Dit is het resultaat waarop  de NL-politici , inclusief de nieuwe Tweede Kamer nu trots zijn en dat nu aan het volk is opgedrongen. Voorlopig totdat er een nieuw kabinet is, want dan kan het wel weer wat veranderen. Met de grootste kans dat het dan nog meer dan 593 euro per seconde wordt.

 

De totale staatsschuld is 447 miljard euro. Dwz dat iedere Nederlander een schuld heeft van 25.284 euro, en dat iedere nieuwe baby met deze beginschuld het leven mag beginnen. En elke dag komen daar dan ruim 3 euro bij!!

Voor een gezin van 4 personen is dat meer dan 100.000 euro, zoals iedereen kan uitrekenen. Maar dat is kennelijk een belasting waar “niemand” zich veel van aantrekt.

Waarschijnlijk heeft dat ook te maken met het feit dat er maar weinig mensen zijn die zich druk maken om de nu versnelde stroom van het maken van nog veel meer schuld. In eerste instantie door de ECB die nu ongelimiteerd “geld” gaat geven aan landen die te veel uitgeven. En naast de ECB wordt dit ook op grote schaal gedaan door de Amerikaanse FED, en door Japan.

Het zou dan ook niet verwonderlijk moeten zijn als over de hele wereld de boel binnenkort echt crasht.

Het lijkt wel duidelijk dat deze gekkigheid niet eindeloos zo kan doorgaan. Maar tot hoelang en wat er dan precies gebeurt, is minder duidelijk. Daarom is het ook niet eenvoudig om je daar op voor te bereiden.

Zonder in doemdenken te vervallen, willen we echter toch proberen zoveel mogelijk de echte feiten te onderkennen en elkaar te waarschuwen.

In ieder geval is  het verstandig om uw spaarcenten in euro’s om te zetten in tastbare spullen die u straks toch nodig hebt. En daarbij een deel van de cash om te zetten in goud of zilver.

 Als u ideeën daarvoor hebt, houden we ons aanbevolen om die te publiceren.

8 REACTIES

 1. Elke dag krijgt U een fantastisch kado in de vorm van een zeer lage goud en zilverpijs. Met dank aan de grote banken en de Amerikaanse overheid die vanwege de “strong US$ policy” de goud/zilverprijs kunstmatig laag willen houden. Uiteindelijk kan fiat geld alleen richting goud gaan (Alan Greenspan). Dit is al duizenden jaren hetzelfde verhaal en nu dus niet anders.

  Koop munten omdat die het makkelijkste te herkennen zijn; ze zijn wereldwijd in te ruilen en je neemt ze gewoon mee in je beurs. Krugerranden worden wereldwijd het meest verhandeld.
  Aub geen goud in bewaring geven bij de bank: ze zijn niet te vertrouwen.

 2. Dit is inherent aan het systeem. We hebben immers meer schulden dan geld en de schulden groeien immers sneller dan het verdiende geld. Het systeem is het probleem.

  De schuldencrisis is terminaal
  ======================

  De schuldencrisis kan niet begrepen worden zonder het monetaristische systeem te begrijpen.

  De schuldencrisis zal aanblijven, zal zich uitbreiden en uitdiepen zolang het monetarisme aanblijft.

  Uitleg monetarisme
  ——————

  Monetarisme is het geldsysteem waarin een private instelling publiek geld schept als een lening. Alles wat wij vandaag “geld” noemen is begonnen te bestaan als de hoofdsom van een lening. En als elke lening dient ook de geldschepping terugbetaald te worden als HOOFDSOM plus RENTE. Als al deze leningen afgelost zouden worden, zou het geld uit de economie verdwijnen zowel contant als giraal (elektronisch). En dan nog zou er geen geld over blijven voor de betaling van de renteverplichtingen simpelweg omdat er geen geldmassa geschept werd om dekking te geven aan de rente. Dit is de essentie van het huidige geldsysteem. Dat heet monetarisme, het is het huidige geldsysteem van de wereld en het is mathematisch onmogelijk langdurig door de economie te verdragen.
  Het systeem kan niet overleven vanwege de getallen die het zelf genereert.
  Het probleem is het systeem. En het systeem heeft voor wat ECB betreft twee lagen:
  1. De Federal Reserve, een private wereldwijde monopolie dat geld uitgeeft alleen als lening.
  2. De ECB zelf die ook een monopolie is, maar alleen voor de 17 Eurozone landen.
  De Federal Reserve creëert geld met de computer zonder dekking in de fysieke economie. De ECB weigert beleidsmatig geld (ruilcapaciteit) voor de Eurozone te creëren. Bij acute liquiditeitsbehoefte, de ECB leent fiat geld van de Federal Reserve (nu voor circa 0,1%). Dit geleend geld is verder doorgeleend binnen de Eurozone, maar bijvoorkeur niet aan de overheden, maar aan de banken (voor circa 2%) die verder speculeren met rente (Griekenland betaalt de banken nu ruim 25%).
  Dit is monetarisme in tweevoud bij de ECB.
  Oplossing: SOEVEREINE MUNT, ook bekend als systeem van NATIONAAL KREDIET
  De staat (in tegenstelling tot een private entiteit) heeft de monopolie over de geldcreatie. Twee essentiële voorwaarden:
  • De hele geldmassa MOET dekking hebben in de waarde van de middelen die de fysieke economie verhandelt.
  • Alle wisselkoersen onder controle ter voorkoming dat de speculanten weer gaan doen wat ze altijd gedaan hebben: zich zelf verrijken ten koste van de rest en van letterlijk ALLES.
  In dit geval is het geld geen schuld meer aan een private instelling, maar een KREDIET van de nationale bank (100% eigendom van de staat dus van de belastingbetaler !!!) aan de fysieke economie van het land. De staat zal dan op basis van de statistieken uit het geldverkeer vrij krediet in de economie los laten om dekking te creëren voor de uitstaande rente. Dat kan gebeuren op verschillende manieren zoals belastingverlaginen, opdrachten naar het bedrijfsleven, subsidies, etc. Bij wet mag de centrale overheid dan geen schulden meer hebben, alleen maar CREDIT. Alleen op deze manier kan het geldcircuit in balans gehouden worden.
  Euro, Neuro, Zeuro of Gulden zal het niet redden in het monetarisme. Maar als soevereine munt zal de Euro uitstekend doen net als eventueel de Gulden of iets anders.
  We moeten z.s.m. het monetarisme vervangen door soevereine munt.
  Onderzoek: “Secret of Oz”, “Money as Debt”,”Thrive the Movie” etc.

  Richard [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Mario8282 [2]: De oplossing is een systeem van vrije concurrentie op de geldmarkt en niet de staat een monopolie geven. Iedereen kan zijn eigen munf uitgeven maar er is geen acceptatieplicht. Wisselkoersen zijn juist noodzakelijk om de werkelijke waarde van een munsoort tov andere muntsoorten te kunnen bepalen. Het prijsmechanisme voorziet in die info. Geld is een goed met als voornaamste functies dat het dient als ruilmiddel en de opslag van waarde. Dit betekent dus dat het iedereen vrij moet staan om geld te produceren. Er worden immers geen rechten van andere mensen geschonden indien iemand besluit om een dergelijk goed te produceren. De beste muntsoorten zullen door concurrentiedruk komen bovendrijven. Dit zijn vermoedelijk door edelmetalen gedekte geldsoorten.

  Het door u geschetste systeem heeft enkele weeffouten. Een staat zal dit systeem gaan gebruiken om voor zichzelf meer geld te creeeren. Statistieken zijn makkelijk manipuleerbaar. Bovendien is het niet mogelijk om de (toegenome) waarde van wat door alle mensen is geproduceerd te vangen in statistieken en cijfers. Ten eerste omdat die info niet is te achterhalen (er wordt te veel voor geproduceerd door te veel mensen. Iedereen zou dan alles bij moeten gaan houden en deze info door moeten spelen aan een enorme overheidsinstelling). Ten tweede is waarde subjectief en dus niet objectief te bepalen. De waarde van alle geproduceerde goederen kan dus onmogelijk objectief voor iedereen te samen worden bepaald.

  Alleen het prijsmechanisme icm een vrije geldmarkt kunnen deze problemen tackelen.

 4. @Sjeek Spier [4]: Ter verduidelijking/onderbouwing van uw “onderbuikgevoel” een grove berekening:

  Aantal werkenden in 2011 was 8.7 miljoen mensen volgens CBS (en die moeten we toch geloven, nietwaar?) dat is 7,5 miljoen werknemers en 1,2 miljoen zelfstandigen. Zie bron:

  http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=81108NED&D1=a&D2=0&D3=a&D4=0&D5=1,11,21,31,36-42&HD=120703-1058&HDR=G1,G2,T&STB=G3,G4

  Laten we het veilig stellen en een percentage van 20% partiimewerk weghalen om een FTE-totaal te genereren. Het aandeel parttimers zal groter zijn dan 20%, maar laten we het voordeel van de twijfel aan de overschatte kant zitten.

  Betekent totaal circa 6,7 miljoen FTE werkenden

  Aantal ambtenaren circa 960.000 FTE’s, dus een miljoen productieven eraf.

  Blijft over 5,7 miljoen.

  Van die 5,7 miljoen werken er nog een aantal voor niet-productieve instellingen en ambtenarenclubs en die worden dus ook betaald uit de pot geroofd geld. Laten we dat (weer heel voorzichtig) op 20% zetten (want bijvoorbeeld welke mensen leggen de wegen aan? Juist, particuliere bedrijven die overheidsprojecten uitvoeren), komen we uit op ongeveer 4,6 miljoen productieven.

  Die 4,6 miljoen houden 17 miljoen mensen aan “het vreten”, dus grof berekend houdt iedere productief werkende in Nederland 3,7 mensen (zichzelf en 2,7 niet productieven) in leven. Nog afgezien van het geld dat naar “buitenlandse doelen” gaat.

  Kortom: voor iedere productief werkende zitten er ongeveer 3 thuis te wachten op de centen van die productief werkende. Tuurlijk, hieronder vallen ook kinderen en pensionado’s, maar het feit blijft dat ongeveer elke productief werkende in totaal 4 monden heeft te voeden.

  Sjeek Spier [6] reageerde op deze reactie.

 5. @MMAP [5]:

  een goede schatting denk ik. mogelijk is het nog erger. er zijn zoveel mensen die werk doen wat eigenlijk niet produktief is, maar wat nu lijkt op een echte baan. denk bijv. aan een APK keurder, een arbeidspsycholoog / human resource specialist die alleen maar werk heeft omdat het ontslag zo moeilijk wordt gemaakt, een accountant, fiscalist, compliance officer, iemand die caravans stalt omdat het verboden is die voor je huis te hebben, een subsidie consultant etc etc the list goes on and on.

 6. Stopt het dan nooit met schending van mensenrechten en machtsmisbruik ?
  Het moet afgelopen zijn.
  Heeft U het journaal vandaag gezien ?
  Uw PRIVACY wordt anno 2012 ernstig bedreigd.
  De CIA en FBI woelen ZONDER UW TOESTEMMING in Uw privé-gegevens.
  STOP met CLOUD-computing.
  Geen opslag meer op netwerkcomputers.
  Datzelfde doet Facebook, die ZONDER TOESTEMMING Uw privé-gegevens verkoopt.
  En wat te denken met het plan tot ZONDER UW TOESTEMMING invoeren van de RFID-chips vol privacy-gegevens en VERSTOPT in paspoorten, onder de huid etc., het volgen van Uw mobiele telefoons en RFID-chips via het Amerikaanse GPS en binnenkort het nog preciezere Europese Galileo.
  Schrikt U ook niet van het RESPECTLOOS ZONDER UW TOESTEMMING SCHENDEN van UW PRIVACY via CAMERA’S van gemeentes op OPENBARE PLAATSEN en op straten en in stads- en dorpscentra ?
  Het ZONDER UW TOESTEMMING toepassen van de TOTAL-BODY-SCAN, opgelegd uit VALSE ANGST voor zgn. terrorisme en de TASER die de politie in Nederland van plan is te gaan gebruiken is eveneens SCHANDALIG en MENSONTEREND.

  De nieuwste slimste achterbakse manier van MACHTSMISBRUIK heet : via ECONOMISCHE MACHT via een ACHTERDEUR MACHT uitoefenen.
  Mevr. Angela Merkel probeert onder AANSPORING van belanghebbende USA via Obama om de EU per se ZONDER ONZE TOESTEMMING via de STIEKEME ECONOMISCHE EU door te DRINGEN / DWINGEN naar de EU als een CENTRAAL DOOR EEN KLEIN AANTAL MACHTSHEBBERS AANGESTUURD POLITIEK EUROPA.
  Zie USA, Rusland etc. en de rest van de wereld met hun dicrtators om te zien hoe GEVAARLIJK een CENTRAAL DOOR EEN KLEINE MINDERHEID AANGESTUURDE SUOERMACHT is.
  Wilt U onderdeel uitmaken van een GECONTROLEERDE BIG BROTHER STAAT door een klein groepje machtshebbers ?
  MACHTSMISBRUIK heet dat in gewoon Nederlands.

  U bent gewaarschuwd.
  STOP digitale gegevens-opslag.
  Hoe ?
  DWING bij het kabinet Uw VETO af.
  Maak U collectief sterk richting regering.
  Hoe ?
  DWING steeds vaker REFERENDUMS af.
  PROTESTEER.
  Laat UW STEM HOREN.
  SCHREEUW.

Comments are closed.