meeuw-op-paalAanstaande dinsdag zal Konrad Swart spreken over zijn waardetheorie in cafe Heffer te Amsterdam. Er zijn 2 stromingen over waarde, de klassieke economie stelt dat waarde voortspruit uit arbeid. Dit is de arbeidswaarde theorie. De Oostenrijkse school merkt op dat waarde ontstaat uit de subjectieve beoordeling van het belang van goederen en diensten. Waarde heeft te maken met nut en schaarste.

Wat Konrad zijn benadering is blijkt uit de lezing. Meer informatie kan gevonden worden op zijn website en de site van LP Amsterdam.

Details: locatie De Heffer (Prinsenzaal), Oudebrugsteeg 7, 1012 JN Amsterdam datum 17 juni 2014, Aanvang 20:00, inloop 19:30. Iedereen is welkom! Neem je vrienden mee. Aanmelding is niet verplicht, maar wordt op prijs gesteld.  Klik hier om je aanmelden.

28 juni Dion Reijnders te Enschede

Op 28 juni organiseert LIJP een lezing in Enschede. Dion Reijnders zal een lezing verzorgen over de tekortkomingen van ons huidige geldstelsel. Hierbij zal hij ons huidige systeem onder de loep nemen en een alternatief voorstellen. Ook zal hij tot opzienbarende conclusies komen ten aanzien van de kredietcrisis. Dion Reijnders is Masterstudent Financial Economics aan de Universiteit Maastricht.

Details: datum Vrijdag 28 juni, tijd 19:30 – 21:30 locatie: Villa van Heek, Oude Markt 26, Enschede. Entree gratis / Iedereen is welkom! Het evenement staat ook op facebook.

Wat is LIJP ook al weer?