Het valt op zijn minst opmerkelijk te noemen dat Zwitserland in opdracht van
Washington een aantal FIFA-functionarissen gearresteerd heeft, die betrokken zouden zijn bij het ontvangen van steekpenningen, betaald door de overheden van Qatar en Zuid-Afrika.iok

Sport en steekpenningen zijn altijd nauw met elkaar verbonden geweest .

In de zesde eeuw voor Christus was omkoping tijdens de OIympische Spelen al een normale zaak.

Washington en Zwitserland zouden zich hier niet mee moeten bemoeien. Niet alleen kleeft aan hun optreden een immoreel aspect, maar valt ook het uiterst twijfelachtige beneficiaire effect van zulk een optreden in het niet, vergeleken bij de enorme kosten die hieraan gespendeerd worden en de negatieve effecten die uit een dergelijk optreden resulteren.

Hugo van Reijen

12 REACTIES

 1. Beste Hugo

  Eindelijk iemand die kritisch is ten opzichte van het hele FIFA circus en de rol van de Amerikanen daarin. Wederom wordt iemand met persoonlijke vernietiging bedreigd en wederom gaat deze dat vertellen wat de aanklagers willen horen.

  De geschiedenis leert ons dat verklaringen die onder marteling zijn verkregen niet betrouwbaar zijn. Wanneer zien de Amerikanen in dat getuigenissen die onder dreiging van levenslange opsluiting verkregen zijn ook dubieuze resultaten opleveren?

  Daarnaast, waarom meent de Verenigde Staten dat ze de politie agent van de wereld moeten zijn? Als de FIFA zetelt in Zwitserland is het aan de Zwitsers om te handelen.

  Een puntje van kritiek op je artikel, je stelt: Sport en steekpenningen zijn altijd nauw met elkaar verbonden geweest .

  In de zesde eeuw voor Christus was omkoping tijdens de OIympische Spelen al een normale zaak.

  Het argument dat iets in het verleden gebruik was is geen reden om het gebruik goed te praten. Hoe komen we anders van de staat af????

  hugovanreijen [4] reageerde op deze reactie.

 2. Ik denk dat de USSA de politieagent (eerder ‘bully’) van de wereld speelt omdat de rest van de wereld (op een paar landen na) dit zonder tegenwerking toe laat. Het verbaast mij dat veel landen (waaronder NL) zonder enige aarzeling burgers uitleveren als de USSA meent dat deze een van hun wetten heeft overtreden, zelfs als de persoon in kwestie er nooit geweest is.

  Zwitserland lijkt politiek steeds linkser te worden met al de bijbehorende politieke schizofrenie en propaganda. De Fifa lijkt mij een zeer odieuze organisatie. Waar blijft de concurrentie?

  hugovanreijen [5] reageerde op deze reactie.
  Individualist [12] reageerde op deze reactie.

 3. Quis custodiet custodies.
  Het is te hopen dat de trend van decentralisatie doorzet. Met name ook in bestuurlijke zaken. Opmerkelijk dat in een vrijemarktorganisatie als de wereldvoetbalbond een onwelriekende lucht rond de top hangt.

 4. @Ratio [1]
  :
  Hartelijk dank voor de kritiek.
  Ik wil niets iets goedpraten dat inherent niet goed is, maar tegen sommige zaken die niet goed zijn, is het zinloos te vechten.
  Die kun je beter op hun beloop laten.
  Ik geef mijn mening graag voor een betere.

  Ratio [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Naam * [2]:
  Het is niet alleen de FIFA, het is ook de Unesco, de United Nations,
  de World Bank, het IMF, de Asian development Bank.
  Het optreden van de USA is selectief.
  De vrachtvliegtuigen met kisten met dollarbiljetten uit Kabul vliegen ongeremd naar Dubai, maar op andere slakken wordt zout gelegd.

 6. @Anthonie Slotboom [6]:
  Klik en lees s.v.p. het stuk waarnaar Anthonie Slotboom verwijst.
  Het is duidelijk dat de FIFA ook op het stuk van Israel een door en door corrupte organisatie is.
  Helaas is het ook zo, dat de buitenlandse politiek van de USA door enkele duizenden joden beheerst wordt.
  Als ik dit tegenover personen van joodsen huize naar voren breng, krijg ik nooit inhoudelijke argumenten terug, maar alleen opmerkingen, zoals : ” Nou zeg!!”
  En dan volgt een zwijgen.
  Hugo van Reijen

 7. Het is voorbij voor de FIFA. Het zou goed zijn als ze nu met een alternatieve competitie gaan komen want niemand neemt de FIFA nu nog serieus.

 8. Las net dat met veel tamtam en de voor vele weldenkende mensen totaal onbelangrijke FIFA beerput open gaat en waar de FIFA beerput opengaat gaat de echt stinkende beerput Griekenland verder dichtgetimmerd worden, wederom van onze poen en een failliet Nederland. De Oekraïense beerput wordt ondertussen ook nog even flink opengetrokken en dreigt er wederom een conflict te ontstaan die kan uitlopen op een drama voor miljarden mensen.

  Ja, ja, de reeds decennia lang corrupte FIFA, wat iedereen wel wist, en Poetin, het is een drama en een doorn in het oog van de o zo brave en rechtschapene Verenigde Staten.

 9. @Naam * [2]:

  Het verbaast mij dat veel landen (waaronder NL) zonder enige aarzeling burgers uitleveren als de USSA meent dat deze een van hun wetten heeft overtreden, zelfs als de persoon in kwestie er nooit geweest is.

  Dit is net zo verbazingwekkend als dat de ene psychopaat zich er niet druk om maakt dat de andere psychopaat een vrouw wil ontvoeren. Je gaat uit van een bepaalde mate van consequentheid en moraliteit bij politici. Voor politici telt maar 1 ding: macht en machtsbehoud. Een van de middelen daarbij is dat je de grote broer niet ten faveure van 1 betekenisloze burger voor de schenen schopt.

Comments are closed.