Veel van de ellendige economisch-financiële crisis waarin we nu zitten, is te danken aan de bereidheid van politici en economen om de theorieën van Keynes te volgen en niet te luisteren naar de economen van de Oostenrijkse school: Von Mises, Hayek, Rothbard, Hoppe!

Bijgaand filmpje geeft de verschillen op humoristische wijze weer.

Met dank aan Corné voor de duidelijke ondertiteling.

7 REACTIES

  1. @vrijeradikaal [4]: Slavernij komt niet zo zeer door de macht van een elite, maar door de onderwerping van de massa. Als je besluit te vechten tegen de elite, zit je verkeerd, ze lezen de vrijspreker niet en de commentaren al helemaal niet.
    Zodra wij slaven ons niet meer laten verleiden met spiegeltjes en kraaltjes, is hun macht verdwenen. Als je succesvol wilt zijn, kies je geen hopeloze strijd, maar probeer je slaven te overtuigen dat er iets mis is met hun steun voor geweld. Niet mensen heel ver weg, maar mensen heel dichtbij.

  2. Ik ben psycholoog noch bioloog, maar ik geloof niet in de tegenstelling die vaak aan inkomensverschillen ten grondslag wordt gelegd. De grootste dwingeland is de mens zijn maag. Die maakt dat hij op zoek gaat naar eten. Maar de mens is ook lui. De spanning die deze twee elementen scheppen, daar kunnen succesvolle mensen beter mee omgaan. Daarom zijn ze succesvol. Anderen worden socialist en trachten middels uitoefening van botte macht tegen een minimale inspanning hun buiken gevuld te krijgen.

Comments are closed.