http://www.youtube.com/watch?v=kzGJWtYnAdE

4 REACTIES

 1. Iedereen staart zich blind op die hoge Italiaanse staatsschuld, maar in feite is Italie gewoon rijk.

  Hier een artikel uit de Volkskrant uit 2003:

  http://www.sdnl.nl/hypotheken.htm

  Was Nederland in de jaren tachtig op Europees niveau nog een bescheiden middenmoter, vorig jaar werden we koploper met een totale hypotheekschuld ter grootte van ruim 70 procent van het bruto nationaal product, ofwel 324 miljard euro. Een dikke verdriedubbeling ten opzichte van tien jaar geleden. Ter vergelijking: in Italië, waar bijna 80 procent van de bevolking in een eigen huis woont, bedraagt de totale hypotheekschuld nog geen 8 procent van het BNP. Ook op individueel niveau zijn de schulden spectaculair gestegen. Zo is de gemiddelde hypotheekschuld hier bijna tweeënhalf keer zo groot als het besteedbare huishoudinkomen. De Italianen staan gemiddeld voor niet meer dan eenderde van het jaarinkomen bij de bank in het rood. Ook de hypotheekschuld als percentage van de waarde van de woning is in Italië met 5 procent veel lager dan de Nederlandse 35 procent. Nederlandse starters financieren hun woning zelfs voor 94 procent met geleend geld.

  Italie is gewoon hardstikke rijk, alleen verdommen ze het om belasting te betalen, vandaar die staatsschuld. Maar geldtekorten bij de overheid werden gewoon opgelost door lires te drukken –> devaluatie. Dat kan dus nu niet meer, want nu heeft Frankfurt de knip in handen. Er moet dus een mentaliteits-verandering komen. Mijn advies: om van 120% naar 60% GBP te gaan moet elke Italiaan 16.000 euro schokken. De regering moet doorzetten dat elk huishouden een hypotheek neemt op zijn huis van 50.000 euro. Niet-huizen bezitters kunnen wel op een andere manier gepakt worden.

  Er is gewoon helemaal niets aan de hand met Italie. Gewoon geen cent geven. Ze zijn echt niet zo stom om zichzelf failliet te laten gaan. Doorlopen, niets aan de hand.

 2. In de video zegt die Hobbs dat Italie ‘a very wealthy country’ is.
  Entiteiten die erg rijk zijn, gaan gewoonlijk niet faillet.
  Het probleem is dat Italie een rijk maar corrupt land. De italiaanse bevolking heeft geld zat om de staatsschuld tot aanvaardbare proporties terug te brengen, er zijn alleen geen politici die voldoende power hebben om het geld bij de bevolking weg te halen. Clientilisme regeert in dat land. En voor ik weer die anarchistische libertarische riedel naar mijn hoofd geslingerd krijg dat de italiaanse bevolking groot gelijk heeft om belasting te ontduiken, die waardeloze Italianen hebben natuurlijk wel geprofiteerd van die geldzegen uit Rome in de vorm van uitkeringen, infrastructuurprojecten, enz.

  Ze gaan het terugbetalen, tot de laatste cent en zonder een cent steun uit het noorden.

  De beste oplossing zou zijn, een grote hypotheek op het onroerend goed van Italie.

  Als de politieke klasse dat niet voor elkaar krijgt dan gaat de boel failliet. Dan volgt beslaglegging op alle italiaanse goederen in het buitenland. Uiteraard moeten de bankiers die het zover hebben laten komen worden gestript van al hun bezittingen en 20 jaar in de gevangenis. Waarschijnlijk spat Italie uit elkaar, wat een goeie zaak zou zijn, omdat dat een stap op weg is om die communistische multiculti mensenrechten EU superstaat om te vormen tot een decentrale statenbond van autonome eigen volk eerst landen/regios.

Comments are closed.