Vrijheid v MeningsuitingDe recente terreurdaad in Parijs waarbij minstens 12 mensen vermoord werden, heeft veen mensen diep geraakt, en terecht wordt geroepen om straf voor de daders en maatregelen om herhaling te voorkomen.*****
En dan komt meteen een nieuw probleem opdagen.Namelijk dat om de Vrijheid te handhaven,  maatregelen worden ingevoerd die zorgen dat we onze Vrijheid compleet kwijtraken.
Steeds meer overheidscontroles, meer afluister en overheids- spionages,  meer wetten, meer verboden. En daaroverheen steeds minder soevereiniteit omdat er steeds meer ondergeschiktheid aan de EU, Brussel, groeit.

In de commentaren en protesten hoor je regelmatig de de Vrijheid van Meningsuiting op het spel staat. En dat klopt, want bij Charlie Hebdo speelt de vrijheid van het publiceren van wat cartoons duidelijk een rol.

Niemand van de commentators schijn zich te realiseren (of ze verbergen het doelbewust) dat er in Nederland deze vrijheid al lang niet meer bestaat. Al in 2008 werd de cartoonist Gregorius Nekschot gearresteerd en vastgezet omdat zijn cartoons door bepaalde groepen als discriminerend ervaren werden.

Zowel de Nederlandse koning, Willem Alexander, als de premier, Mark Rutte, spraken geemotioneerd over VRIJHEID en over DEMOCRATIE die verdedigd moet worden. Maar op hetzelfde moment sleuren ze het parlementslid Wilders voor de rechter omdat die zegt dat hij „minder Marokkanen” wil . 

Rutte:”Wij laten ons onze vrijheid niet afpakken! Handen af van onze vrijheid!”

De logica is ver weg te zoeken.
En als de koning en zijn politici nu echt iets willen DOEN, en een duidelijk teken geven dat zij voor de Vrijheid zijn, dan zouden ze NU die vervolging van Wilders moeten terugdraaien.

„Ik ben het helemaal niet eens met veel van wat Wilders allemaal beweert,  maar ik wil er hard voor vechten dat hij alles wat zijn mening is, wel mag zeggen.” 

En als ze het goed willen aanpakken, moeten ze meteen de strafbaarheid van al die wetten over belediging, discriminatie, haatzaaien en dergelijke afschaffen.
Promoot dat mensen gewoon fatsoenlijk met elkaar omgaan.

Wat denk je ervan om koning, president en politici te benaderen met het verzoek om hun woorden kracht bij te zetten door iets te DOEN en het Wilders-proces NU op te heffen ??
Het is nu of nooit!!

11 REACTIES

 1. goed plan, ik denk perssonlijk dat het te laat is. ik verwacht niets dan slechts van de politiek.
  Ik denk dat we moeten proberen om elkaar (libertariers ) te steunen. bevoorbeeld winkeliers die met stickers, vlaggen (kan de vrijspreker vlag zijn)aantonen libertarier te zijn. ik zou omrijden om daar te gaan shoppen. het zelfde zou kunnen met specialisten (doctoren etc.) die aan geven om libertaische te zijn, of een libertarisch verbond aan gaan met andere specialisten. onze euro’s zouden alleen naar andere libertariers kunnen gaan.

  ook misschien kijken of we belasting kunnen (moeten) betalen onder protest.

  just 2 cents

  Naam * [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Yourke [1]:
  Op zich een goed idee. Je geld uitgeven daar waar het weer in goede handen komt. Ik boycot al alle winkels die alleen nog PIN betalingen eisen. Niet zozeer omdat ik iets tegen PIN betalingen heb, maar gewoon het arrogante ontnemen van keuze.

  “De logica is ver weg te zoeken.” Nee hoor. Van de week hebben wij heel veel potsierlijk en opportunistisch gelul en gelieg van politici aangehoord. Normaal geven die geen flikker om anderman’s vrijheid. Nu ook niet, al zegt men van wel.

  Wat ook interessant was is dat al die moordenaars geexecuteerd zijn, in plaats van gewoon opgepakt. “Dead men tell no tales” zeggen ze wel eens…

 3. De boeven zullen de hand boven elkaars hoofd houden, ze kunnen dat gewoon doen want ze hebben de macht die ze laten uitvoeren met de dreiging van geweld.

  Ze horen bij, of worden gechanteerd door de club die ook aanslagen organiseert;
  Uit de nieuwsbrief van Johan Oldenkamp:
  Terrorisme met de Franse slag. Ik ontdekte pas vrij laat wat zich afgelopen woensdag in Parijs had afgespeeld. Ik hoorde het nota bene van mijn radiogast van die woensdagavond. Donderdagochtend ben ik echter gelijk in de digitale pen gekropen. En pas nadat mijn artikeltje online stond (link) zag ik dat veel meer websites met artikelen van gelijke strekking waren gekomen. Dat het hier om een zogeheten False Flag-aanslag ging is eigenlijk voor iedereen die even zelf op onderzoek uitgaat onmiddellijk klip en klaar. Het meest veelzeggende is toch wel het filmpje waarin één van de daders met een AK-47 geweer (Kalasjnikov)schiet op een agent die op de grond ligt. Een dergelijk geweer schiet door tien centimeter beton en geeft een forse terugslag. In dat filmpje is van die terugslag niets te zien, en ook is er geen spoor van een inslag te zien. De agent gaat daarna braaf voor dood liggen,maar er is geen spatje bloed te zien, ook niet na een poosje. Voordat hij werd “doodgeschoten” noemde hij de schutter zelfs “chef”, volgens een andere bron.Ik vind het tekenend dat dit filmpje gelijk van youtube werd gehaald met een onzinnige reden. Het zou een walgelijk filmpje zijn volgens youtube, maar wanneer je ziet dat het allemaal nep is, dan is juist deze misleiding walgelijk, evenals het waanzinnige beleid van youtube.Daarna was het nog wel bijna een hele dag via vimeo te zien, maar ook daar werd dit filmpje uiteindelijk verwijderd. De linkjes kun je vinden in het Engelstalige artikel wat ik hierover schreef (link). Gelukkig was Guido van WantToKnow.nl zo slim om dit filmpje gelijk te downloaden, om het daarna via zijn eigen website weer te uploaden,zodat jij dit filmpje nog steeds met eigen ogen kunt bekijken (link). Ben je toch nog niet helemaal overtuigd? Welke terrorist laat nu per ongeluk zijn ID-kaart achter? Welke terrorist leert vooraf alle voornamen en gezichten van de beoogde slagoffers uit zijn hoofd? Hoe wisten ze eigenlijk precies waar en wanneer de redactievergadering was?Er zijn vast nog wel meer opvallende zaken. Wat ik maar niet kan begrijpen is dat er geen mainstream journalist is die hier vraagtekens bij durft te zetten. Hoe kunnen amateurs als ik na nauwelijks onderzoek te hoeven doen doorkrijgen dat dit alles in scène is gezet door waarschijnlijk de Mossad, terwijl al die professionals helemaal niets door zouden hebben. Dat kan toch niet?! Het was immers overduidelijk terrorisme met de Franse (aan-) slag.

 4. Denk dat dit een strafexpeditie was van de VS tegen Frankrijk.
  Frankrijk had gezegd dat sancties tegen Rusland niet meer hoefden en dus geschrapt kunnen worden.
  Om Frankrijk even duidelijk te maken dat zij helemaal niet zo mogen denken heeft de VS dit even gedaan.
  Het is het vervolg op Gladio , maar nu met moslims in plaats van “linkse” groepen…..
  Dus gewoon een False Flag operatie

  Albert S. [11] reageerde op deze reactie.

 5. De gasten van Veterans Today halen aan dat elk land die de Palestijnse staat erkend, daarna met een ‘terroristische aanslag’ of ‘natuurramp’ te maken krijgt.

  Er is in het ‘vrije westen’ nooit sprake geweest van ‘vrije meningsuiting’. In het experiment dat ‘democratie’ heet wordt de slaaptoestand van de burger effectiever beheerst (kapitalistich model) dan bv in een dictatuur en dus wordt meningsuiting als niet zo bedreigend ervaren. Maar ook hier wordt verboden wat als ondermijning van de rechtstaat wordt gezien. We kunnen dus beter spreken van een GEDOGEN van meningsuiting ipv vrijheid.

 6. @Henk2 [5]: Of het een valsevlagoperatie was of niet. Feit is dat er een enorme vruchtbare bodem is binnen het mohammedanisme om geweld te gebruiken tegen andersdenkenden. De bewijzen daarvoor zijn overduidelijk. De Amerikanen zijn niet vies van dictatoriale regimes in het midden-oosten en het ondermijnen van staten aldaar. Zij gebruiken daarvoor groeperingen om te financieren, te bewapenen en te ondersteunen met hun bondgenoten Saoedi-Arabië en Qatar. Zonder deze financiering en ondersteuning hadden de terreurgroeperingen zoals Al Qaida, Taliban en ISIS nooit zoveel voet aan de grond kunnen krijgen in deze regio.

  Dat gezegd hebbende doet het niets af aan het feit dat het mohammedanisme zeer gewelddadig is en niet verenigbaar met het libertarisme.

Comments are closed.