Embarrassed_Simon_LawWie was er niet geschokt, toen het nieuws bekend werd? Je vermoedde weleens dat het voorkwam, maar je wilde het liever niet geloven. Maar als het dan gebeurt word je toch met de neus op de realiteit gedrukt. Wegkijken is er dan niet meer bij.

Iedereen weet wel wat ik bedoel. In de gemeente Wormerland blijkt een raadslid voor GroenLinks TWEE auto’s te hebben. Twee auto’s in één huishouden! Je verwacht het niet en je gelooft het niet. Totdat je de foto’s ziet. Dan weet je dat het waar is. Een lid van een anti-auto partij (‘Auto’s zijn vies. De aarde sterft!’) die er niet één voor de deur heeft staan, maar twee. Dat is net zoiets als een progressieve politica die voor gemengde scholen pleit, maar haar eigen kinderen op een lelieblank schooltje doet. Ik ken daar een voorbeeld van. (‘Ik kan niet anders, vanwege mijn werk.’)

De onderliggende moraal is kennelijk ‘Doe als ik zèg, doe niet zoals ik doe!’ Meten met twee maten dus. Eentje voor het stemvolk, en een andere voor de ‘progressief’ zelf. Achter een rookgordijn van hoogdravende idealen gaat dus een doodgewoon burgerlijk leventje schuil, met alle comfort dat hoort bij de levensstijl van een bourgeois.

Een lid van een boomknuffelpartij met twee auto’s, dat is net zoiets als een Amsterdamse kraker met een huisje op de Veluwe. Of een socialist met een chalet in Zwitserland.

Het blijft iedere keer weer ontnuchterend, als er weer eens een bomenknuffelaar door de mand valt. Maar hij zal er wel geen last van hebben. Want onder ‘progressieven’ vergeeft men elkaar wel het een en ander. Zolang er maar genoeg te strijden (lees: te plunderen) valt.

Paul Verhaegh

15 REACTIES

 1. Ja, een typisch geval van “doe wat ik zeg, niet wat ik zelf doe”.
  Die ene ‘progressieve politica’ zei toch ook ooit “mijn kinderen zijn geen sociaal experiment”? En rijdt nog steeds in een oude Mercedes diesel.

  Ik vermoed dat die aangestoken auto’s, dreigmails, kogelbrieven, e.d., gewoon door ambtenaren zijn geregeld om het asieleisers-debat te manipuleren. Wat de asieleiser van nu is de PvdA, GL, D66 stemmer van morgen. En dankzij ‘diversiteits’ beleid ook de raamambtenaar van morgen.

  Andre [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Naam * [1]:

  Die oude Mercedes Diesel heeft ze volgens mijn bron jaren geleden ingeruild tegen een Volvo. Ze wist ook donders goed over de prijs te onderhandelen. Volgens een andere bron stond ze achter de gordijnen van de tweede kamer gewoon te smoezen met Geert Wilders en drukte ze haar sigarettenpeuken onder haar voet uit op het tapijt. Alles van horen zeggen, dat dan weer wel.

 3. Het is een groen- socialistische trend: Denk eens terug aan de alom geprezen en roemruchte Femke Halsema. De in een dikke SUV voortploeterende GL fractievoorzitter, die zich al rokend en paffend door het politieke groenleven wist te verplaatsen. Kots, kots, en kotsziek word ik van dit soort hypocrieten.

 4. Wij Belgen hebben een minister die de suikertaks heeft ingevoerd
  Zelfs op frisdranken zonder suiker
  Het “grappige” van het verhaal ze weegt minstens 50 kg meer dan ondergetekende

 5. Het probleem met die lui is dat het net als onkruid is. Je kunt er overheen pissen, roundup overheen gooien, onderschoffelen etc. etc. maar het steekt altijd weer de kop op. Er zijn namelijk mensen die gek zijn op onkruid. Wie zou anders zonder dat onkruid de wegen bouwen ?

  dr. heinz [11] reageerde op deze reactie.

 6. Het is me wel opgevallen, maar zoals ik weet, dat ‘goede gristenen’ achter het gordijn een TV’tje hebben staan of menen, dat bij op de laptop TV kijken de belangstelling van de Duivel voor de afvallige gristen ineens verdwenen is, zo interesseert het me eigenlijk geen biet, hoe deze klimaatfanaten hun geloof beleven. De huidige politieke kaste heb ik allang in een virtuele afvalcontainer gegooid. Ik geloof echter wel in een openbaar bestuur, maar dan wel met fatsoenlijke mensen, die (a) iets moeten kunnen en (b) een zekere morele hoogstaande levenswandel hebben. Dat laatste betekent, dat ook al is het moeilijk, je toch maar gaat lopen of met het OV, als je partij niet in auto’s gelooft.

  Van een Iraniër heb ik overigens ook gehoord, dat achter de schermen de hoge geestelijke en politieke functionarissen de smerigste orgiën houden, dus volgens mij is er hier niets nieuws onder de zon.

  “Of een socialist met een chalet in Zwitserland.”

  Of een met een landhuis op de Veluwe of een bescheiden stulpje in Heerlen. Als ze zo geboren waren en zich afzetten tegen hun eigen hogere klasse, zoals Olof Palme, dan kan ik er alleen respect voor hebben, maar niet als ze met politieke functies dat bij elkaar hebben verzameld. De moet je als rechtgeaarde socialist je afvragen, of de functionarissen niet te rijk worden van de politiek.

  Easymoney [14] reageerde op deze reactie.

 7. Ik maak me meer zorgen over psychiatrische patienten die een nekklem krijgen aangemeten en uiteindelijk sterven voor het niet/te laat betalen van een verkeersboete…tijdens hun gijzeling in de gevangenis! Daarmee vind ik 2 branden barrels kinderwerk.

  peter [10] reageerde op deze reactie.

 8. @Vilseledd [7]: ik heb het boek van Larken Rose gelezen, de meest gevaarlijke illusie. Voor mij is het duidelijk waarom dit gebeurt, en op deze manier. Veel lees plezier.
  Mensen die de overheid verdedigen, zij hebben totaal niet in de gaten, dat zij belazerd worden.

 9. @Leo [13]:

  Volgens de Roverheid; is een ieder een autohandelaar die meer dan drie ( 3 ) auto`s op naam heeft staan. 😉

  En het probleem zijn niet die twee auto`s van die groenelink, maar het partijbeleid waar hij onderdeel van is.
  BLAbla roeptoeteren over milieu dit of dat en dan zelf…

Comments are closed.