6 REACTIES

 1. Zoals altijd duidelijk en met genoegen aan te horen.
  Hier zegt Nigel ook heel duidelijk dat veel mensen niet anti-Europa zijn, maar wel anti EU. Tegen een EU-dictatorschap met ongekozen leiders.
  Natuurlijk wel “samenwerking”. Maar daarover kun je alleen praen als dit gebeurt op vrijwillige basis.

  Ron Paul Fan [4] reageerde op deze reactie.

 2. Wat een verademing. Hij vertelt het nog met humor, maar het is een zeer trieste zaak..

 3. Zo is het Hubert. Nigel Farage verwoordt het gedachtegoed van miljoenen Europeanen. Bitter weinigen zitten te wachten op een Europese superstaat, die politiek en militair gaat interveniëren op andere continenten en zodoende een Orwelliaanse voorspelling tot verwezenlijking zien komen. Derhalve neemt het Eurosceptiscisme zo enorm toe en partijen die daarop inspelen.

  We weten nu dat we een Duitse socialist die ongekozen president is geworden van de EU. Dat voorspelt weinig goeds, vooral met zo´n vreselijke man als die Schulz.
  Ron Paul Fan [4] reageerde op deze reactie.

 4. Die Martin Schultz is de grootste politiek correcte druiloor die er rondloopt in dat koude, moderne, functionalistische parlement, dat nooit werkelijk heeft aangeslagen bij het publiek. Ik heb dubbel gelegen toen Berlusconi hem aanpakte. Dat gezegd hebbende, Farage zegt dat hij een ‘Europa van samenwerking en handel wil’.

  Right. Dat hebben we nu dus. Klaarblijkelijk is het nu niet goed, maar hij zegt er niet bij wat hij dan wel wil. Opheffen EU? Euro weg? En dan? Samenwerking, hoe dan? Elkaar kerstkaarten sturen? Blijft de ESA bestaan? EADS? Galileo? Europol?

  @Hub Jongen [1]: Tegen een EU-dictatorschap met ongekozen leiders.

  Geef me aub eens een naam van een ‘ongekozen leider van het EU-dictatorship’? Schultz, van Rompuy, Barosso? Dat zijn geen leiders. De echte leiders zijn Merkel, Sarkozy, en loop de rest van het lijstje maar af.

  Maar daarover kun je alleen praen als dit gebeurt op vrijwillige basis.

  Die is vrijwillig. Als je eruit wil, ga dan. Dat kon de Oekraine vroeger niet, uit de USSR stappen. En kan Tennessee zonder FED-interventie weg uit de VS? Ik betwijfel het.

  @Albert Spits [3]: Bitter weinigen zitten te wachten op een Europese superstaat, die politiek en militair gaat interveniëren op andere continenten en zodoende een Orwelliaanse voorspelling tot verwezenlijking zien komen.

  Klopt. Gaat die er komen dan? Met een huidig budget van 1% EU GBP gaat dat niet lukken. Wellicht dat er potentieele Lenin’s rondlopen in Brussel (Wie? Cohn-Bendit?), maar ik zie ze niet en ik zie ook grote scepsis in de nationale staten over nog verdere afdrachten van bevoegdheden en fondsen naar Brussel. Rutte wil niet, Wilders zeker niet, alleen Pechtold is nog enthousiast. In Duitsland roept Europeaan van het eerste uur Helmut Schmidt al jaren dat bevoegdheden van Brussel terug moeten.

  De EU is geen superstaat en moet het niet worden ook. De EU is een verzekeringspremie tegen oorlog, dat is de historische basis van de club. Het is een hoofdzakelijk symbolische constructie die zorgt dat ca. 27 kikkers in een doos zitten en die er samen uit moeten komen. Het is een dun politiek schilletje om een (christelijke) civilisatie en is toegesneden op de komende multipolaire wereldorde, die de imploderende would-be NWO van Washington gaat vervangen. Die Hungtingtonian wereldorde gaat
  er als volgt uitzien in afnemend politiek/militair gewicht:

  – Greater-Europe (Paris-Berlin-Moscow, “Europa der Vaderlanden”)
  – China + Taiwan
  – Kleinere gebalkaniseerde en dan hergefedereerde VS op basis Constitutie olv ‘Ron Paul-achtige’
  – Japan
  – Islam-‘EU’, met Turkije in het centrum
  – India
  – Zuid-Amerikaanse ‘EU’, rondom Brazilie
  – Australie + NZ

  Libertariër [5] reageerde op deze reactie.
  Libertariër [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Ron Paul Fan [4]:
  Dat hebben we nu dus. Klaarblijkelijk is het nu niet goed, maar hij zegt er niet bij wat hij dan wel wil. Opheffen EU? Euro weg? En dan? Samenwerking, hoe dan?

  Wel economische barrières wegnemen tussen staten, maar geen gezamelijke munt waar bijbehoorende politieke unie voor nodig is. Die economische barrières wegnemen heeft voor economische vooruitgang gezorgt, die verdoemde pleuro en het EUSSR-parlement zorgen nu voor nieuwe barrières.

Comments are closed.