Richest-BeggarVrijspreker: In een vrije samenleving is het overduidelijk wie er voor de onvrijwillige armen zou zorgen voor zo ver die er nog zijn; donateurs. Bij een situatie waarbij de onderdanen hun geld via heersers naar de armen moeten sturen, is het veel minder duidelijk wie er voor die armen zorgt.

Opperdienaar: Niemand hoeft zich zorgen te maken over de armen, die kunnen prima voor zichzelf zorgen. Ik sprak naast de president van Liberland ook een Chinese dame op het congres dat ik vorige week bezocht. Die groeide op in Tianjin, de noordelijke havenstad in China waar laatst de enorme explosie plaats vond. Ze vertelde hoe de armen voor zichzelf zorgden. Dit alles zonder een door gierige burgers democratisch gekozen representatieve overheid.

Bendes van bedelaars verzamelden zich op de stoep van een ondernemer en eisten dat deze hen geld gaf. Als hij dat dan niet deed dan gooiden ze hun uitwerpselen naar zijn voordeur. Een poep protest. Deze bendes gaan vandaag de dag nog verder en verminken weeskinderen en dieren zodat ze meer opbrengen bij het bedelen.

Vrijspreker: Een erg niet libertarische, negatieve manier om je zin te krijgen. Iemand niet langer pijn doen in plaats van hem iets positiefs brengen.

Opperdienaar: Ach, de meeste mensen geven geld als ze zich beter voelen dan voorheen en of je dat nu doet door op te houden ze te pijnigen of te beginnen ze te plezieren is slechts een detail.

Vrijspreker: Een detail dat wel bepaalt of iemand de volgende keer terug komt of liever een straatje om gaat. Waarschijnlijk zijn de bedelaars uberhaupt arm omdat ze hun hele leven gewend zijn mensen negatief te benaderen.

Opperdienaar: Met poep gooien en daar tegen betaling mee ophouden, is in principe niet veel anders dan wat de meeste academici en zogenaamde ‘Social Justice Warriors‘ bij ons doen. Je noemt iemand een racist, homofoob, seksist, fascist of een aluhoedje. Het liefst doe je dat met een hele bende tegelijkertijd. Het is meestal niet meer dan een drol gegooid naar een voordeur. Desgevraagd kent de gooier de betekenis van het door hem gebruikte woord niet en kan hij in ieder geval niet uitleggen hoe het van toepassing is op de ontvanger. De SJW blijft gooien tot de belaagde nederig voor hem buigt en zijn bedelaars bende een offer brengt. De politiek incorrecte serie Southpark maakte laatst een aflevering over politieke correctheid en social justice warriors.

Vrijspreker: Het meest begooide type is de blanke, heteroseksuele, werkende (liefst Duitse) man. Die voelt zich snel schuldig en heeft meestal het geld om ze een deurtje te laten opschuiven. Is hij daarmee van het probleem verlost?

Opperdienaar: Zeer zeker niet, alles wat werkt zal alleen maar meer gebroken zielen aantrekken die niets anders kunnen dan nog meer drollen naar deuren gooien. Wat werkt zal herhaald worden. Verminkte kinderen en kamelen, alles zal naar zijn voordeur gesleept worden tot hij alles ‘weggegeven’ heeft en diep in de schulden zit om zijn schuldgevoel af te kopen en van de pijn verlost te worden. Een wond die niet te helen valt omdat hij niet schuldig is.

Vrijspreker: Ondertussen arresteert de overheid 90 jarige mensen die helpen de daklozen te voeden.

Opperdienaar: Tja, de agenten moeten hun regels uitvoeren, want anders wordt het chaos.

drol

 

2 REACTIES

Comments are closed.