FATCA_repealNederlandse BV’s (maar ook alle andere bedrijven in de hele wereld) moeten onder (bege)leiding van de Nederlandse Belastingdienst, bergen formulieren voor de IRS (Amerikaanse Belastingdienst) invullen.  Dat betekent dat de Nederlandse fiscus, slaafs een belastingwet van de Amerikanen uitvoert!

Iedere Nederlandse BV moet volgens FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) 6-7 pagina’s gegevens invullen ter meerdere eer en glorie van de Amerikanen. De Nederlandse regering werkt hier graag volledig aan mee, met als gevolg dat een beetje BV met 5 bankrekeningen, 5 keer zo’n Fart-ca formulier moet invullen.

En of dat nog niet erg genoeg is, citeer ik uit de ‘xBANK’ toelichting : Mag xBANK gegevens van mijn organisatie aan de VS/ IRS doorgeven? Door FATCA…is xBANK verplicht om met ingang van 1 juli 2014 te controleren of onze klanten mogelijk belastingplichtig zijn in de VS…. Als dat het geval is sturen wij de rekeninggegevens naar de Nederlandse belastingdienst. Deze stuurt die gegevens vervolgens door naar de Amerikaanse belastingdienst (de IRS). Dat is zo afgesproken in de overeenkomst tot uitwisseling van financiële gegevens die het Ministerie van Financiën met de VS heeft gesloten. (en dan deze hele mooie slotzin ON) xBank geeft de gegevens van uw organisatie dus niet door aan de VS. 

OK, uw en mijn haren staan recht overeind, zullen we dan ook maar onze belastingaangifte volgens de IRS, of de Duitse-Griekse fiscus gaan invullen? Je overweegt te weigeren en dan: Omdat wij (bij weigering) over onvoldoende informatie beschikken…. zijn wij verplicht om de rekeninggegevens van uw organisatie door te geven aan de Nederlandse belastingdienst. Deze geeft die gegevens dan door aan de IRS…..

Waren we bang voor verlies van soevereiniteit aan de Brusselse maffia, krijgen we te maken met de Amerikaanse maffia, gesteund door onze blauwe enveloppen maffia. Doet dit u ook aan een bepaalde periode rond 1940 denken?

En voor u van verontwaardiging ontploft, bedenk dat weigeren extra ingewikkeld wordt, want als u naar of over de VS vliegt, moet u ook al vooraf al uw persoons gegevens indienen. En die persoonsgegevens waren nou net doorgegeven door uw vriendelijke bank/fiscus als tekenbevoegde voor die BV die niet dat FATCA formulier wilde invullen! Tel uit uw winst en privacy.

En vandaag zijn het nog ‘maar’ alle bedrijfsrekeningen, wat is het stapje om alle privé rekeningen dan ook maar naar de VS te (moeten) sturen?

Ongelofelijk dat overheden dat doen of daar aan mee werken, maar Big Brother wordt zo wel erg groot en dichtbij.

7 REACTIES

 1. Ik geloof niets van dit hele artikel.

  Alsof we immers niet bevrijd zijn door die goede Amerikanen, zeg, kom nou.

 2. @Andre [1]:
  “. . . . .de lol is er af. . .”
  Daarmee druk je goed uit wat de groeiende mentaliteit in de Nederlandse (en EU) mentaliteit is. Het kan velen niets meer schelen. ” Och, je kunt er toch niets aan doen!. ZE doen toch wat ze zelf willen! Belangrijke dingen worden stiekem beslist en misschien hoor je achteraf wel eens wat er over je besloten is. Enz,”

  BSN [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [3]:

  Er valt wel degelijk wat aan te doen, maar veruit de meesten zitten door eigen toedoen als ratten in de val. De hypotheek moet afgelost worden, de kinderen moeten naar school en er ligt weer een blauwe envelop op de mat.

  De enige passieve – en vreedzame – manier om deze waanzin te stoppen is te kappen met werken en daarmee het monster te voeden. Maar zoals gezegd, de meesten – die dachten het goed gedaan te hebben met al die verplichtingen in hun leven – kunnen gewoon niet, period. De perfecte val, uitgezet met behulp van de zogenaamde sociaal democratie. Bovendien stopt dan alle het andere ook. Want er ligt dan bv ook geen voedsel meer in de winkels, etc. The only way is down. Tenzij we een grass-roots beweging krijgen die de macht kan veroveren en ons bevrijdt van de schuldslavernij. Maar ja, geen ‘fatsoenlijk’ mens denkt zo, hè, alleen extremistische dwazen. Bovendien, hoe kun je ooit een vuist maken tegen het regime vanuit deze als losse zandkorrels uiteengeslagen individualistische samenleving. Een ideaal wat hier eindeloos gepromoot wordt overigens. Algemeen belang bestaat niet, slechts het eigenbelang van het individu telt. Daarmee wordt je soeverein hoor (good luck). De machthebbers hebben geen bondgenoten meer nodig met opponenten als de libertariërs.

  Tammo [6] reageerde op deze reactie.

 4. @BSN [4]: er is inderdaad geen “algemeen” belang maar wel degelijk een “gezamenlijk” belang. En, al zijn regels, “wetten” en voorschriften grotendeels arbitrair, er zijn wel natuurlijke “wetmatigheden”. Geen water, geen zon, dan geen oogst. Ik zie een groter gevaar in collectivistisch achter de heersers aan lopen dan als individualistisch mens afwegingen maken welke samenwerkingen zinvol zijn. Het zou zo maar eens kunnen dat er zoveel mensen aan de ondergrens van overleven eindigen met schulden, voedselbank e.d., dat het systeem van nooit genoeg geld (belastingen) z’n eigen ondergang in gang zet.

  BSN [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Tammo [6]:

  “Ik zie een groter gevaar in collectivistisch achter de heersers aan lopen dan als individualistisch mens afwegingen maken welke samenwerkingen zinvol zijn.”

  Nee, dat is inderdaad niet wenselijk.

  Maar, ik zie een nog groter gevaar in het niet in staat zijn als volk een vuist te maken tegen de heersers en ze in check houden vanwege het niet kunnen inzien dat dat alleen maar kan door gezamelijk de poot stijf te houden. De eeuwenoude verdeel- en heerspolitiek is er op gericht gebrek aan samenhang zoveel mogelijk te bewerkstelligen/promoten. En met opponenten als de libertariërs hebben de heersers geen bondgenoten meer nodig, capisci?

Comments are closed.