Vrijspreker: Waarom hebben mensen een overheid nodig?

Opperdienaar: Omdat ze slecht zijn en zondig. Uitgezonderd mensen die macht hebben natuurlijk, die zjin goed en zelfopofferend.

Vrijspreker: Maar als mensen slecht zijn hoe verklaart U dan deze beelden van een groep reizigers die een hele trein kantelen omdat iemand gevallen was en met zijn been klem zat?

Opperdienaar: Dat is eenvoudig te verklaren, dat waren allemaal ambtenaren

Vrijspreker: Maar deze beelden dan van mensen die een Walvis los snijden nadat deze in sleepnetten is komen vast te zitten en die vrijgekomen een hele show geeft van blijdschap?

Opperdienaar: Er is dacht ik ook een wettelijke verplichting om walvissen in nood te helpen. Allemaal gereguleerd.

Jullie libertariërs willen gewoon ‘iedereen voor zich’ jullie zijn egoïstisch. Jullie zijn tegen organisatie en tegen liefdadigheid.

Vrijspreker: Maar deze beelden dan van mensen die zich organiseren om een berg gestrande dolfijnen terug de zee in helpen?

Opperdienaar: Als er iets georganiseerd wordt en mensen iets samen doen, moeten het wel ambtenaren zijn geweest. Alle andere mensen zijn op winst beluste egoïsten. Wij van de overheid worden omsingeld door op winst beluste, korte termijn, uitbuitende, kapitalistische graai-egoïsten en daarom moeten we ze wel met geweld bedreigen, want anders loopt het helemaal mis. Overal waar ik kijk zie ik slechte mensen om mij heen, die ons van de overheid dan wel mogen kiezen, iets anders zou onbeschaafd zijn.

Vrijspreker: U bent geloof ik weer aan het projecteren.

11 REACTIES

 1. Bovendien zijn mensen onbekwaam. Daarom moeten zij mensen bij de overheid kiezen en full time betalen opdat deze mensen voor de onbekwame mensen kunnen bepalen wat goed/slecht voor hen is en hen met geweld dwingen zich daar naar te gaan gedragen.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. jawel en wij van de overheid alleen weten wat goed voor u is en daarom reguleren, confisceren, en scholen wij alles van u.

 3. Goed artikel weer pcrs. Het geeft exact hoe het Romeinse christendom politieke belangen dient door mensen voor te houden dat ze zondig zijn. Voor het gecreëerde probleem, de angst voor de hel, is er ‘gelukkig’ een oplossing in de vorm van ‘vergevende’ geestelijken (aflatenhandel bijvoorbeeld) en een ‘beschermende’ overheid.

  Meer Vrijheid [7] reageerde op deze reactie.

 4. Göring: Why, of course, the people don’t want war. Why would some poor slob on a farm want to risk his life in a war when the best that he can get out of it is to come back to his farm in one piece? Naturally, the common people don’t want war; neither in Russia nor in England nor in America, nor for that matter in Germany. That is understood. But, after all, it is the leaders of the country who determine the policy and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy or a fascist dictatorship or a Parliament or a Communist dictatorship.
  Gilbert: There is one difference. In a democracy, the people have some say in the matter through their elected representatives, and in the United States only Congress can declare wars.
  Göring: Oh, that is all well and good, but, voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

  Als je kan kiezen tussen de wolven en de schapen , schapen zijn gezelliger.

 5. @Schrijver [5]: En de mensen die die overheid vormen zijn geen zondaars, maar de vredelievende alwetenden onder ons. De Goden van onze samenleving. Met hoofdletter G uiteraard.

  De ruim 250.000.000 doden die overheden in de 20e eeuw op hun geweten hadden, zullen het daar ongetwijfeld mee eens zijn.

  Overnight [9] reageerde op deze reactie.

 6. Helder verhaal met mooie beelden.

  En inderdaad, mensen zijn slecht en zelfzuchtig. Het is daarom van landsbelang dat deze mensen deelnemen aan het democratische proces om zo een betrouwbare overheid te vormen.

Comments are closed.