Rand PaulGisteren schreef ik over het verwerpen van de zogenaamde freedom act in de senaat. Deze wet is al in het huis van afgevaardigden geaccepteerd. En gaat vandaag in de herkansing, de senaat gaat er nog een keer over praten en mogelijk over stemmen. Rand Paul schrijft onder meer het volgende: 

De senaat behandelt vandaag de “USA Freedom Act”. Deze door Obama gesteunde wet lost echter op de lange termijn geen problemen op. Het plaatst de last van het spionage programma bij de telecom bedrijven en het beschermt onze rechten van het vierde amendement niet. En het zal helaas de algemene rechterlijke bevelen in stand laten.

Ik heb meerdere aanpassingen voorgesteld:

*** STOPPEN met alle massale gegevens verzameling door de federale overheid

*** VERBIEDEN van het verschaffen van wettelijke immuniteit aan organisaties die gebruikersovereenkomsten schenden

*** HET NIET TOESTAAN van bewijs verkregen zonder gerechtelijk bevel in strafzaken niet gerelateerd aan spionage en terrorisme

*** STOPPEN van het gebruiken van inkijk operaties waarin de overheid zonder gerechtelijk bevel je eigendom doorzoekt en

*** HET OPHOUDEN met het zonder gerechtelijk bevel bespioneren van Amerikanen op basis van de executive order van de president.

De overheid moet gerechtelijke bevelen hebben om je af te luisteren.

Helaas wensen de politiestaat supporters geen enkel debat.

De afgedwongen keuze tussen veiligheid en het opgeven van rechten is een valse keuze en wij Amerikanen zouden beter moeten weten. Onze founding fathers zouden zich omdraaien in hun graf.

Zij waren tegen het idee van algemene gerechtelijke bevelen, huiszoekingsbevelen zonder een specifieke naam, welke zonder enige aanleiding worden verschaft, en niet door een onafhankelijke rechter zijn getekend.

Maar Obama en zijn NSA bondgenoten geloven dat een gerechtelijk bevel met “Vodafone” erop volstaat om iedere klant van Vodafone af te luisteren.

Onze founding fathers zouden gruwelen bij het idee van een algemeen gerechtelijk bevel, bevelen zonder specifieke naam, die geen enkele vermoeden van verdenking vermelden, en die niet door een onafhankelijk rechter getekend zijn.

Ik ben bereid en gereed om het debat aan te gaan hoe we terreur kunnen bestrijden zonder onze vrijheden op te geven.

>>> We zullen zien hoe het zich ontwikkelt. Heeft de overwinning maar 1 dag geduurd? We weten het morgen.

2 REACTIES

  1. verbaast me niets de guantanomo bay gevangenen worden toch ook uit huis geplaatst.

  2. Onze founding fathers zouden gruwelen bij het idee van een algemeen gerechtelijk bevel, bevelen zonder specifieke naam, die geen enkele vermoeden van verdenking vermelden, en die niet door een onafhankelijk rechter getekend zijn……déjà vu…..

Comments are closed.