avatar MMAP 110x110Een interessante link (denk ik) naar een artikel van Doijer & Kalff, waar ik weinig aan toe te voegen heb. Dat laat ik aan u, geachte lezer, over:

KLIK

9 REACTIES

 1. De oplossing (voor schulden en vergrijzing) is weer de oude mantra: “meer immigratie nodig”. Hoewel onder de streep de massa-immigratie in NL vooral veel geld gekost heeft ipv opgeleverd (zie Wilders). En waarom zou een immigrant met talent en ambitie naar een land met hoge belastingen (want schulden) verhuizen? Faillissementen van staten lijken mij onvermijdelijk. En is dat zo erg wanneer dat gebeurt?

 2. Schuld aan wie?
  En schuld waarvoor?
  De verstrekker heeft zelf geen prestatie geleverd.
  Dus schuld is een fictie. Zolang wij blijven geloven dat we anderen (staat, “geldverstrekkers”) voor niets moeten betalen, blijven we schuldenaren.
  Daar is het systeem in zijn opzet dus ook voor bedoeld: oogst- en controle van het vee.

 3. Dit “Schulden maken” wordt vooral veroorzaakt door de politici.Zij zijn het die meer geld uitgeven dan ze ontvangen.
  Werken met begrotingstekorten. Ze doen zelfs alsof een 2 % begrotingstekort een fantastisch goed beleid is.
  En die 2 % halen ze niet eens. Ze geven veel meer uit!
  De schulden blijven daardoor stijgen. Zie eens op deze pagina (rechterkolom) hoe de staatsschuld in sneltreinvaart oploopt!
  Op dit moment heeft elke werkende “Nederlander” volgens die teller een schuld van € 57.800.-
  Waar overigens niemand slapeloze nachten van heeft!

  Stop die teller. Verbied de politici meer geld uit te geven dan ze ontvangen en de eerste stap naar een gezonde toekomst is genomen.

  John [4] reageerde op deze reactie.
  Marg00tje [6] reageerde op deze reactie.
  maup [8] reageerde op deze reactie.

  • @hub stadhouder Willem de 3e sloot al een deal met de Bank of England. Opdat hij via schulden (geld lenen van de bank) makkelijker zijn zaken zoals oorlogen kon financieren. Dit onder voorwaarde dat er altijd staatschuld zou zijn en de burgers via de belasting (en inflatie) de rekening (rente) moeten betalen.

   Dat is nu niet anders. Politici dienen de burgers een rad voor ogen te draaien. Slechte economie, we leven boven onze stand, onvoorziene omstandigheden, de ikke ikke ikke mentaliteit enz. Allemaal oorzaken voor die blijvende en groeiende staatsschuld.

   Dus vergeet het maar met je hoop te vestigen op de politiek. Dat gaat niet gebeuren.

 4. @Hub Jongen [3]:

  Wat maakt het uit of je nou €57.800 schulden hebt (volgens de staat), of €100.000.
  Maar als ze denken dat ze slechter worden doordat hun huis onder water staat, en er bij de verkoop een restschuld achterblijft, dan wordt de menigte toch wel ongerust.

  Wij hadden ook een huis onder water. En de bank dacht dat wij achterlijk waren. Maar wij zijn gewoon verhuisd naar een huurhuis, en hebben direct alle hypotheekbetalingen gestopt. Na lang over en weer geschrijf, heeft de bank gesloten het huis te veilen. Dat gebeurt een jaar nadat we zijn verhuisd. Dat zou heel anders zijn gelopen als we er gebleven waren.

  Dat is naar mijn mening hoe je het aanpakt.
  Laat gewoon alles vallen, en pak je biezen.

 5. @Hub Jongen [3]:

  Beste Huub de Staat kan dat want zij zijn onschendbaar. Ik voel me niet verantwoordelijk voor hun schuld, want ik heb nooit getekend. En onze stem kan nooit verantwoordelijk zijn voor hun toe doen.

  Elke staat gebruikt dat om het af te rekenen op de burger en natuurlijk gebeurd dat door belastingen en extra belastingen op vakantiegeld ed.

  Elke vakman in de branche die vakman is moet verantwoording afleggen voor zijn bedrijf. Alleen de bobo’s in de tweede kamer en eerste kamer hoeven dat niet.

  Wat zijn we gelijk he!

 6. @Hub Jongen [3]:

  Zolang al het geld in circulatie, Rente Dragende Schuld is!!!
  kom je er nooit uit ,met geen enkel systeem,
  ik begrijp niet dat dat niet gezien word.

  groet
  maup

  • @maup ik begrijp je verbazing. Echter, ik besef dat ieder mens die geboren is en opgegroeid is in een bepaald systeem, alles van dat systeem (aanvankelijk) als iets vanzelfsprekends ervaart. Sterker nog, als iets ervaart dat zelfs beter is dan andere systemen.

   Ik herinner mij nog mijn eigen verbazing, toen ik voor het eerst hoorde dat voor Moslims renterekenen verboden is. Nu weet ik dat zij het zien als een ruilmiddel en dat niemand het recht heeft om voor dat ruilmiddel betaald te worden. Het is hùn ruilmiddel en niet dat van de happy few. Kortom Moslims dienen met hun systeem alle mensen in hun samenleving. Ons systeem (renterekening en geldcreatie uit niets) dient slechts hen die dat monopolie op geldschepping (fractioneel bankieren) hebben. Zij worden daarmee automatischs de meesters en alle andere mensen de slaven. Aangezien de belasting (rente, inflatie, belastingen voor gezamenlijke uitgaven) via de staat in onze cultuur als zo vanzelfsprekend worden gezien, blijven de meesters voor de meeste mensen buiten beeld en komen zij met deze grootste roof en slavernij weg.
   Totdat de bom barst.

Comments are closed.