Voltaire_ketenenDoor de speech van Cameron is de binding van de deelnemende landen met de EU opnieuw ter sprake gekomen. Daarbij werd weer opnieuw duidelijk dat de verantwoordelijke politici die de verschillende landen in de EU geritseld hebben, schuldig zijn aan landverraad. Het resultaat is namelijk dat landen wel IN de fuik geloodst werden, maar er niet meer uit kunnen. Althans niet volgens de gemaakte listige regeltjes . MAAR, waar een wil is is een weg!

Een heel goed artikel over deze situatie van Joost Niemoller staat in De Dagelijkse Standaard:”Wat mag Nederland nog qua EU? Niks.

Gisteren verscheen er een belangrijke brief van het kabinet aan de Tweede Kamer. Daarin werd vast gesteld wat de bandbreedte is van de Nederlandse besluiten bij de EU, Schengen en de euro. Welnu, die bandbreedte is dus zeer beperkt. Om niet te zeggen minimaal. We kunnen niet uit de euro. We kunnen ook niet uit Schengen. We hebben namelijk verdragen gesloten zonder een opt out regeling. Willen we uit de euro of uit Schengen dan zullen we moeten gaan heronderhandelen en een meerderheidsbesluit in Europees verband moeten afdwingen. Uit de EU mogen we wel. Al zal dit ook niet eenvoudig zijn.”

Dit geeft heel duidelijk aan in welk nest de politici “Nederland” hebben verraden.

Het is nu aan u, aan ons, of we ons laten slachtofferen en of we laten zien dat we nog een eigen wil hebben en ons eigen leven bepalen/

Het moet toch iedereen steeds duidelijker worden dat we op een heilloze weg zitten, en hoe eerder we koers kunnen wijzigen, hoe minder ellende en en hoe eerder we weer in een eerlijker rechtvaardiger samenleving komen; met meer welvaart en vrede.

8 REACTIES

 1. Hier mijn voorstel voor een alternatief EU-volkslied, geënt op het welbekende ‘Hotel California’ van The Eagles.
  Het refrein en het laatste couplet:

  Welcome to the European Union
  Such a lovely place (Such a lovely place)
  Such a lovely face
  Plenty of room in the European Union
  Any time of year (Any time of year)
  You can find it here
  ……………….
  ……………….
  Last thing I remember, I was
  Running for the door
  I had to find the passage back
  To the place I was before
  “Relax”, said the Commission
  “We are programmed to receive,
  You can check-out any time you like,
  But you can never leave!”

 2. Such a lovely face, haha
  Zie meteen die knaagdier kop van Verhofstadt voor me, of die horror-alien Rompuy met z’n zuipoogjes

 3. Hub, je schrijft ‘hoe eerder we de koers wijzigen’, maar die ‘we’ zijn dan niet de mannen die nu aan de macht zijn. En die zullen we ook niet kunnen overtuigen dunkt me. Daarnaast denk ik dat 99% van de burgers helemaal niet denkt dat we met euro en EU op de verkeerde weg zijn. En ook niet dat de machtigen van nu met hun eigen belang bezig zijn maar in redelijkheid streven naar een betere maatschappij. Communis opinio is volgens mij dat we nog even moeten doorbijten waarna alles weer netjes op de rails komt te staan. We zijn te zeer verwend en gepamperd om nog enige mate van helder denken en afstand nemen overgehouden hebben. Ik vrees dat er eerst een echte crisis, ramp of verwoestende chaos moet komen waaruit de conclusie zou kunnen ontstaan dat er niet goed bestuurd werd. Gevaar is dat men rijp wordt voor de dictatuur van de redder.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 4. @ric ardo [4]:
  Lastig filmpje met die ondertiteling, als je zowel Engels als Duits spreekt tenminste. Maar wel goed to the point!

  Quote:
  “Cameron heeft gelijk, al jaren…”

  Bijzonder. Een politicus die gelijk heeft.

 5. @ric ardo [4]:

  HEEL BELANGRIJK. We hebben dit filmpje in verschillende vertalingen al vaker hier gehad.

  Het bewijst wat voor soort jongens en meisjes het land vanuit den Haag besturen. Je kunt beter zeggen naar de afgrond voeren.

  JA: “Laat het filmpje op je inwerken en denk erover na…”

  Eerste stap: Help het aantal bijna 6000 dagelijkse bezoekers van de Vrijspreker op te voeren tot 10.000+

  ric ardo [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Jelle [3]:

  Jelle, ook ik ben daar bang voor.
  Als we niets doen, zal het zo gebeuren.
  Maar ik kan me niet zo maar beschikbaar stellen als slachtoffer.
  Dan ga ik nog liever strijdend ten onder!!

  Wij (libertariers) kunnen en willen nadenken. Wij hebben de feiten en de moraliteit. NAP.
  Daarmee moet het kunnen lukken tot die betere, morele, welvarende maatschappij te komen.

 7. @Hub Jongen [6]: Beste Hub

  Ik ben nog niet zo lang op De Vrijspreker dus had het niet kunnen weten dat het al een keer geplaatst was. Ik heb trouwens de verkorte versie geupload, er is een versie van een 1.5 uur lang, dat dieper in de materie doordringt.

  Dat men het filmpje in moet laten werken heeft ermee te maken dat de meesten die het filmpje gezien hebben er niet over nadenken. Als dit wel het geval zou zijn, dan hadden we veel meer mensen hier op de Vrijspreker en andere fora’s die tegen de EU zijn.

  Waar ik zelf erg van geschrokken ben is dat er geen controle op deze instelling is en dat men immuniteit heeft in de handel en de wandel van belastingcenten van Europese mensen. En als ik daaraan denk, denk ik buiten de normale kader en komt het er op neer dat het één grote dievengroep is die kan doen en laten wat ze willen met het geld, of het nou voor eigen belang is of niet, dat kunnen we niet controleren. Financiele communisme dat later vergezeld wordt met sociale communisme. En de politiek maar beweren dat we in een democratie zitten terwijl het 95% een autocratie gaat worden. Waarom 95%? Die 5% wat overblijft is de zogenaamde democratie.. want men krijgt het recht om te stemmen en hun mening te mogen vertellen.

Comments are closed.