en verwrongen wereldbeeld, dat blijkt wel uit de alinea’s onzin die uitgespuugd worden. Ik weet bijna zeker dat dit soort mensen ook regelmatig de kreet New World Order bezigen. Zoals de waard is…

  Zé [26] reageerde op deze reactie.

 15. @T.Zat [25]: Ik vind het een beetje vreemd reacties als van ‘Keuleniscool’ op deze site tegen te komen, vandaar mijn eerdere opmerking of deze nieuw was op deze site, en derhalve de uitgangspunten niet heeft gelezen.
  Past beter op nujij ofzo.

 16. De EU bestond na WO 2 slechts uit een paar landen. Dat het westen geen oorlog met elkaar voerde komt door een gemeenschappelijke bedreiging door Rusland, en de USA als baas van defensie, en frankrijk die zich niet met defensie bemoeide.
  Dat vredeargument is het zelfde als naoorlogsverzet. Waar is de eu dan met de gang van zaken in de Oekraine, Georgie, en buurland Wit Rusland ???
  En eerder bij de invallen in de landen van midden europa door Rusland, en de belegering van West Berlijn ??

Comments are closed.