TheoVanGoghHet is 10 jaar geleden dat Theo van Gogh is vermoord. Van mijn kant geen beschouwingen. Ik plaats slechts een interview waarin ik hem zelf aan het woord laat. Het zijn langere video’s dan gebruikelijk, maar wellicht is het uit respect voor Theo en als reflectiemoment juist gepast enige tijd vrij te maken om naar zijn woorden te luisteren. Opdat deze woorden niet vergeten worden.

 

Interview met NMO te 2002

vervolg

4 REACTIES

 1. Theo wordt in dat interview een paar keer behoorlijk vastgepraat. En daar komt bij dat hij het zelf doet door snel een mening te vormen en zich vervolgens in te graven.

 2. Op de eerste plaats hartelijk dank voor deze video’s, die ik geconcentreerd bekeek.

  Een ongelooflijk mooi interview waarin van Gogh lekker voor de vuist weg praat.
  Ben het niet eens met Theo hierboven. Wordt helemaal niet vast gepraat, één lijkt ie z.zelf wat tegen te spreken. Wanneer het gaat over vrije keuze van kleding (hoofddoek dracht).

  Goede ideeën en ben het grotendeels eens met van Gogh, en hulde aan de moslim omroep die dit kennelijk niet gesencureerd heeft.

  Groet,
  Duco

 3. Bij Theo van Gogh en evenzo bij Pim Fortuyn vraag ik me vaak af bij het terugkijken van docu’s of interviews met ze, “wat als ze nog hadden geleefd”of ze met de kennis en in de wereld van nu hetzelfde pad hadden bewandeld. Hadden ze de nek nog uitgestoken voor een land vol bange (politiek) correcte wezels en braaf achter elkaar aanblijven lopende lemmingen die zoals nu blijkt helemaal niets hebben geleerd en niets anders hebben verdiend dan een onophoudelijke bak ellende over zich heen te krijgen, want niets heeft men geleerd en ergens blijft de mens arrogant en ontkennend dat er ook maar iets mis is in dit geweldige land, het land van tot op het laatste hemd uitgekleed worden.

  Kijk -even generaliserend- naar de algemeen slappe houding van NL’ers en hun ogenschijnlijk eeuwig burgerlijke correctheid, voortdurende genuanceerdheid en gereserveerdheid met een soort van alles overstijgende betweterigheid en verkapte hoogmoed en akelig gedraai en om de hete brij lullen en dat alles zijn eigenschappen die zeker Theo van Gogh totaal niet bezat en zelfs een complete tegenpool was van wat NL’ers over het algemeen zijn en was hij, losjes, zelfverzekerd, als een kwajongen vol kattenkwaad, onbevangen, zonder belangen af te wegen, huichel vrij, helemaal lekker zichzelf zonder rekening te houden hoe men zich volgens de massa of gevestigde orde/moordenaars/rovers heeft te gedragen, te denken, te doen of te zijn of hoe volgens de algemeen aangeprate en geïndoctrineerde ideeën men met elkaar heeft om te gaan ook aangaande de zogenaamde correctheid jegens (smeer)geld, religie en politiek en deze vaak wel belangen afwegen en niet durven gaan met hun persoonlijke mening waar Theo van Gogh en ook Pim Fortuyn wel gingen, het maakte ze tot een soort mens die wij zelf niet voor een procent durven zijn.

  Deze twee mensen hebben hun leven gegeven en is hun leven zonder blikken of blozen zonder enig menselijk gevoel genomen voor en door een landvol nietszeggend volk en niet te redden land.

  Vooral om zich als zichzelf en gevend mens te bewijzen tegenover de zogenaamde supreme goddelijk voelende upper class, the royal mother fucker finest en zakkenvullende salon proleten met hun kapsones en arrogante rot koppen die allen rovend leven van het door hen allen te verachten klootjesvolk, het zogenaamde betere soort wat onophoudelijk hen bespuugde, demoniseerde en aan de schandpaal nagelde waardoor mede schuldig aan hun dood. Zouden ze het nu weer zo hebben gedaan? Zouden ze in de huidige verrotte wereld met hun uitspraken, houding en mening nog een dag hebben kunnen of mogen overleven? Denk het niet!

Comments are closed.