avatar MMAP 110x110Spelen met woorden, dat is iets waar de roverheden in deze wereld kampioen in zijn. Ambtenaren en beleidsmakers manipuleren de burger met het gebruik (en vooral: MISbruik) van woorden en hun betekenis. Een mooi voorbeeldje is waar de Amerikanen het woord “war” (= oorlog) voor gebruiken…, en waarvoor nu net precies niet.

Want om het “domme” publiek (“dom” in de ogen van de zichzelf superieur vindende ambtenaren en beleidsmakers) voor hun geldverslindende zaken te winnen, manipuleert men sommige zaken met overdreven woordkeuzes.

Zo hebben ze daar de “war on terror”, de “cyber-war” en de “war on drugs”. In werkelijkheid zitten hier veel gemanipuleerde voorvallen tussen (false-flag operations) waarbij de roverheid zélf gebeurtenissen in de hand werkt, waardoor het “domme” publiek natuurlijk gaat instemmen om dit met een wetgeving (= er grof geld tegenaan te gooien) te bestrijden.

Er is namelijk geen “oorlog” tegen terreur, drugs of internetfraude. Er zijn mensen die floreren op het maken van regeltjes, de daarbij behorende fondsen graag uit uw en mijn portemonnee roven en hiermee voor zichzelf een glansrijke carrière en machtspositie creëren.

En voor die gevalletjes, waar men een goed excuus nodig heeft om van uw en mijn centen, op verre plaatsen in de wereld, totaal onbekende burgers te terroriseren, vinden de heersers het ongepast om het te noemen wat het werkelijk is: OORLOG.

Waar soldaten (= huurmoordenaars in dienst van een verkozen leider) werkelijk met bommen en kogels andere, onbekende, mensen met wie die soldaten helemaal geen ruzie hebben, in opdracht van hun “leiders” plunderen en moorden zou je toch kunnen spreken van oorlog. Waar massaal en georganiseerd, speciaal opgeleide huurmoordenaars levens en eigendommen van anderen vernietigen, mag je spreken van oorlog.

Maar neen, dan heet zoiets opeens een “interventie”, een “vredesmissie” of een “conflict”.

 

Het wordt tijd dat de “domme” burger dit in gaat zien en gaat stoppen dit te ondersteunen. Te beginnen met de woorden van de roverheden eens goed en rationeel te wegen en de definities van die woorden eens af te zetten tegen wat ze er werkelijk mee bedoelen.

15 REACTIES

 1. Reclame maken is door amerikanen uitgevonden en ze zijn daar verdomd goed in geworden. De grote reclamebureau’s hebben de wereldbevolking opgezadeld met gezondheidsondermijnende rotzooi als coca cola en macdonalds onder het mom van lifestyle. De kracht van (valse, foute, bedriegelijke) advertising is zo groot dat eerlijke waarheidsgetrouwe columns van te goeder trouw zijnde particulieren en professionals amper doordringen en helaas onvoldoende tegenwicht bieden.
  Vraag op straat in amerika maar eens iets over rusland en poetin dan weet je precies wat men het publiek wil laten denken.

 2. Wordt het dan niet eens de hoogste tijd voor een vredesmissie tegen bureaucratie en een interventie tegen bureaucraten? Dat zou de boel een stuk vrediger maken.

  Mijn favoriete woord van de afgelopen jaren is “politiezorg”. Dat is een NLP-woord om te omschrijven dat je zo maar op straat kan worden lastig gevallen door blauwe aapjes die je geld willen stelen, waarbij zelfverdediging verboden is volgens diezelfde blauwe apen.

  Pendragon [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Naam * [2]: Politiezorg…. Ja inderdaad, ik maak me zorgen om de politie. Het gemiddelde niveau van een “blauw aapje” (leuk bedacht) is op z’n minst bedenkelijk. En ondanks dat heb ik medelijden met de “blauwe aapjes”. Je zal immers maar een baas hebben als Opa Ivo Opstelten. Dan voel je je als werknemer iedere dag weer onbeschoft diep in je kont genomen door het totale gebrek aan visie en beleid. Een gemiddeld blauw aapje is ook een mens en dus is het niet gek dat ze hun frustratie botvieren op hen die vrij zijn…. Mensen met een echte baan waar ze diep in hun hart jaloers op zijn.

  Ik geef het toe, in mijn jonge jaren heb ik gedroomd van een loopbaan bij de politie. Het leek me wel wat om in een mooi uniform door de stad te wandelen… Uit het psychotechnisch onderzoek echter bleek (toen al) dat ik moeite heb met autoriteit en te veel vrije (radicale) gedachten had die niet binnen een dergelijke omgeving zouden passen. Ze hebben gelijk gekregen.

  Vrienden wees niet boos op de “blauwe aapjes”, toon ze medelijden als je wordt aangehouden. Bedenk ook eens dat het de blauwe aapjes zijn die op de zoveelste vechtpartij worden afgestuurd. Of naar een ongeval met dodelijke afloop moeten. Dat doen de blauwe aapjes ook he…

  MMAP [4] reageerde op deze reactie.
  Naam * [11] reageerde op deze reactie.

 4. Er bestaat (bestind?) een goede cursus op 3 (cd’s) van Michael …Emmerling???) .. met titel: “WORDS ARE WEAPONS” waarin gewaarschuwd werd voor dit valse roverheidsgebruik.
  Maar ook om het goed te gebruiken door libertariers in hun gesprekken met anderen.
  Een van de adviezen die ik me herinner,was om bij compleet vreemden nooit te beginnen met “Belasting is diefstal” maar eerst een punt te zoeken waarover je het eens bent. Vanuit die “zelfde gollengte” kun je op hardere feiten overgaan.

  Philosoof G&R Eigenwijs [10] reageerde op deze reactie.

 5. @MMAP [4]: Ja inderdaad doodeng dat mentaal uitgedaagde blauwe aapjes een wapen mogen dragen… En het nog mogen gebruiken ook.

 6. @Pendragon [3]:
  Puin ruimen op de weg is inderdaad nuttig en vervelend werk dat zij ook doen. Maar dat zou net zo goed kunnen worden gedaan door de ambulancedienst of de brandweer en het rechtvaardigt de struikroverij op geen enkele wijze. De aapjes kunnen ook voor een andere baan kiezen, en dat laatste lijkt ook te gebeuren.

  @Michiel [7]:
  Ergens in een stervende ster die door zijn voorraden waterstof en helium heen is en steeds zwaardere elementen begint te produceren. Volgens een natuurkundig verhaal dat ik ooit op Discovery channel zag. Dubieuze bron dus…

  Pendragon [12] reageerde op deze reactie.
  Michiel [15] reageerde op deze reactie.

 7. @Naam * [11]: Het is inderdaad waar Naam, dat er steeds minder mensen kiezen voor het uitoefenen van het beroep van blauw aapje. Terecht overigens in mijn ogen, immers je hebt gelijk dat ook bijvoorbeeld brandweer de bende van een ongeluk opruimt… Of een private organisatie.

 8. @Michiel [9]: Michiel, het is inderdaad geen grap. Ik vraag me serieus af wat ik met 100 kilo goud moet doen, als goud geen drol meer waard is dan wc papier. Het zou best eens zo kunnen zijn dat boter, aardappels en water veel waardevoller blijken te zijn dan een miljoen kilo goud. Goud immers kan je niet eten. Als je goud in de grond stopt komt er geen graan uit, of zelfs geen klompje vers goud.

  Ik lees op de VS iedere keer weer dat we vooral goud moeten kopen… Ik doe daar in ieder geval niet aan mee en verdiep mij liever in zaken zoals het verbouwen van mijn eigen eten. Als ik zie dat de prei uit de grond komt ben ik rijker dan een koning. Kan je dat een klein beetje aanvoelen?

  Misschien ben ik een doemdenker, maar ik begrijp de preppers steeds beter. Die mensen denken niet in termen van goud. Die denken praktisch: “Hoe overleef ik een oorlog”? “Heb ik de beste kansen in een stedelijke of een landelijke omgeving”? “Waar kan ik mijn voorraden veilig stellen”?
  Die preppers hebben zich afgekeerd van de bestaande systemen. Ik ben nog niet zover, maar ik ben al wel zover dat ik geen fuck meer geef om goud of andere materialistische zaken.

  Van de roverheid hoef ik niets, maar dan ook niets te verwachten. Het enige dat die doet is nivelleren. De gekte kan niet groter worden dan dit. Geld van iemand afpakken om dit aan een armer iemand te geven en er onderweg een paar euro vanaf te romen…. Dat is wat roverheden doen. “Omdat wij weten wat goed voor u is”

  Joseph Kétèll [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Pendragon [13]: Het verzamelen van goud (absoluut noodzakelijk, dat zult u nog merken!) sluit het verbouwen van eigen voedsel niet uit (ook een juiste maatregel tegen wat we nog gaan meemaken).

Comments are closed.