zondag, 25 december 2011
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hayek ontmoet Keynes

Veel van de ellendige economisch-financiële crisis waarin we nu zitten, is te danken aan de bereidheid van politici en economen om de theorieën van Keynes te volgen en niet te luisteren naar de economen van de Oostenrijkse school: Von Mises, Hayek, Rothbard, Hoppe!

Bijgaand filmpje geeft de verschillen op humoristische wijze weer.

Met dank aan Corné voor de duidelijke ondertiteling.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Economie, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. vrijeradikaal schreef op : 4

  Subs, of geen subs….dit verhaal ben ik al lang voorbij.

  De fam. Rodeschild trekt zich geen ruk aan van dit geleuter , en gaan over naar de agenda van vandaag.

  Hoe rijk zijn die lui ook al weer ?

  pcrs [6] reageerde op deze reactie.

 2. The Red Pill schreef op : 5

  @Rice [3]:

  thanks. tja ik ben nog uit de tijd van de Commodore 64.

 3. pcrs schreef op : 6

  @vrijeradikaal [4]: Slavernij komt niet zo zeer door de macht van een elite, maar door de onderwerping van de massa. Als je besluit te vechten tegen de elite, zit je verkeerd, ze lezen de vrijspreker niet en de commentaren al helemaal niet.
  Zodra wij slaven ons niet meer laten verleiden met spiegeltjes en kraaltjes, is hun macht verdwenen. Als je succesvol wilt zijn, kies je geen hopeloze strijd, maar probeer je slaven te overtuigen dat er iets mis is met hun steun voor geweld. Niet mensen heel ver weg, maar mensen heel dichtbij.

 4. Bertus schreef op : 7

  Ik ben psycholoog noch bioloog, maar ik geloof niet in de tegenstelling die vaak aan inkomensverschillen ten grondslag wordt gelegd. De grootste dwingeland is de mens zijn maag. Die maakt dat hij op zoek gaat naar eten. Maar de mens is ook lui. De spanning die deze twee elementen scheppen, daar kunnen succesvolle mensen beter mee omgaan. Daarom zijn ze succesvol. Anderen worden socialist en trachten middels uitoefening van botte macht tegen een minimale inspanning hun buiken gevuld te krijgen.