6 REACTIES

 1. Hoe zou men de economie nog moeten redden? Een kunstmatig opgebouwde economische ponzi piramide die decennialang kunstmatig is opgepompt en aan het eind van de keten moet hebben van consumenten die kopen en schulden aangaan en zo de gang van zaken op gang dienen te houden. Wij zijn plankton en als die er niet meer is sterven de grote vissen.

  Wat als consumenten niet verder kunnen en er uiteindelijk achter komen dat de schulden die ze hebben onaflosbaar zijn geworden, wat als consumenten geen behoefte meer hebben in de troep die ze moeten kopen om de boel draaiende te houden, wat als de consument moe is geworden en ziet hoe inhoudsloos al de prullaria is waarmee men zich omgeeft en er geen moment meer gelukkiger van wordt en merkt dat het in stand houden van de hele façade waarin men leeft alleen maar heel veel energie en geld kost waar je dag in dag uit voor moet kromliggen en je daardoor uiteindelijk leeft als een slaaf en aan het eind niets bent opgeschoten, daar de eeuwig rovende overheid alles weer afneemt van je en je dromen barsten als een zeepbel en uiteindelijk een illusie bleken?

  De hele piramide is gebouwd op onzin kopen en nog meer onzin toevoegen dan er als is, de financiers van dat alles gaan door tot ze er uiteindelijk ook bij neervallen en weten dat het geld wat ze uit het niets hebben geschapen en waarmee ze alles kunstmatig in gang hebben gezet geen enkele waarde heeft. Ze weten het en toch gaan ze door, want er is geen weg meer terug. Vroeg of laat zal de, noem het de natuur, proberen dit hele fiasco, deze hele debacle recht zetten en terug te brengen in zijn natuurlijke vorm. Vroeg of laat zal het zover zijn en komt er een eind aan deze kunstmatige opgebouwde economie zonder harde fundamenten, die is/was gebouwd op los zand.

 2. De wereld zou er anders hebben uitgezien met hard geld. Maar ook dan zouden er grote maatschappelijke problemen zijn geweest. Grote inkomensverschillen. Grote ontwikkelingsverschillen. Veel strijd. Veel misdaad. Enz. Door hard geld komt iedereen er achter hoe het echt in elkaar zit. Een democratisch systeem is daar niet voor geschikt. Ja, wat voor wereld zou dat gegeven hebben?

  IIS [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Plato [4]:

  Het gaat fout op het moment dat men gedwongen wordt zijn verworvenheden te delen met anderen. Het gaat fout zodra banken, multinationals en overheden samen gaan klitten, het gaat fout zodra corruptie en misdaad welig tiert, het gaat fout zodra de overheid zijn bevolking leegzuigt en behandeld als drek, het gaat fout zodra malversatie op welk vlak dan ook worden afgedekt en men geen kans meer ziet om het goede te belonen en crimineel gedrag het gaat winnen.

  Geld uit lucht of ‘hard’ geld zouden beide goed werk kunnen doen, zolang de macht die het in handen heeft ook oprecht en zuiver is.

 4. Goed gezegd. Het hele leven ben je een slaaf. Je eigenwaarde wordt opgepoetst met mooie functie-namen. en illusies, je wordt vermaakt met Geer en Goor en de leugens van RTL Z ,als je zelf gaat nadenken moet je niet zo moeilijk doen !

Comments are closed.