Er is, zelfs internationaal, nogal heel wat gedoe over het internet Wilders Meldpunt voor overlast van Oost Europeanen.

Toen ik er over vernam, was mijn eerste vraag:”Waarom alleen Oos Europeanen?” Gaan we straks ook een meldpunt maken over Zuid Europeanen? Of over Belgen?  Of over Limburgers?
Een opvallend NOS bericht over dat meldpunt vermeldde dat Gerd Leers (CDA) bekend maakte dat hij nooit een dergelijk meldpunt zou willen starten.  Een reden geeft dit bericht er niet bij. Maar het gaat hier om een andere aanpak van Oost Europeanen ten opzichte van andere allochtonen, (en autochtonen?)

Maar Leers zelf houdt wel Roemenen en Bulgaren buiten de grenzen, en doet dat niet, of anders, voor andere immigranten. Waarom is het één discriminatie en het andere niet?

7 REACTIES

 1. De overheid discrimineert want daardoor ben ik Nederlander met een NL paspoort, of is iemand anders opeens een Belg. Daarnaast gaat de overheid buitenlanders nog eens apart behandelen, de ene buitenlander mag zonder visum binnen komen, anderen mogen zonder visum binnen komen, wonen en werken en heel anderen mogen praktisch gezien niet eens binnen komen. Wie discrimineert er hier????

  Discriminatie is juist de grondslag van de natiestaat. Verder is de democratie gebaseerd op binnenlandse discriminatie van bevolkingsgroepen en met name gebaseerd op het uitkleden van de productieve klasse en de vruchten van deze klasse te verdelen over de minder productieve personen en instellingen. Dus dubbele discriminatie is hier de grondslag, eerst een verdeling tussen binnen en buitenlanders en daarna nog een onderscheid maken tussen de binnenlanders waarbij de ene groep mag dokken en de andere groep voor niets doen en zielig zijn koekjes krijgt toegestopt.

 2. Enkele weken geleden bracht ik een bezoek aan de Poolse hoofdstad Warschau. Er is maar weinig verschil met Nederland. De winkels, de producten, de auto’s, het welstandsniveau, alles is vrijwel hetzelfde als in Nederland. Ook de mensen zien er vrijwel hetzelfde uit als in Nederland, hoewel Nederlanders er over het algemeen net iets onverzorgder bijlopen.

  In Nederland komen Polen nogal eens slecht in het nieuws. Poolse drugsverslaafden, uit Polen afkomstige daklozen, Polen die tuinmachines jatten, Poolse gastarbeiders die slecht werk leveren, dat soort dingen. Afgaande op die berichten zou je verwachten dat Polen een land vol daklozen, drugsverslaafden, onbekwame arbeiders en dieven is, maar dat is niet zo. Het heeft er alle schijn van dat de Poolse onderklasse haar heil zoekt in Nederland.

  Nico de Geit [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Nico de Geit [4]: Wat daar zelf geregeld, maar doordat er niets te halen was ben ik net als al die andere mensen weer vertrokken uit Polen. aardige mensen maar eenkleurig en niet kleurrijk land zoals nederigland.

 4. Onlangs las ik een stuk over moe landers die vakantieparken permanent bewonen en voor overlast zorgen, een burgermeester die zich beklaagd dat hij ze niet kan aanpakken ivm te weinig geld. Waar je in deze discussie niets over hoort is dat er toch kennelijk meer dan 40.000 mensen zijn die zich aan deze specifieke groep ergert en dat heeft niets met discriminatie te maken maar met overlast.

 5. Toen ik in Polen op vakantie was zeiden de Poolse mensen tegen mij, dat de joden daar de macht weer in handen hadden. Zij waren daar weer net zo ver als voor de tweede wereldoorlog! Het logische gevolg is dat deze Polen daar naar toe gaan waar nog een beetje vrijheid is en werkgelegenheid, die de mensen hier in Nederland niet meer willen doen, omdat zij zich ook bemieterd voelen door de staat hier, die ook communistische trekjes begint te krijgen en werken kunnen de Polen, liever dan die opveters, die continue geld kosten en zich niet willen aanpassen! De ambtenaren en de regering alsmede justitie met zijn clan ontslaan, dan kan de zaak weer gezond worden.

Comments are closed.