DOLLAR_kapotDollar kapot? Toen ik dit de eerste keer hoorde, dacht ik dat het een domme vraag was. (Zelfs al bestaan geen domme vragen!) Maar door meer na te denken over de zwendel van overheden/banken over valuta’s, en monetair financieren en inflatie, ga je er toch anders over denken. Dan begin je te geloven dat het kapot gaan van de dollar niet onmogelijk is.

Het kan bekend zijn dat Rusland, Chia, Brazilië al een tijdje bezig zijn om de macht/invloed van de dollar als wereldmunt te verzwakken.

Wel, doordat het westen nu in verband met de Oekraine allerlei sancties aan Rusland aan het opleggen is,  wordt de drang van Rusland, Poetin, om die dollarmacht te breken behoorlijk versterkt.

Vladimir Poetin gaat over enkele dagen (20 mei)  naar China waar hoogstwaarschijnlijk ook over grote olie-gas contracten gepraat wordt.

En de kans is heel groot dat die afgesloten worden niet in dollars maar in rubles en renminbi’s.
En die verzwakking zal Amerika, (en de EU???) niet zo leuk vinden,

Over een week zullen we meer weten.

Al zal het nog wel een tijd duren voordat dit alles in de economie is doorgewerkt en we weten hoe Nederland daardoor wordt getroffen. Merken zullen we het zeker!
—————————
Een uitgebreider verhaal hierover is:
Russia Holds “De-Dollarization Meeting”: China, Iran Willing To Drop USD From Bilateral Trade.
EN:
The Only Unbiased Inflation Report
http://www.zerohedge.com/news/2014-05-13/russia-holds-de-dollarization-meeting-china-iran-willing-drop-usd-bilateral-trade  

=====================

9 REACTIES

 1. (Zelfs al bestaan geen domme vragen!)

  Dat is een stelling die meestal wordt gedeponeerd door mensen die aan de lopende band domme vragen stellen. 🙂

  En het land heet: Oekraine. Wij komen ook niet uit de Nederland.

  En welke sancties? Dat een paar diplomaten EU of US niet meer inmogen (of ze dat al zouden willen) of hun europese tegoeden worden bevroren? Dat is lachwekkend. Gas? Wel Rusland halt maar een paar % van het BPD uit gasverkopen aan EU landen. Het meeste krijgen ze uit olie die ze aan Asiatische landen verkopen.

  De EU-fascisten en US-cabalisten beginnen hun huichel- en manipulatiestrijd op alle fronten te verliezen, mocht je dat nog niet doorhebben.

  Misschien zou je even dit moeten doorlezen, gaat over wat er in de afgelopen 3 jaar in Egypte is gebeurd. Als je het leest zul je direct de M.O. in Oekraine herkennen.
  http://projectcamelotportal.com/blog/31-kerrys-blog/2111-the-untold-egyptian-revolution-humanity-rising-above-globalist-control

  Sietse [2] reageerde op deze reactie.

 2. Als Putin niet doet wat de USSA wil, dan stuurt Obama Hans van Balen en die andere Muppet naar het rode plein. En dan is het over met Putin, net als in de Oekraine 😉

  Maar serieus, het gaat de Eurogebruiker geld kosten. Daarnaast willen de banksters van de ECB negatieve rente invoeren las ik vanmiddag. Dus of je dan geld spaart of leent, je moet dan altijd rente betalen aan dat tuig.

 3. Wéér een reden om niet aan de EU mee te werken (te stemmen). Als dit de euro raakt, zijn in 1 keer de 18 landen die de euro gebruiken de pineut. Hadden we die kleautenmunt niet gehad, dan had elke valuta (elk land) dus zelf kunnen bepalen om aan die dollar te blijven hangen, of om over te stappen naar een andere reservemunt.

  Mijn vermoeden is, dat de EU krampachtig aan de dollar blijft kleven, dus in geval van bovenstaande scenario er in één keer 18 landen de “sjaak” zijn. Een Adolf Verhöfstadt, Gollem van Rompuy of Benito Mussol… Baroso zullen echt niet met de Russen of Chinezen aan tafel gaan. De laffe honden.

 4. BNG=Bruto Nationaal Geluk, een alternatieve standaard die Bhutan er op na houdt ^_^

 5. Beste Hub,

  Een hoge official van de Obama bunch, heeft annoniem toegegeven dat ze de dollar om zeep willen brengen (zijn alle schulden weg). Kijk maar naar dit 1 min durende clipje

  http://www.youtube.com/watch?v=1KjK6gS4VOQ

  Groeten en bedankt voor de goede site waar je zoveel tijd in steekt. Geweldig ! Adam

 6. Laatste meeting van de BRICSA landen in Brasil hebben toen al besloten om een ander systeem dan SWIFT te nemen en de $ te verlaten…… Knock out voor de USA…..

Comments are closed.