Crash MH17VRAAG: Kan dat allemaal zo maar?

De laatste paar dagen kwam bij contacten diverse malen het gesprek op de Nederlandse bijdrage aan de nieuwste oorlog, de oorlog tegen IS.*****

Daarbij bleven een aantal vragen onopgelost:

–1. Een essentiële stap in die oorlog was het initiatief van de Nobelprijs voor de Vrede winnaar Barack Obama. Die besloot een groep landen te verenigen om te oorlog te gaan voeren. “Nederland” was daar niet bij omdat het kamertje te klein was!!
Maar toen heeft de NL-Overheid (Rutte-Timmermans) geregeld dat “wij”  toch nog mee mochten doen.

VRAAG 1.
Kan dat zo maar?
Of hadden ze daarvoor eerst een goedkeuring moeten vragen aan de “volksvertegenwoordiging”?
Of stelt die volksvertegenwoordiging toch niets voor?

—2.Al die vorige oorlogen hebben niets (weinig?) opgeleverd.
VRAAG 2
Waarom zal deze nieuwe oorlog wel wat positiefs opleveren?

—3. NL-soldaten en douane ambtenaren moeten onderduiken tussen het gewone volk/
VRAAG 3
Levert dit meedoen en/of onderduiken nu méér of minder gevaar voor de burgers op?

—4.  Bij de doelgroep die gebombardeerd gaat worden, zitten ook personen die een papier hebben waarop staat dat ze “Nederlander”  zijn (Paspoort)/
VRAAG 4
Mag de NL-overheid die dan gaan bombarderen?

—5. “Nederland” (en de EU) zijn failliet. Met een schuld die met 421 euro per seconde snel aan het oplopen is naar 500. miljard euro.
VRAAG 5
Uit wel potje wordt deze nieuwe oorlog nu betaald?

— 6. Op 17 juli is in de Oekraïne een Maleisisch vliegtuig neergeschoten. De MH 17. Een onderzoek vindt plaats onder “NL-leidin”  maar dat schiet niet op omdat de Oekrainse overheid op rampplek oorlog voert met separatisten. Nu, na twee en een halve maand, liggen er nog persoonlijke eigendommen en lichamen (delen) en brokstukken. De onderzoekscommissie is slechts met een voorlopig rapport gekomen dat door velen als onvoldoende wordt gezien.
Maleisië wil nu dat de Verenigde Naties voor bescherming van de onderzoekers gaat zorgen.
VRAAG 6.
Was het niet veel logischer geweest als “Nederland” de 6 stuks F 16  en 400 militairen had ingezet om de onderzoekers te beschermen?

—7. Als nu door de winter onderzoek onmogelijk wordt, en pas in het voorjaar weer verder gezocht kan worden, zal dat onderzoek dan nog zin hebben na alles wat in die tijd verdwenen zal zijn?
VRAAG 7
Zou het denkbaar zijn dat iemand bewust het onderzoek vertraagt en fijn vindt dat er bewijzen verdwijnen? Wie dan?.

Het zal u duidelijk zijn dat het mij nog helemaal niet duidelijk is. Elke verduidelijking die u kunt leveren, is welkom.

13 REACTIES

 1. Wat Obomba betreft: Oorlog = Vrede. Dus hij onving de Nobelprijs voor Oorlog.

  De rest is niets anders dan politiek opportunisme. Feynman op Geenstijl analyseert het best goed: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/feynman_enof_feiten_symbolisch.html

  Dit alles zal het ineenstorten van het Westerse Rijk alleen maar bespoedigen. Je hoeft het niet eens te zijn met de ISI haatbaarden, maar ideologisch heeft men de boel goed op orde. Daar tegenover staat het opportunisme en moreel verval in het Westen. De oorlog om ideeen heeft men hier al verloren.

  Monalisa [7] reageerde op deze reactie.

 2. @Monalisa [6]:

  Dit is een groot bloemen bedrijf uit Aalsmeer eerst klagen over Rusland en via een andere deur gewoon leveren dit gaat met alles zo. Kaas en fruit auto’s dus die héle boycot is een wasse neus, maar ik was er al op tegen. Het heeft die Timmermans wel weer een mooi baan bezorgt met zijn uitspraken tegen Rusland en hebben ze bewijzen??????

  Eduard van Ter Elst
  @u stadgenoot: Rusland is inderdaad grote afzetmarkt voor ons bedrijf. Vrezen niet voor een Russische boycot op bloemen. Vereist logistieke aanpassing. Leveren onze vracht dan niet rechtstreeks af in Rusland maar bij een groothandel in Litouwen of Letland. Landen die niet geboycot worden. Die nemen de vracht van ons over naar Rusland. Hebben deze route al eens eerder gebruikt toen Hollandse bloemen opeens volgens Rusland zogenaamd besmet zouden zijn.

 3. Legitieme vragen… Ik doe een poging
  1. Volksvertegenwoordiging stelt helemaal niets voor. Dus het raadplegen van de volksvertegenwoordiging is een nutteloze oefening.
  2. Je gaat hier uit van het feit dat er iets van positieve aard uit deze oorlog komt. Ik verdedig de stelling dat er helemaal niets positiefs uit voort komt, behalve dat de balans van wapenhandelaren een positief resultaat laten zien.
  3. Je noemt het onderduiken. Ik verschil hierin van mening met je. Ik verwijs even naar Londen enkele jaren geleden toen een meneer met een groot mes het nodig vond een Britse militair ongenuanceerd te fileren. Als ik militair zou zijn zou ik me ook beschermen en een burgerpak aantrekken. De koppensnellers zijn immers ook niet herkenbaar en werken als commando’s. Ik vind dat enige nuance hier wel betracht mag worden.
  4.Even los van het NAP, JA ik vind dat de mensen die in dienst van een ander het recht op dat papiertje verspelen en dus geen recht meer hebben op bescherming door de NL staat.
  5. Uit welk potje wordt dit betaald? Hub, er is geen potje meer, er worden wat getallen op een papiertje geprint en klaar is Kees. Of daar nou iets tegenover staat, een schuldpapier of niet is om het even.
  6. Natuurlijk was het logischer geweest om een onderzoeksteam onder bescherming van defensie met een geweldsmandaat naar Oekraïne te sturen. Maar die amoeben in Den Haag zijn te laf om krachtdadig op te treden. Denk je nou werkelijk dat een Rus/Oekraïner het in zijn domme hoofd zou halen om een onderzoeksteam dat internationaal wordt gevolgd af te schieten? Mij dunkt dat dan de dader van de aanslag wel bekend is.
  7. Om deze speculatieve vraag te beantwoorden… Na de winter zal er niet zo heel veel “bewijs” meer zijn. De MH17 zal in de grootste doofpot verdwijnen die we ons maar kunnen voorstellen. De onderste steen van Rutte komt nimmer boven. Wie er baat bij heeft? Ik gok … Oekraïne wil lid worden van de EU. Dan is het niet handig om te constateren dat juist zij MH17 uit de lucht hebben geschoten. Dat zou op hun cv niet erg lekker staan bij de EU bonzen denk je ook niet?
  Ik ben dus in tegenstelling tot de mening van velen er helemaal niet zo zeker van dat de Russen verantwoordelijk zijn voor het uit de lucht schieten van MH17.

  Dank voor deze vragen…
  Namaste

 4. Premier Rutte (18 juli 2014) – “Ik zal niet rusten voordat de onderste steen boven is en eventuele daders voor het gerecht zijn gebracht”. “Laat één ding glashelder zijn. Als duidelijk wordt dat het een aanslag is, dan zullen de daders worden opgespoord en hun straf krijgen. Daar hebben de slachtoffers en hun nabestaanden recht op”.
  http://nos.nl/artikel/676517-rutte-onderste-steen-moet-boven.html

  Premier Rutte (6 augustus 2014) – “We hebben gedaan wat we konden”. “We stoppen nu, maar we stoppen niet”.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/08/gedaan_wat_we_konden.html

  Premier Rutte (27 september 2014) – “Blauwhelmen op rampplek MH17 niet aan de orde”.
  http://www.nu.nl/buitenland/3888854/blauwhelmen-rampplek-mh17-niet-orde.html

  Monalisa [11] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.