Anti-EUVan het Burgercomité EU ontvingen we de onderstaande aankondiging en verzoek om mee te doen. Er zullen wel libertariers zijn die het niet helemaal eens zijn met alles wat dit comité doet.*****
Bij voorbeeld willen libertariers vaak een meer principiële en fundamentele aanpak.*****

Maar zij DOEN wel een hoop dingen waar libertariers ook voor zijn. De vraag is nu wat in dergelijke (en nu vooral in dit geval) als libertarier te doen. De mensen van het comité op dat punt steunen en hun bedoelingen bekend maken, eventueel met commentaar, of niets doen?****

Het wel doen van andere ( NAP- ) acties staat hier los van, die  kun je altijd of extra doen. 
Hieronder volgt de oproep van het Burgercomité EU die inhaakt op het Nederlands referendum over de EU-Grondwet dat 10 jaar geleden gehouden werd.

Libertariers hebben toen op grote schaal actie gevoerd om die Grondwet af te keuren. Met goed resultaat, want die EU-Grondwet werd met zeer ruime meerderheid afgekeurd. (Iets van 63 %).
Groot was de frustratie toen de politici,via het Verraad van Lissabon alsnog er in slaagden om alle punten  ingevoerd te krijgen. (Alleen het “vlaggetje” en het “liedje” werden er niet IN, maar Naast gezet en gebruikt)

BURGERCOMITÉ  EU 

Weet u het nog?

1 juni aanstaande is het precies 10 jaar geleden dat de Nederlandse bevolking zich met een ruime meerderheid uitsprak tegen de Europese grondwet.

Manifest

Ter gelegenheid daarvan presenteert het Burgercomité-EU op 27 mei haar Manifest ‘Aan het volk van Nederland’ om 15:00 in perscentrum Nieuwspoort te Den Haag. Iedereen is hiervoor natuurlijk van harte uitgenodigd! Dit is de aftrap van een reeks evenementen rondom de belangrijke datum van 1 juni waarop we het referendum, de euro en de EU breed onder de aandacht gaan brengen.

Peuro
Alle activiteiten kunt u vinden in de Agenda op onze website. Deze wordt de komende dagen nog aangevuld. Onder andere gaan we op 2 juni met Forum voor Democratie en Jort Kelder e.a. de handtekeningen van de Peuro (een gezamenlijk burgerinitiatief voor een parlementaire enquete naar de invoering van de euro) aan de Tweede Kamer aanbieden (u kunt deze overigens nog Ondertekenen als u dat nog niet gedaan heeft!).

Start nieuwe actie
We doen er alles aan om 1 juni niet onopgemerkt voorbij te laten gaan en zullen op deze datum een nieuwe concrete actie starten. U krijgt daar over een paar dagen meer informatie over en wij hopen dat u mee wilt doen of anders berichten deelt en verspreidt. Zo willen wij de (genegeerde!) uitslag van het referendum 10 jaar geleden herdenken en

Einddoel
Het gezamenlijke einddoel van al deze initiatieven is een volksreferendum over Nederland in de EU, zoals dat voor het eind van 2017 ook in het Verenigd Koninkrijk zal worden gehouden. Want alleen de Nederlandse bevolking kan, mag en moet zelf en rechtstreeks beslissen of ons land moet blijven voortbestaan of dat we moeten opgaan in een nieuwe Europese staat.
Helpen

Hiervoor kunnen wij alle steun gebruiken. U kunt zich bijvoorbeeld aanmelden als Vrijwilliger of een Donatie doen om het voortbestaan van ons land en daarmee onze vrijheid en democratie te redden!

Tot snel!
Burgercomité-EU
———————————————
NAWOORD.
Graag uw reactie en/of voorstellen hieronder

 

7 REACTIES

 1. Een referendum over de soevereiniteit van NL lijkt mij zeer gewenst. En dat zal ongewijfeld van tafel worden geveegd door hetzelfde Mickey Mouse parlement dat hierboven wordt gevraagd om een enquete. Jort Kelder . . . moet ik die serieus nemen?

  Ik ben voor de organisatie van een “vrij referendum”. Een referendum over souvereiniteit door de bevolking, voor de bevolking van NL. En hierbij het officiele politieke circuit zo veel mogelijk negeren. Reken maar dat ze zoiets graag tegenwerken. Want concurrentie voor hun stoffige vergader-hol.

  En iets heel anders: Binnenkort is het de 1e zondag van juni. Wordt de “Dag van het Kapitalisme” nog gevierd dit jaar?

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 2. Lees het boekje over massapsychologie van Gustave le Bon en dan kom je erachter, dat actievoeren zin heeft en dat de herensociëteit uithangen niets uithaalt. De bevolking zaken uitleggen werkt niet (“Het klopt helemaal wat u zegt, maar toch ben ik het niet met uw eens.”). De bevolking beelden voorhouden, symbolen ook, waarbij ook woordbeelden niet vergeten moeten worden, wel.
  Als voorbeeld geeft Gustave le Bon de boekhandelaar, die een geschrift verkocht, wat de bevolking niet zo zinde. Ze stonden op het punt hem te lynchen en als hij rustig had uitgelegd: “Ja, maar wacht eens even; we kennen de vrijheid van drukpers en meningsuiting en daarnaast geeft de schrijver een sluitende verklaring over hoe hij tot zijn conclusies is gekomen,” hadden ze ‘m zeker gelyncht. In plaats daarvan gaf hij een gloedvolle toespraak, waarin hij het werk ook veroordeelde en dat boekwerk verfoeide, maar dat hij vond, dat iedereen er kennis van moest nemen.

  Smeed vooral coalities met groeperingen, die het niet op alle punten eens zijn met libertariërs; die zitten ook op links. Kijk naar wat jullie verbindt: dat is de afkeer van middenpartijen.

 3. Eens met Vilseledd; je terugtrekken met je eigen clubje op de Verheven Rots Der Principes en afgeven tegen de rest is makkelijk, maar levert niks op. De moeilijke weg is het aangaan van het gesprek en samenwerkingen.
  Hoe ben je zelf anders tot het libertarisme gekomen? Iemand heeft bij je de jujiste snaar geraakt, en daarna nog eens, en misschien toen een boekje te leen gegeven. Toen viel bij je het kwartje. Jouw opdracht is om de waarheid verder te verspreiden, in plaats voor jezelf te houden. Dat kan voor iedereen anders zijn, afhankelijk van je kwaliteiten. Mensen van Burgerforum EU die idealisitisch zo dicht bij ons zitten verdienen onze steun!

 4. @Naam * [3]:
  “Binnenkort is het de 1e zondag van juni. Wordt de “Dag van het Kapitalisme” nog gevierd dit jaar?”

  Die viering is een paar jaar geleden enthousiast begonnen, maar na een jaar of 3 a 4 uitgestorven door steeds minder deelnemers aan de demonstratie-wandeling.
  Om dit weer op te pakken moet er één persoon zijn die dit kan/wil organiseren.
  Te laat voor dit jaar?
  Dan nu beginnen voor het 2016 ?(mag het dan nog??)
  Combineren met een seminar?

 5. … om het voortbestaan van ons land…
  Lees ik hierboven.
  Gisteren het nieuwste boek van Martin Bosma opgehaald,
  “Minderheid in eigen land”
  Aanrader voor iedereen die zich zorgen maakt over het
  voortbestaan van ons land.

Comments are closed.