De Libertarische Partij presenteert: Seminar “De crisis: De overheid is het probleem, niet de oplossing”.Tijd: Zaterdag 1 september, 13-17 uur. De meeste kiezers, politici, intellectuelen en economen hebben weinig kennis over de oorzaken van de crisis. Daarom heeft de Libertarische Partij besloten over dit onderwerp een middagseminar te houden.

Als we de politici en de media mogen geloven, dan is de vrije markt de oorzaak van de huidige economische crisis, en kan alleen overheidsingrijpen ons redden. De sprekers van dit seminar zullen betogen dat de werkelijkheid precies andersom is: de overheid is het probleem, niet de oplossing.

De volgende sprekers hebben hun komst reeds bevestigd:

 • Albert Spits
 • Sander Boon
 • Toine Manders

Over de sprekers

Albert Spits is financieel analist en Nederlandse econoom van de Oostenrijkse school, iemand die wars is van Keynes en de huidige economische crisis aan zag komen. De Oostenrijkse school ziet de vrije markt als beste manier om tot maximale vrijheid en welvaart te komen. Albert biedt andere oplossingen dan die aangereikt worden door mainstream, overheidsgesubsidieerde economen. Tevens is Albert voorzitter van de Frédéric Bastiat stichting, een denktank op het gebied van voornamelijk financieel-economische vraagstukken en de verbreiding van het klassiek-liberalisme. De laatste 30 jaar heeft hij zich toegelegd op de studie van de voornaamste economische scholen en geeft hij tevens periodieke seminars.

Sander Boon (1971) is politicoloog. Na zijn studie werkte Sander bij politieke denktanks en hij specialiseerde zich in financieel-economisch en sociaal-economisch beleid. Hij adviseerde politieke partijen en schreef voor een aantal partijen het partijprogramma. Daarnaast deed hij de research en redactie van Willem Middelkoop’s bestseller ‘Als de dollar valt’ en publiceerde met hem een wekelijkse nieuwsbrief over geopolitiek, energie en financiële markten. Door Sander’s onderscheidende politieke en financieel-economische visie heeft hij de kredietcrisis kunnen zien aankomen en maakt hij treffende analyses over de hedendaagse en toekomstige sociale en economische ontwikkelingen. Sander publiceert in binnen- en buitenland (waaronder Trouw, De Volkskrant en Het Financieele Dagblad) in zowel oude als nieuwe media. Vanaf 2010 is Sander als partner verbonden aan GSCG Market Intelligence. Vanuit GSCG adviseert hij institutionele beleggers over de rol van goud in een beleggingsportefeuille. Naast zijn werkzaamheden als consultant geeft hij regelmatig marktcommentaar en lezingen. In mei kwam zijn boek ‘De geldbubbel’ uit bij uitgeverij Business Contact.

Toine Manders (1969), vermaard om de slogan: “Belasting is diefstal”, is ’s lands bekendste specialist op het gebied van belastingontwijking. Als directeur van het Haags Juristen College heeft hij een naam opgebouwd op het gebied van tax planning, estate planning, vermogensbescherming en oprichting en beheer van vennootschappen en trusts voor ondernemers, consultants en vermogende particulieren, zo’n 7000 vennootschappen in totaal. Het Haags Juristen College is tussen 1984 en 1996 bekend geworden met het adviseren van ca. 6000 weigeryuppen bij het ontwijken van de dienstplicht. Eén van de grote doorbraken bij zijn werkzaamheden was het Inspire Art arrest, waarin het Europese Hof van Justitie tot het oordeel kwam dat iedere Europese ondernemer de vrijheid heeft zijn vennootschap in een andere lidstaat op te richten, en dus mag kiezen voor de lidstaat met het meest ondernemersvriendelijke vennootschapsrecht. Daarnaast is Toine Manders lijsttrekker en voorzitter van de Libertarische Partij (LP).

Nadere informatie over het programma volgt binnenkort.

Lokatie

Restaurant het Oude Tolhuys

Weg naar Rhijnauwen 13-15

3584 AD Utrecht

Tel: 030-2511215

Entree

Het seminar is vrij toegankelijk voor alle geinteresseerden. U mag zelf bepalen wat het bezoeken van dit seminar u waard was, door een donatie te doen aan de Libertarische Partij. Er wordt onbeperkt koffie, thee en water geschonken. U kunt zich aanmelden via Facebook. Wie geen facebook heeft kan zich aanmelden via info@libertarischepartij.nl

16 REACTIES

 1. Leuk! Ik wil wel met een groepje geïnteresseerden deelnemen. Moet men zich aanmelden en zo niet is er altijd plaats genoeg?

  Gisteren ging ik naar de kroeg. Van tevoren had ik het speerpunten programma van de LP als boekje geprint. Ik legde het boekje op de bar en wachtte af. Iemand nam het op en bladerde er wat doorheen totdat zijn oog op iets viel en hij aandachtig verder las. Vervolgens begon hij vooraan en las het hele boekje, instemmend knikkend, door. Hij had er nog nooit op die manier over nagedacht en vond het bijzonder interessant. Zo’n tien van de vijftien aanwezigen lazen het ook en iedereen was het er eigenlijk direct mee eens (helaas, want geen discussies). Maar niemand had ooit van de LP of libertarisme gehoord. Zo jammer! Daarom is het echt zo goed dat de LP meedoet op 12-9!

  Is het speerpunten programma als drukwerk beschikbaar? Dan ga ik er persoonlijk eentje in elke brievenbus bij ons in de wijk stoppen!

  Ratio [3] reageerde op deze reactie.

 2. heb je het verkiezingsdebat gezien deze week ik dacht eerst dat het een programma was van spijkermans SPIJERS MET KOPPEN

 3. @Onbezoldigd ruifvuller [1]: Is het speerpunten programma als drukwerk beschikbaar? Dan ga ik er persoonlijk eentje in elke brievenbus bij ons in de wijk stoppen!;
  Ik ben zelf niet bij de LP betrokken maar op hun homepage is rechts een vlak waar je je kan opgeven als vrijwilliger, vink dit aan en dan kan aangeven je in welke provincie/ kieskring je actief wenst te zijn. Je kan ook nog wat tekst kwijt dus je kan doorgeven wat je wel en niet wenst te doen. Denk dat ze je wel aan flyers kunnen helpen

  http://www.libertarischepartij.nl/

  Ratio [4] reageerde op deze reactie.

 4. “De overheid is het probleem, niet de oplossing”

  Het belangrijkste industrie-product dat de overheid levert is: problemen

  Als ze werkelijk problemen zouden oplossen zouden ze morgen zonder werk komen te zitten. Dus creëren ze problemen om hun baan zeker te stellen.
  Zo werkt iedere ondernemer.
  De autofabrikant bouwt zijn auto’s op zo een manier dat hij na de verkoop nog maximaal kan profiteren van reparaties en onderdelen.
  De big pharma verzint ziektes en komt haast nooit met 1 genezende pil. Hun doel is mensen afhankelijk maken van medicijnen die je zo lang mogelijk moet slikken. Het uitvinden van
  één pil om je van je kwaal af te helpen is hier precies hetzelfde als dat politici ervoor gaan zorgen dat er minder problemen zijn. Hun eigen graf graven heet dat …..

 5. Dat is een interessant seminar. Ik heb op die dag al plannen, anders was ik zeker gekomen. Succes, hopelijk wordt het goed druk.

 6. Heel veel libertariers gaan nu naar dit seminar, net zoals libertariers op dit moment erg druk zijn met allerlei borrels. Dit terwijl veel kiezers de partij nog niet eens kennen!

  Waarom gaan we niet met zijn allen de straten op om te flyeren en mensen te overtuigen? Waarom alleen actief in stoffige zaaltjes en websites die vooral mensen bereiken die al (grotendeels of geheel) overtuigd zijn.

  Ik snap de partij-prioriteiten niet….

  Ratio [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Rechtse Rakker [10]: Zaterdag hoop ik een artikel te schrijven over een aantal evenementen, je kan bij de Bavaria city racing mee flyeren op zondag, heb net dit mailtje gekregen om een artikel te schrijven voor mensen die interesse hebben:

  Sun 26th, we”ll all meet at 10.45-11.00 in R’dam central station, any volunteers are wellcome I’ll personally teach the shyest and those that need some help and encouragement or simply tips. Tell those who come they’ll have the time off their lives & experiences they’ll never forget & well put the LP on the map on sunday in R’dam.
  Bring it on , bring them on. We’re ready!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ga kijken of ik een artikel kan maken hierover

  Ratio [12] reageerde op deze reactie.

 8. Really it was very effective seminar, i came cross the long time, one of my shared it over the internet through online seminar link.

 9. Really it was very effective seminar, one of my friend shared it over the internet through online seminar link.

Comments are closed.