aaa_communisme-toekomstUit een veel minder genivelleerd land dan Nederland,  de VS, haalden we de cijfers die zeer interessant zijn voor het sociale rechtvaardigheidsgevoel. In de VS betalen de 25% hoogste belastingbetalers, 84 % van de totale inkomstenbelasting (hun inkomen is 51% van het totaal) Daar staat tegenover? dat 25% groep laagste belastingbetalers, min 2,2 % betalen en 4,5% verdienen van het geheel.

Dus de hoogste kwart betaalt al 84% in de VS. Laten we dan eens naar de hoogste verdieners die van de hoogste 1% kijken ( de Gates’en en Buffetts). http://www.usfunds.com/media/images/frank-talk-images/2015_ft/Jan-Jun/FT-The-Top-Wealthiest-Americans-Pay-Half-of-All-Income-Taxes_04212015-lg.gif

Volgens het Congressional Budghet Office verdienen die 1% vieze vuile gore kapitalisten, 17 % van het totale VS inkomen, maar betalen ze 46% van de totale inkomstenbelasting!

Anders gezegd, de 1% hoogste verdieners, betalen 46% van alle inkomstenbelasting.

Je zou je af kunnen vragen of dat al niet een beetje veel genivelleerd is. Ik durf te stellen dat dat voor Nederland niet veel anders is.

11 REACTIES

 1. @Overnight [6]: Grappig dat “mijn onderbuikgevoel” de werkelijkheid wel meer waarheidsgetrouw weergeeft dan jou schrijfseltje 😉

  Als jij echt denkt dat de rijkste 1% van een land er ook belasting betalen, dan heb je erg weinig begrip van de wereld waarin je leeft.

  “Onderbuikgevoelens” trouwens ook niet echt een argument; het klinkt een beetje politiek correct.

  Maar ja, als je niet beter in huis hebt natuurlijk 😉

  PS wat heb je nu eigenlijk waarmee ontzenuwd? Een observatie
  met “statistiek” (=overheidsleugens)

  RLMFAO

Comments are closed.