Zoals u ongetwijfeld niet is ontgaan, zoemt er een nieuw woordje rond in medialand. GREXIT, wat zoveel beteken als Griekenland Exit, en dan wel exit uit de euro. Niet verbazingwekkend natuurlijk. Ik gun het de Grieken zelfs om uit dit communistische EU-gedrocht en euro-mislukking te stappen, ben er zelfs wel een beetje jaloers op. Maar wél één klein onschuldig vraagje als het eventjes mag:

Hey, landverrader Jan-Kees de Jager: onze 7.6 miljard die we met rente zouden terugkrijgen…

Hoe zit het daarmee, dief?

20 REACTIES

 1. Hey, niet zo overdrijven MMAP: het is maar 456 euro per Nederlandse belastingslaaf, dus in mijn geval slechts 1824 euro voor het hele gezin. Dat hoesten mijn kinderen wel eventjes op. Zij zijn immers bevoorrecht om te wonen in een rijk land als het onze, dus dan mogen ze ook wat terugdoen, toch?

  Iemand pek en veren voor JKdJ?

  Sjeek Spier [7] reageerde op deze reactie.

 2. Ja, sorry Ron 🙂

  Maar ik had al niet gestemd op die “Partij van God-volgers die van de Bijbel vast niet mogen liegen” en worden we verdomme tóch bedonderd door die landverrader.
  Geen verrassing, zeker niet, maar een poging om met dikke letters het ingekakte volk proberen duidelijk te maken dat politiek NIETS oplost.

  Oh ja, politiek lost wel 2 dingen op: vrijheid en zuurverdiend geld. Dát kunnen ze oplossen als de beste.

  Waar ik momenteel werk hebben ze de wegen nét nieuw ge-asfalteerd (let wel: op een particulier bedrijf, op particuliere grond, betaald met geld dat klanten vrijwillig hebben afgestaan in ruil voor producten). Maar ze maken hier wél enge zuren. Als ze het zuur sterk genoeg maken, lost zélfs het logge liegende lichaam van landverrader JKdJ er in op.

 3. Denk aan het kwartje van kok.
  Het buiten werking stellen van de grondwet enz.

  De democratie, waar alles aan onder hevig is.
  Is in NEDERLAND al jaren verrot.

  Maar wat we er ook van vinden ,het houd pas op als het uiteen
  valt,daar is dus het wachten op.

  In de tijd dat dit proces nog duurt, verdwijnt het kapitaal dat
  door de Nederlanders bijeen gesprokkeld is,
  via allerlei kanalen en in naam der wet, het land.

  De achter blijvers rest dan slechts, een lege dop.

  De vraag is dus:

  Wie zijn verantwoordelijk te houden voor deze gang van zaken.
  En hoe stoppen wij verdere uitholling van onze verworven heden.

 4. De vraag is dus:
  Naar welk klein landje moeten we de pleitvaart nemen want hier kun je het schudden?
  Schotland misschien of Venetië (straks) of de Vrijstaat Bayern?

 5. Het wordt tijd voor een NEXIT.
  NEDERLAND uit de EU. De EU wordt gezien als het nieuwe geloof. Mensen die hier niet aan mee willen doen worden weggezet als ongelovigen/idioten. Straks blijkt dit nieuwe geloof een nieuwe sekte te zijn, waar we niet meer uitkunnen. Een nieuwe USSR in de vorm gegoten van een EU. Heel EUROPA veranderd in een GOELAG. Echt een mooi vooruitzicht…

 6. Vandaag heeft JKdJ net een groot feest in Luxemburg.
  Daar vieren ze een soort officiële start van het EUROPEES SLAVERNIJ VERDRAG (ESM) waar Rutte-deJager ook Nederland ingeluisd hebben.

  In dit zogenaamde noodfonds is de Nederlandse belastingbetaler verantwoordelijk om een volgende 6 miljard te stoppen (en uit te breiden tot voorlopig VEERTIG miljard.

  Dit fonds komt onder beheer van een niet-gekozen (dus geritselde) eurocraat die nu ook al het voorlopige fonds beheert.

  Ik loop nog steeds rond met het complex dat ik niet begrijp hoe het bestaat dat meer dan de helft van de kiezers gestemd heeft op PvdA/VVD die ons nog verder in de EU-poel willen stoppen.

  Que Sera Sera [8] reageerde op deze reactie.
  Philosoof G&R Eigenwijs [13] reageerde op deze reactie.

 7. @Ron Arends [1]:

  als de libertarische partij als enige programmapunt had gehad: pek en veren voor JK de Speknek en 10 jaar corvee in Griekenland dan hadden ze vast wel een zetel gehaald.

 8. @Hub Jongen [6]:

  Ik loop nog steeds rond met het complex dat ik niet begrijp hoe het bestaat dat meer dan de helft van de kiezers gestemd heeft op PvdA/VVD die ons nog verder in de EU-poel willen stoppen…..

  De meeste NL zijn te dom om voor de duivel te dansen, TV aan, zak chips, biertje en zie hoe gelukkig de slaafjes zijn.

  Ergens voor vechten is ze van jongst af verboden. Vuile handen maken is niet weggelegd voor hen.

  Ben je ook zo benieuwd naar de nieuwe jurk van Silvya v/d Vaart ??

  MareJane [16] reageerde op deze reactie.

 9. Hé, ik heb niks met politiek en mogen politici worden vertrapt door een kudde dol geworden olifanten, maar zijn de burgers ook niet zelf verantwoordelijk voor wat er nu in deze artificiële wereld met zijn niet bestaande crisis gebeurd?

  Even dit; wie moest er zo nodig een imposante auto, een groter en chiquer huis, meer van dit en meer van dat? En dat alles op de pof. En nu slaat de val dicht en mogen de schapen de zure kant van het zoete verhaal beleven.

  Mag ik heel eerlijk zijn; ik heb met niemand medelijden en hoop dat iedereen de rekening krijgt gepresenteerd die ze verdient. Ik heb alleen medelijden met mezelf, want ik was namelijk een spaarder in een zogenaamde ‘booming decennia’ waarin lucht werd verkocht en ik door deze burger schlemielen een sitting duck ben geworden.

  De mens is en wil dom en achterlijk zijn, slechthorend en blind door het leven gaand zonder zich in het algemeen ook maar een keer in de geschiedenis van de oplichters verdiept te hebben die ‘centrale bank’ en ‘politiek’ heten. De ‘zielige burgers’ geven/gaven uiteindelijk de nodige brandstof door zoetjes en braaf lening op lening te nemen en zijn ze er nu achter gekomen dat de shit terug moet worden betaald en je huis en andere overbodige prullaria van je leven een hel en een gevangenis hebben gemaakt.

  De Grieken met hun Goldman Sachs praktijken verneuken ons -nog steeds- en degene die werkelijk geen schuld hebben gaan de rekening betalen. Spaarders en degene met bezit die vergaard is door zuiver te leven, te ontberen en door hard te werken, die gaan de rekening betalen en dat zijn de mensen waar men medelijden mee kan hebben.

  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.

 10. @Crisis [9]:

  Inderdaad.
  Het is overigens heel logisch dat iemand een mooier huis/mooiere auto/vakantie en noem maar op wil hebben.

  Overheden hadden/hebben dat door en die verzinnen regelingen die maken dat je wel gek bent als je er geen gebruik van maakt.
  Dit neigt om te vergeten hoe de realiteit is, hoe dat allemaal kan, wie dat allemaal betaalt, en hoe het allemaal terugbetaald moet worden.

  Het is behoorlijk complex en moeilijkr om over te praten dan over “. . . de nieuwe jurk van Silvya v/d Vaart ??. . .”(reactie 8 )

  Vraag: is een verandering in de huidige maatschappij mogelijk als niet veel meer mensen het wel begrijpen?
  En is het begin daarvoor niet om eerst het NAP te begrijpen en daarna de wil om dat in te voeren??

 11. @het nieuwe verzet [11]:

  Zie je nou hoe onbetrouwbaar ze zijn!
  En bij regelmatige voortduring.

  EN TOCH WORDEN ZIJ TELKENS WEER VERKOZEN!!!!!!

  Wat hebben zij, dat anderen niet schijnen te begrijpen????

 12. @Hub Jongen [6]:

  Misschien hebben we dat ook niet echt gedaan.

  Zoals we ons kwartje kwijt raakte????
  En onze centen, en rechten, ik weet het nog zo net niet.

  Misschien hebben we toch nog teveel vertrouwen.

 13. Het gekke is , wij zitten met een demissionair kabinet die enkel maar op de winkel mag passen en geen beleid mag maken .
  Maar wat gebeurd er , er is nog geen nieuw kabinet en alles is controversieel verklaard , maar de pensioenen en AOW wordt versneld opgetrokken naar 67 jaar waarbij in no time vele een gat hebben van 1 maand tot twee jaar die men moet overbruggen zonder daarbij een goede overgangsregeling in of toe te passen .
  Zijn de Jan Kees de Jagertjes en de Ruttertjes alvast weer begonnen met stelen van de midden generatie die wel 100% betaald hebben en de potten volgestort , en die ook op hun 15e jaar zijn begonnen met werken en verplicht 2 dagen school , maar tot twee jaar op water en brood mag leven of zijn huis moet verkopen om aan zijn dagelijkse portie eten of levensbehoefte te komen , en dat allemaal om de knoflook landen maar te steunen en overeind te houden en super graaiers als een van Rompuy of Barosso hun kop vol te duwen.
  En wij dom volk ( sorry hoor maar is wel de waarheid ) stemmen op dezelfde eenden koppen en brengen boeven als Mark Rutte en Samson als twee super eurofielen door stemming weer in het zadel .
  Tot op de dag van vandaag begrijp ik er helemaal niets meer van .

 14. @Que Sera Sera [8]:
  Wie zegt dat dat de echte uitslag was? Nederland is corrupt en waarom geen corruptie bij de uitslag van verkiezingen die anders een overwinning waren voor Wilders? Dat strookt niet met de Nazi-doeleinden van de EU. Ik kan me niet voorstellen dat al die Nederlanders die uit de EU wilden gaan, ineens gingen stemmen op nietszeggende woorden van de VVD en de PvdA. Die hebben toch behoorlijk laten zien dat ze echt schijt aan de Nederlanders hebben. Nee, mijn gevoel zegt dat er hier iets niet klopt.

  Philosoof G&R Eigenwijs [17] reageerde op deze reactie.
  Duveltje uit een doosje [19] reageerde op deze reactie.

 15. @MareJane [16]:

  Ik vind ook te veel handje klap tussen de twee voormalige
  vijanden.

  Het lijkt op het uitvoeren van een opdracht.
  Onder leiding van de ge instrueerde nw.kamer voorzitter.
  Welke als toezicht houder het verloop in de juiste richting houd.

 16. MMAP is wel heel erg slecht ingelicht als hij zegt: “Ik gun het de Grieken zelfs om uit dit communistische EU-gedrocht en euro-mislukking te stappen, ben er zelfs wel een beetje jaloers op.”

  De Grieken willen namelijk helemaal niet uit het ‘gedrocht’. Waar haal je in hemelsnaam dat waanidee vandaan? Wij zitten met die lui opgescheept en zijn nu gedwongen dat zootje te disciplineren en ze te leren belasting te betalen. Gaat overigens lukken hoor, maak je maar geen zorgen. Het ergste wat die Grieken in hun eigen ogen kan gebeuren is dat die sjofele Zorba’s weer aan hun eigen lot worden overgelaten met hun drachme, ouzo, olijfjes en sirtaki. Voor elke Afrikaan is het DE grote droom ooit in Europa te belanden. Voor Grieken geldt hetzelfde. En dat altijd zo blijven.

 17. @MareJane [16]: Dit is de echte uitslag. Wilders met zijn stomme kop heeft het meest rechtse kabinet dat binnen de Nederlandse constellatie mogelijk was, om zeep geholpen. Om krankzinnige redenen, bejaarden geloof ik. De volgende dag meldden de bejaarden zelf dat dat niet had gehoeven. Ik had ook schoon genoeg van hem en ben maar weer naar de VVD teruggegaan, uit arremoede. Nederlanders balen inderdaad van Griekenland, maar ze zijn niet klaar om uit de EU te stappen, zo gek zijn ze niet.

 18. @pcrs [15]: Alarmisme. Dit staat ook in het VK artikel:

  “De vrees voor een Grieks vertrek uit de eurozone – in jargon ‘grexit’ genoemd – is de laatste maanden enigszins geluwd, omdat in Griekenland nu een regeringscoalitie aan de macht is die bereid lijkt een deel van de bezuinigingen en hervormingen door te voeren die worden geëist door de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds.”

  Laatst was er een bericht dat voor het eerst sinds lange tijd de Griekse productie, net als in Spanje, weer was toegenomen.

  Oh ja, en recent is er voor 600 miljard aan olie en gas in en om Griekenland gevonden. Als je weet dat Griekenland 400 miljard aan schulden heeft, zit hier een voor alle partijen zeer prettige regeling aan te komen.

  http://gasinvestingnews.com/5858-greeces-offshore-gas-reserves-could-be-worth-600-billion.html

  Storm in een glas water, dat Griekenland.

Comments are closed.