Vrijspreker: Het is weer pistolentijd, wat is er gebeurd?

Opperdienaar: De sterke arm van de politiek, de politie schoot een wegrennende Nijmegenaar 6 keer in de benen, maar hij rende gewoon door.

Vrijspreker: Iemand die met 6 politiekogels in zijn benen gewoon doorrent, dat is een medisch wonder.

Opperdienaar: Anatomisch heel bijzonder inderdaad, aan dat soort tovenaars wil je je gezondheidszorg overdragen. Maar het was wel een ‘verwarde man’.

Vrijspreker: Iemand die zijn weldoeners verwart met een stel agressieve moordenaars waarschijnlijk, heel verwarrend. Maar ondanks dat hij gewoon doorrende, werd hij tegen de grond gewerkt door een politiehond.

Opperdienaar: Zelfs op de grond liggend met een getrainde vechthond op zich en 6 kogels in zijn benen, vormde hij nog een gevaar (voor de hond).

Vrijspreker: Oh nee, de keuze tussen een verwarde man met 6 kogels in zijn benen, op de grond liggend en een hond, lijkt me een moeilijke.

Opperdienaar: Dat valt wel mee, het was een politiehond, de agenten schoten de man gelijk dood. Een politiehond is tenslotte meer waard dan een medisch wonder dat kan rennen met 6 kogels in zijn benen.

Vrijspreker: Hoe viel dit argument (we moesten de hond redden en schoten daarom een mens dood) in hun eigen overheidsrechtszaal?

Opperdienaar: De politiemensen zijn gelukkig vrijgesproken, maar het is wel schandalig dat ze 2 jaar in onzekerheid hebben moeten verkeren over de uitspraak. Kun je je het onmenselijke leed voorstellen? Gelukkig is duidelijk dat een politiehond meer waard is dan een onproductieve verwarde belastingslaaf. Dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid geld die de 2 jaar durende rechtszaak ‘de gemeenschap’ gekost heeft. Iets wat nog bovenop het leed komt dat de politiemensen moeten dragen, aangezien ze zich altijd enorm zorgen maken over het optimaal besteden van belastinggeld.

Vrijspreker: Weer een illusie de wereld uit. Ik kijk al uit naar de volgende mijlpaal. Heeft de politie ook marmotten in dienst? Aangezien er nog nooit een politieman veroordeeld is, wil je toch voorbereid zijn op het bericht:”Politie vrijgesproken voor het neerhalen van een verkeersvliegtuig dat politiemarmot bedreigde”

Opperdienaar: Met een politiekogel haal je geen verkeersvliegtuig neer.

Vrijspreker: Misschien is dat de reden dat korpschef Henk van Zwam van de regiopolitie Gelderland-Zuid uit het Nijmeegse incident de les trok dat de politie zwaardere munitie nodig heeft:

‘Als de allereerste kogel zwaarder was geweest, waren alle schoten daarna niet nodig geweest’, stelt Van Zwam

22 REACTIES

 1. Politieagent bij buitensporiggeweld:
  “Ik doe mijn werk meneer”

  Ja en of dat dan nog bij normen en waarden past dat is geheel niet belanrijk. En eerlijk is eerlijk. Die kampbeulen van de vernietigingskampen zeiden dat inderdaad ook. Befel ist Befel.
  Dat de Nederlandse politie zich masaal tegen de eigen (eerzame) burgers keert is ook niet nieuw hoor.
  Het volgende incident heeft plaatsgevonden tijdens de meidagen 1940 in het stadje Rhenen op de Grebbenberg. Nadat het Nederlandse leger bijna was verslagen, begonnen de Nederlandse soldaten te vluchten. Men was niet opgewassen tegen de Duitse vuurkracht. Echter bij de burg (vlakbij waar nu het NS station is, stonden de veldwachters en marreschaussee de mannen op te wachten. En schoten ze terplekke dood.

  Dit is ook een leuke. Dit heb ik zelf meegemaakt.
  Ik heb zelf in het verleden in als beveiliger in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis gewerkt. Daar moesten we ook de SEH beveiligen. Daar vond 8 jaar geleden het volgende incident plaats. Tijdens een nachtdienst kwam er een ambulance binnen. Aan boord drie Marrokaanse jongens die stoned en dronken waren. Ze waren betrokken geraakt bij een vechtpartij en een van de jongens had zijn arm uit de kom. Echter bij het inchecken viel het de ambulance chauffeur op dat de jongens hele andere namen opgaven dan eerder in de ambulance. Daar brak een rel door uit waardoor wij moesten ingrijpen. Het liep zo uit de hand, dat er politieassistentie nodig was. En wat deed die? Niets! De agenten in kwestie konden de jongens bij naam en toenaam. Er werd vriendelijk over en weer gegroet en samen met de agenten liepen ze lachend naar buiten. De volgende dag hoorde wij dat de ambulancebroeder was geschorst en later ontslagen. Dit is echt gebeurd. Ik heb na overleg met Hoofdbeveiliging een klacht proberen in te dienen. Maar kreeg dit niet voor elkaar.

  Nog een voorbeeld. Niet zelf bij geweest. Mijn broer heeft 11 jaar bij het Korps Mariniers gediend. Toen hij in Doorn gelegerd zat is hij op een avond met wat maten in Zeist gaan stappen. Tijdens dat stappen zagen ze hoe een jonge knul (alleen) in elkaar werd getrapt door en groepje jongens met een licht getinte huidskleur. Om deze jongen te redden, zijn de mariniers erin gedoken. Hebben de jongen ontzet. Toen ze de jongen in hun midden hadden gezet, probeerde ze weg te komen. Dat lukte wel maar moeizaam. Toen ze op afstand waren kwam en van de licht getinte jongens naar de groep mariniers. Hij gaf aan, ik kom het goed maken. Niks aan de hand. Vlakbij sprong jij in de lucht en gaf nog een klap. De andere lichtgetinte jongens waren ondertussen naar hun BMW gelopen, alwaar de kofferbak openging. Daaruit kwam aan slagwapenarsenaal tevoorschijn waar je u tegen zegt. Maar op dat moment kwam onze vriend de politie. En die deed hun werk. Ja echt waar!! Die deden echt hun werk. En dat deden ze zo:

  Ze liepen alseerste naar de mariniers en sommeerde ze te vertrekken anders zouden ze worden aangehouden.

  Op mn leven…Dit is echt gebeurd.

 2. @Igor [2]: @pcrs [6]:

  Ik bedoelde eigenlijk bron wat betreft het incident zelf, wat had het slachtoffer gedaan ect…

  Dat ze het gebruiken om voor zwaardere munitie te pleiten is natuurlijk zet zo bizar als de hoofdlijn van het verhaal.

  Waarom niet meteen dum-dum kogels, zonder been rennen ze zeker niet verder … 🙁

  Igor [9] reageerde op deze reactie.

 3. Martin Luther King

  Lafheid vraagt, is het veilig?
  Opportuniteit vraagt, is het politiek?
  IJDELHEID vraagt, is het populair?
  MAAR GEWETEN vraagt, Is het juist?
  Martin Luther King

 4. @Igor [7]:
  Wat ik er van heb kunnen vinden ging het om een roofoverval met steekwapen, het steekwapen waarmee ook de hond is gestoken, volgens het artikel is er pas geschoten nadat de hond was gestoken.

  http://www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmegen/7156552/Politie-schiet-man-dood-in-Nijmegen.ece

  Als het artikel klopt dan is het toch echt het slachtoffer wat tot 2 maal toe geweld heeft gebruikt, en het valt wel te betreuren dat er geen hoor en wederhoor heeft plaatsgevonden maar voor alsnog is er geen aanleiding om te denken dat hij “zomaar” is afgeschoten.

  Igor [10] reageerde op deze reactie.

 5. @Igor [9]:
  En daarnaast de vraag; Als het jouw huis is wat wordt berooft, je vrouw en kind bedreigd met een mes, jij komt thuis van de honden training, overvaller rent weg, jij stuurt de hond, of de hond gaat zelf want voelt gevaar, overvaller steekt in op hond, jij bent in het bezit van een vuurwapen en je mag van de wet jouw eigendom beschermen/levens beschermen.

  Wat zou jij doen?

  PS: als je zijn leven spaart kan het zijn dat hij je aanklaagt.

  pcrs [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Igor [10]: Ik kende dat stuk van het verhaal niet. Snap nog steeds niet wat er na de 6 kogels in zijn benen gebeurde. Ik denk dat als iemand met 6 kogels is geraakt, je hem alleen maar hoeft te achtervolgen tot hij bezwijkt. Als hij in een auto stapt, kan hij wel slachtoffers maken, maar als je dichtbij genoeg staat om hem te raken, kun je ook de banden lek schieten.

  Als een gewone onderdaan mag je zelfs in je eigen huis een inbreker geen duwtje geven zonder aangeklaagd te worden. Tenminste ik dacht dat dat hun regels waren voor ons.

 7. Het is niet met zekerheid door ons te zeggen maar wellicht dat de verwarde man drugs had gebruikt? Dan rent hij door, ook al is hij geraakt. Hij voelt niks. As agent in NL lijkt me dat je alleen schiet als je geen andere kans hebt. (De lading papierwerk en ellende er achteraan is gigantisch).

  Overigens heeft standaard 9 mm niet de magische stopkracht die mensen er aan toekennen. Stop-kogels die uit vouwen als een ‘bloem’ zijn hiervoor bedacht. Dan stop je wel. Hier een STOPPING POWER TABEL uit de VS: http://ferfal.blogspot.com/2010/06/stopping-power-chart.html

  Overigens had een shotgun met bean-bag misschien ook het gewenste effect gesorteerd en was de man blijven leven…

 8. Wat een epic fail shit, beetje vent past zijn artikel aan, of trekt het terug, als ik dit soort eenzijdige propaganda shit wil lezen koop ik wel een krant ofzo.

  DE MAN WERD VERDACHT VAN EEN KORT DAARVOOR GEPLEEGDE GEWAPENDE OVERVAL OP DE LIDL. HIJ MAAKTE HIERBIJ GEBRUIK VAN EEN STEEKWAPEN, HETZELFDE WAPEN ALS WAARMEE DE HOND IS GESTOKEN.


  Nog een paar van dit soort halfzachte niet complete artikels en ik heb hier niks meer te zoeken.

  Igor [18] reageerde op deze reactie.
  pcrs [19] reageerde op deze reactie.

 9. @.M [15]: Daar heb je een goed punt te pakken, hoewel de dodelijke schoten geloof ik door de hondenbegeleider gelost werden.
  http://www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmegen/11092793/Politiebaas-Nijmegen-zwaardere-munitie.ece
  Misschien waren de gemiste schoten door andere agenten gelost.
  Kan wel zijn dat je de pijn niet voelt als je onder de drugs zit, maar meestal bestelen dit soort types supermarkten als ze geen drugs hebben en het lijkt me dat bloedverlies en schade aan spieren of botten, toch zijn werk wel doet, of het nu pijn doet of niet.

 10. @Igor [16]:
  Van die overval blijkt te zijn liep met een mes door de winkel….. 1 verhaal 10 versies,om gek van te worden.
  Ook gevaarlijke criminelen hebben familie en vrienden, achteraf is iedereen een held, de politie is verrot maar dat er zo nu en dan iemand echt te ver gaat en daarvoor doodgeschoten wordt, daar maakt ook een libertarische wereld geen eind aan, dus waar gaat het nou over?

 11. @pcrs [19]:
  Haha helaas vertrek ik niet op jouw verzoek, dat mijn reactie achteraf gezien wat overdreven was doet niets af aan het eenzijdige artikel, maar goed dat zal wel te wijten zijn aan mijn verwachtingen wat betreft objectiviteit van de schrijfsels, excuses dat ik daarover mijn frustratie uit.

  pcrs [21] reageerde op deze reactie.

 12. @Igor [20]: Al mijn artikelen zijn zo eenzijdig mogelijk. De ene zijde die ik probeer te belichten is de waarheid.
  Ik begrijp dat jouw niveau van objectieviteit echter dusdanig hoog is dat een gewone sterveling er alleen maar van kan dromen dat te benaderen.
  Bedankt voor de excuses die geen excuses zijn maar een compliment aan je zelf.

  Igor [22] reageerde op deze reactie.

 13. @pcrs [21]:
  Nee hoor welgemeend, ik beweer zelf ook niet beter te zijn ofzo jouw kritiek om mijn reactie (19) is volkomen terecht, iedere gek heeft zijn gebrek toch?

Comments are closed.