13 REACTIES

 1. @Corné [1]:

  Ja, een geliefde strategie van de woekeraars. Net als drugdealers waar ze eveneens vaak in zitten.

  Als men eenmaal niet meer buiten het externe infuus kan – of althans denkt te kunnen – is men rijp voor the take. En uiteindelijk eindigen letterlijk hele landen in de handen van de woekeraars.

  Gee, thanks usurers!

  Corné [3] reageerde op deze reactie.

 2. @BSN [2]:

  http://www.stopdebankiers.eu/onze-regeringen-zijn-niet-meer-dan-een-stelletje-waardeloze-puppets-on-a-string-2/

  Kun je nagaan hoe KANSLOOS die Libertarische filosofie van totale vrije markt en geen overheid is! Die overheid staat niet eens bovenaan de ladder! Maar zijn ze weg te denken? Helaas pindakaas! Ook de rechtse liberalen willen de overheid handhaven, natuurlijk voor hun eigen goed!

  En dan die zelfredzaamheid en inzicht in de economie hebben, hé:

  http://www.stopdebankiers.eu/optimistische-staatspropaganda-afgestraft-werkloosheid-naar-81/

  Het neo-feodale stelsel staat allang in de steigers!
  De middeleeuwen revisited!
  Adel, leenmannen, horigen, slaven!

  Maar met die zelfredzaamheid kom je natuurlijk een heel eind, hé.

  Yourke [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Corné [3]: met een libertarische filosofie heb je geen ladder. en zelfredzaamheid is een keuze, als je wilt samenwerken met groepen mensen, wat mij persoonlijk de beste keuze lijkt, kan je dat natuurlijk doen. liberatarisch betekend gewoon, andere mensen geen dwang opleggen, ik zie niet in hoe je daar tegen kan zijn.

  Corné [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Yourke [4]: Ik heb geen enkel probleem daarmee, ik kijk wel in de REALITEIT en ik heb ook de wiki er eens op na gekeken. Samenwerken met mensen is lovenswaardig, dito mensen geen dwang opleggen, maar of die totale vrije markt te verheerlijken is? En dan die overheid, ben ik ook geen fan van, maar die geheel wegkrijgen is een utopie.

  Yourke [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Corné [5]: Ik persoonlijk denk dat je niet van een begrip als “vrije markt” uit moet gaan vanuit de situatie hoe die nu is. nu is er alleen maar een vrije markt voor de grote bedrijven en banken etc. De mensen die werkzaam zijn binnen deze bedrijven leven in een compleet andere wereld dan iemand in loondienst etc. wanneer er een vrije markt is voor iedereen, zullen de mensen niet veranderen in hun levenswijze en doen (worden heus geen psychopaten zoals veel mensen in de zaken wereld).
  mijn punt is, we zitten vast in hun system (geld), als we vrijheid hebben hoeven wij hun geld niet meer te accepteren. Mensen die weten wat echte vrijheid is, weten dat je elkaar moet helpen, alleen red je het niet.

  Corné [8] reageerde op deze reactie.

 6. Celente volg ik al een aantal jaren en er komt maar weinig uit van wat hij ‘voorspelt’. Ja, hij draagt zeer goede argumenten en feiten aan en zijn hetzes tegen de banken zijn uitmuntend. Maar om nu te spreken van een trendvoorspeller?

 7. @Yourke [6]: En er wordt in dit land nogal “gevochten” voor vrijheid, hé! In Zuid- Europa weten ze wel wat dat is, hoor, en zelfs in het stugge Duitsland demonstreert men tegen b.v TTIP! Als er iets is wat de zo gewenste vrijheid EN de wens tot vrije markt bedreigt, dan is dát het wel. Ik hoef je toch niet uit te leggen wat dat verdrag gaat betekenen, of wel soms? Wat hoor je hierover in NEEDERLAND? Praktisch niets! Dit verdrag wordt achter gesloten deuren gewoon doorgedrukt! En als er iets gebeurt, zoals gisteren, dan wordt het gelijk in de reacties in de “nieuwsgaring” door de reagluurders vaak weggehoond en beridiculiseerd! En de GROOTSTE DOMMERIKEN komen dan ook nog met antwoorden dat het luie flikkers zijn en “ga werken!”
  Deze eikelbijters hebben niet door dat ze zelf ook op de nominatie staan om gewipt te worden, want geen enkele baan is vandaag de dag meer zeker! Maar met dat soort figuren heb ik dan zowiezo geen medelijden! En weet je wat het is met die totale vrije markt? Stel dat het ooit zover zal komen, denk je dan werkelijk dat er weer niet de eerste de beste “slimmerik” naar de voorgrond zal treden en op slinkse wijze de zaak naar zich zal toetrekken? Dat is de mens eigen!

 8. DE TOTALE VRIJE MARKT. De Libertarische?
  Of een “volledig” vrije markt haalbaar is?
  Zeker niet in de huidige collectivistische maatschappij. Bij het plannen maken moet je zelfs uitgaan van de huidige toestand.

  Maar daarbij is het wel goed, misschien essentieel, dat je weet waar je naar toe wilt. Naar de 100% juiste filosofie. En dat is de 100 NAP maatschappij.
  Dat zal wel niet in één klap haalbaar zijn en een stap voor stap realisatie lijkt de enig reëel haalbare.

  Het is daarom noodzakelijk haalbare projecten te bedenken en die echt gaan realiseren.
  Bedenk een haalbaar project in de richting NAP en gebruik bij de realisatie ook NAP.

  Hoe klein ook, elke NAP realisatie zal het volgende beter bereikbaar maken.
  Wie heeft een voorstel waaraan we kunnen gaan werken?

  Corné [10] reageerde op deze reactie.

 9. Een totale vrije markt leidt per definitie tot een zeer klein deel eigenaren en de rest mag blij zijn met dagarbeid. Ook zal elke cultuur op aarde uiteindelijk verdwijnen. Wie dat niet snapt dient eens ernstig na te denken.

  Corné [12] reageerde op deze reactie.

 10. Ik heb een handelaar gekend in gebruikte metalen. Hij handelde uitsluitend tegen cash. Als je hem zag zou je hem geen cent geven. Hij had geen boekhouding. Als je iets zocht, hij had het. Had je wat overbodig metaal, hij kocht alles. Toen hij stierf bleek hij multi miljonair te zijn. Lekker vrije handel.

Comments are closed.