Onder veel invloedrijke en succesvolle entrepreneurs is het libertarisme roger vehactief aanwezig. In deze serie zetten wij een aantal van hen in de schijnwerpers. Dit keer Roger Ver, Bitcoinondernemer in Japan. Als een ware Bitcoin evangelist gaf hij Bitcoins weg en zette hij diverse webwinkels als Memory Dealers op.

Na het lezen van ‘Socialism’ door Ludwig von Mises raakte hij geïnspireerd en nam hij diverse boeken van Bastiat, Hazlitt, Adam Smith, Hayek en Rothbard door.  In 2000 deed hij als libertarisch kandidaat mee aan de plaatselijke verkiezingen in Californië. Zijn uitgangspunten daarbij waren: hij accepteerde geen salaris en zou zoveel mogelijk belastingplannen en vrijheidsbeperkende wetten tegenhouden.

Tijdens zijn verkiezingscampagne kwam hij in conflict met undercover ATF (alcohol, tabak, vuurwapens) agenten vanwege een tirade tijdens een campusdebat. Prompt daarop werd hij vervolgd vanwege een vuurwerkproduct dat (o.a.) hij verkocht via internet. Dat resulteerde in 10 maanden cel en 3 jaar voorwaardelijk. Op de dag waarop zijn proeftijd afliep, vertrok Roger naar Japan en liet hij ‘het vrije Westen’ achter zich.

Roger Ver wordt ook wel Bitcoin Jesus genoemd. ‘Na de ontdekking van Bitcoin, sliep ik hoogop een uur per nacht een week lang. Ik bleef thuis en las alles wat er te vinden was over Bitcoin’.  Hij investeerde vroeg en massief in de digitale valuta en trok als een ware missionaris door Japan om Bitcoin te promoten.

Begin dit jaar werd hij gechanteerd door een hacker die voor $ 20.000 aan Bitcoins van hem wilde hebben anders zou hij privémails van Roger gaan openbaren. Echter Roger zette een beloning van $ 20.000 op zijn hoofd via Facebook voor een ieder die de chanteur aanbracht waarna zijn spel snel afgelopen was.

Tot slot een quote van deze Bitcoin Angel Investor: ‘Bitcoin is the most important invention in the history of the world since internet’.

 

3 REACTIES

 1. Link naar de homepage van Roger Ver:
  http://rogerver.com

  Hij heeft overigens kort geleden de site: bitcoinbountyhunter.com opgezet (http://bitcoinbountyhunter.com/). Op de site kun je een bounty plaatsen voor tips die leiden tot de arrestatie van een verdachte. Het initiatief is geïnspireerd door zijn eigen ervaring met de hacker die hem voor 20.000 dollar chanteerde.

  @Hub Jongen [2]:

  Mogelijk doelt Gerard op dat de early adapters van bitcoin een voordeel hadden bij het genereren/minen van bitcoins. Aan het begin werden er namelijk meer bitcoins gegenereerd. Dit bouwt naar mate de tijd vordert verder af.

  Voor mensen die geïnteresseerd zijn in bitcoin kan ik de volgende video aanraden:
  https://www.youtube.com/watch?v=Wq8yOMl8IUs

Comments are closed.