EU_verkiezing EPDirect na die verkiezingen pochten de politici dat er eindelijk een eind gekomen was in de steeds lagere opkomst: EU-observer schrijft vandaag:
EU election turnout at record low after all.*****
De opkomst blijkt  42,5 % te zijn, en niet 43,09 % zoals na de verkiezing op 25 mei werd aangekondigd.

De pietsie hogere opkomst werd vol trots aangekondigd als de ommekeer van de zakkende populariteit van het 751 personen tellende Europees Parlement.
EU-observer: “The first good news of the night is that we have finally broken the downward trend of falling participation in European elections,” liberal leader Guy Verhofstadt said on 25 May in Brussels.”

En hoe belangrijk zo’n procentje wordt uitgespeeld, blijkt uit: ““The European Parliament will be more representative than the previous one as average turnout across Europe is an improvement on 2009.”

Benieuwd of Verhofstadt nu komt vertellen dat toch gebleken is het parlement nog MINDER  representatief is dan het voorgaande!!

Och, wat maakt het uit? Het is toch duidelijk dat die EU afgeschaft moet worden, en dat die 751 meisjes en jongens dan nuttiger werk kunnen gaan doen dan heen en weer reizen tussen Straatsburg en Brussel!

Bij de definitieve bepaling bleek dat de winnaar was Slovakia met een opkomst van 13,05 %. Daar kan ” Nederland”  nog wat van leren.

6 REACTIES

 1. Die Guy Vermuppetshow is toch echt wel de dorpsgek van het EU parlement. Jammer dat hij er zo veel geld voor betaald krijgt.

  Misschien kan hij nu “Wie heff wonnn” schreeuwen al toelichting op de nieuwe cijfers? Net als in de Oekraine.

  “reizen tussen Frankfurt en Brussel!” Ik neem aan dat je hier Straatsburg bedoelde waar nu Frankfurt staat?

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Stemmen is zo 1850 ….de politiek doet niet aan oplossingen maar handelt in problemen uit Uw naam!

 3. Daar staat nuttiger werk. Laat dat woord maar weg. Deze individuen werken niet, ze vegeteren op anderen.

 4. Hoe mooi zou het zijn als er bij de eerstvolgende EU “verkiezingen” helemaal niemand, 0, niks, nada zou komen opdagen. Zouden die Eurohonden dan nog roepen dat ze hebben gewonnen? Dat het volk het volledige vertrouwen heeft in de EU door juist niet te komen. Dat soort kronkels dus… Ik geloof stellig dat ze dan zoiets gaan vertellen. Of deze…. We moeten kennelijk NOG beter uitleggen dat de EU goed is voor de mensen. Ook zo uitgekauwd…

 5. Best zou men het gecorrigeerde cijfer berekenen d.w.z. het cijfer van alle landen waar geen stemdwang geldt zoals in Belgie. Immers een z.g.a. 100% score in 1 land trekt het gemiddelde omhoog.
  Als alleen Belgie met zijn 10mln inwoners stemdwang kent dan is de impact op het gemiddelde amper 1% maar misschien zijn er nog enkele zulke landen?

Comments are closed.