Tussen al het geklaag over de euro, de eUSSR en andere ellende (je zou er bijna een prepper van worden), is het vandaag eens tijd voor wat positief nieuws. Met een vers bakkie koffie, of eigenlijk drie, want ik word altijd langzaam wakker, las ik de volgende fratsen in het AD. Je weet wel: die krant die Joris Demmink nog voor zijn pensioen, eind deze maand, zal doen hangen (liefst letterlijk).

Joris Wie? Op 28 september vertaalde ik een artikel waarin werd gewezen op het feit dat slechts 230 mensen in Nederland de feitelijke macht in handen hebben. Joris Demmink is daar één van: hij is als secretaris-genraal van het Ministerie van Justitie de man die bepaald wie rechter mag worden, wie openbaar aanklager, etc. Al jaren is het een publiek geheim dat Demmink een kinderverkrachter is. Onderzoeken tegen hem verdwenen in de doofpot (duh, de man is de eindbaas van de onderzoeken) en journalisten moesten onder druk rectificeren en een geheimhoudingsverklaring tekenen. De man is dus nooit gepakt.

Het AD is de beerput ingedoken en toonde aan dat Demmink glashard liegt. De journalisten toverden meerdere getuigen uit de hoge hoed die bereid zijn onder ede te verklaren dat Demmink een boylover was die regelmatig een jong ventje bij een kinderpooier in Den Haag bestelde. Uiterst betrouwbare politici als Donner (waar zit die engerd ook weer?) en Fred Teeven (jaja) wisten er destijds van maar zeiden… Niets.

Op 28 oktober gaat Demmink (op onze kosten) met pensioen. Idee voor een leuk afscheidskado: een mooi stukje touw en een keukentrapje?

Vandaag in het AD: Er is minder honger in de wereld. Was het aantal hongerigen in 2010 nog 925 miljoen, in 2011 was dat aantal gezakt tot 868 miljoen. Hoewel nog steeds veel te veel, zal het wel te danken zijn aan betere oogsten. Hoeveel minder hongerigen zouden er zijn als er werkelijke vrijhandel was?

ProRail maakte bekend dat je met de NS 10% kans hebt om te laat aan te komen op je sollicitatiegesprek en/of bruiloft (even lekker overdrijven) als je een gele trein pakt. Doel is om in 2015 95% op tijd te laten rijden. Voor de kleine regiotreinen is dat een lachertje: die halen dat nu al dagelijks. Concurrentie op het spoor werkt dus. Wij voorspelden zulks al jaren geleden, maar de feiten tonen dat nu glashard aan en laten we eerlijk zijn: het streelt toch je ego. Zijn de regiovervoerders klein? Wel; alleen al Arriva rijdt met een vloot van honderd treinen, dat is een zesde van de NS-treinen. Echt klein kun je ze dus niet noemen. Het aantal gaat groeien, want volgend jaar worden weer drie spoortrajecten aanbesteed.

Valt er voor een libertariër dan helemaal niets te zeiken volgens het AD? Gelukkig wel: op de pagina Economie & beurs kunnen we lekker uit ons dak. Nederland moet namelijk minder concurrerend worden en volgens de alwetende economen van het IMF is het enige juiste middel: Verhoog de lonen. Kijk, daar willen we wel aan: meer salaris is immers meer koopkracht. Het IMF vindt ook dat de inflatie omhoog moet, maar dat wordt door die hoge lonen prima gecompenseerd.

Doel van dit alles is dat onze uiterst efficiënt geproduceerde goederen zo duur worden dat de zuidelijke eurolanden weer kunnen concurreren met hun handgemaakte prutswerk. Want wij hebben samen met Duitsland een handelsoverschot en die anderen een tekort en dat is niet eerlijk, oh nee. Simpele oplossing, toch? En eerlijk is eerlijk: meer geld lust ik wel. Kan ik mooi een eigen potje aanleggen zodat ik financieel onafhankelijk ben als Nederland door de wijsgeren van het IMF net zo concurrerend is geworden als pakweg Griekenland of Zimbabwe.

4 REACTIES

  1. Ik denk dat Demmink wel genoeg weet over de beerput, voor een verzekeringspolis ver over de grens van zijn pensioen heen. Misschien gaat hij in Turkije wonen, hij had er goede contacten.

  2. Wat betreft Demmink-corruptie-beerput-rechtspraak zal de dader wel verschoond blijven van straf, en zullen wij verschonnd blijven van de waarheid.

    Wat betreft die hongerigen, lees ik dat altijd als SLECHT nieuws, maar blijkbaar lees ik dat dus altijd verkeerd. Van 925 miljoen hongerigen in 2010, waren er in 2011 nog maar 868 miljoen hongerigen. Ik denk dan in zo’n geval: “goh, van die 925 miljoen zijn er binnen een jaar dus 57 miljoen gestorven? Die hebben dan inderdaad écht honger gekend.”

  3. Het zal Europa precies zo vergaan als Italie en (in mindere mare Belgie). Een money-transfer van Noord naar Zuid. Of beter gezegd van de noordelijke bevolking naar de zuidenlijke banken. Niet naar de bevolking… Uiteindelijk worden we allen even arm.

Comments are closed.