johan_de_witt

In 1672 vermoorden een bende boze Nederlanders hun premier en aten die deels op.

Wat hier wel bij vermeld dient te worden is dat Johan de Witt leider van de Partij Van de Vrijheid was die niet geregeerd wilden worden door een stadhouder van het huis van Oranje die zijn vader gevangen had gezet. De Oranjes spanden via hun connecties met andere koningshuizen samen om Johan de Witt te wippen en te berechten voor een gefingeerde moordaanslag. De menigte die hem uiteindelijk vermoordde was onder de invloed van een nieuwe Oranje.

21 REACTIES

 1. Oranje kleurde zwart. Ooit een eerlijk verhaal hierover in de massamedia tegengekomen?

 2. Even een idee, schiet het maar af of laat het bezinken, maar er kwam het volgende in mij naar boven. Een idee dat misschien jaren nodig heeft, maar wel een constante kan hebben in groei naarmate het bekender wordt en indien miljoenen mensen zich, over jaren, aansluiten, er heel veel kan veranderen. Tenminste dat is mij beknopte visie. Ik ben zelf geen persoon van organiseren of regelen, maar wellicht zijn er mensen die iets zien (of totaal niets) in het volgende idee.

  Het is tijd voor een totaal nieuwe benadering van het concept overheid en regering. het is tijd om binnen de nationale grenzen en uit het niets een compleet zelfstandige, losstaande (iets in de richting van een libertarische of klassiek liberale) overheids- en volksregering op te richten. Als een soort van goedaardige ziekte die een kwaadaardige ziekte stukje bij beetje verdringt of kan vervangen.

  Een is in het begin een overheid en regering waar men zich vrijwillig bij aansluit en die in zijn beginfase niet meer is dan een papieren overheid en regering zonder enige macht of inbreng.

  Maar zodra miljoenen mensen zich vrijwillig aansluiten bij deze nieuwe overheid en regering zal het stukje bij beetje meer macht krijgen. Het idee daarbij is dat zodra deze nieuwe overheid en regering genoeg mensen heeft die zich bij hem hebben aangesloten de oude overheid en regering zich niet langer kunnen afkeren van deze in macht toenemende nieuwe overheid en volksregering.

  Is misschien op het oog een infantiel idee, maar ik denk dat als miljoenen en miljoenen burgers zie het zat zijn nog langer achter een groep totale idioten aan te lopen zich aansluiten en deze mensen via deze nieuwe overheid en regering hun wensen kenbaar maken, dan zou de oude en totaal versleten, niet meer naar het volk luisterende overheid en regering er niet zomaar omheen kunnen en vroeg of laat moeten overgaan in de nieuwe. Op z’n minst zal er geluisterd moeten worden en zal men aan tafel moeten gaan zitten met de vertegenwoordigers van deze nieuwe overheid en regering die volledig en alleen maar doet wat voor de nationale gemeenschap het beste is en geen belangen afweegt of zich verstrengeld in belangen van corporatistische multinationals of een machtselite.

  IIS [4] reageerde op deze reactie.
  peter [5] reageerde op deze reactie.
  Sander [7] reageerde op deze reactie.
  Harrie Custers [14] reageerde op deze reactie.

 3. @IIS [4]:

  De aanvang kan heel simpel zijn, een webpagina met daarop te lezen wat de nieuwe overheid en regering is en wil en wat voor toekomstvisie het heeft en wat dat kan beteken voor ons allen. Men kan zich als (soeverein) persoon heel simpel aansluiten bij de (soevereine) overheid en regering door middel van lid te worden of kenbaar te maken middels een inschrijving dat men zich wil aansluiten bij deze nieuwe overheid en regering en niet langer een onderdeel wenst te zijn van oude, totaal versleten, uit de tijd geraakte en corrupte staat die vooral sinds de eenwording van de EU op een voor het volk onbereikbaar en compleet dichtgetimmerd eiland leven.

 4. @IIS [3]: Ik heb al eens eerder op deze site het idee geponeerd om zomaar out of the blue, een (schaduw) regering op te richten. Bij voldoende bekendheid, zowel in naam als in programma, kun je daarna overwegen ‘verkiezingen’ overwegen. Verkiezingen in de zin van steunbetuiging. Krijg je meer stemmers naar jouw stembus, dan naar de ‘officiele’ stembus, wie regeert er dan? (Dit kun je duidelijk uitleggen in je oproep)

  Zelf denk ik meer aan een regering als onder de Gaulle: een ‘vriendelijk dictatuur’, wat betekent dat die regering in detail kan doen wat ze goed acht, maar waarbij de grote besluiten die worden genomen als in een referendum aan het volk worden voorgelegd. Is het volk een andere mening dan de dictatuur, dan stapt de dictator op.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Charles_de_Gaulle

  IIS [10] reageerde op deze reactie.

 5. @peter [5]:

  Geef één man of vrouw de macht, één man of vrouw die oprecht en zuiver te werk gaat en met de vuist op tafel slaat indien nodig en weet hoe corrupte elementen met één grote veeg uit de organisatie/overheid weet te trappen. Belonen van goed gedrag en bestraffen van slecht gedrag en daarmee zal er een zelfreinigende werking in gang worden gezet waar iedere doortrapte en corrupte element van in zijn broek doet.

  Zo’n persoon en de soevereine, zuivere macht krijg je alleen als je bij het begin begint, namelijk mensen, burgers, verzamelen. En hoe meer mensen of burgers zich aansluiten hoe meer macht ze zullen -terug- krijgen. Niet denken waarom het niet kan, maar denken vanuit een totaal nieuw concept “waarom het wel kan!”….

  peter [9] reageerde op deze reactie.
  an argie [16] reageerde op deze reactie.

 6. @Sander [7]:

  Wist niet dat je dit idee al eerder had gelanceerd. Maar weet niet waarom, het idee kwam bij mij uit het niets. Rijp voor herhaling? Herhaling is een sterk marketinginstrument en hoe vaker onder de aandacht gebracht hoe meer kans er bestaat dat het of er toch ooit iets gaat ontstaan?

 7. @peter [9]:

  Bijna alle ideeën die in de richting van onafhankelijkheid en loskomen van de huidige dwingende staat gaan zijn welkom of op z’n minst goed om te bestuderen. Maar jammer, dat de meeste ideeën doven als nachtkaarsen. Maar wie weet gaat er in de nabije toekomst toch iets positiefs gebeuren in die richting.

  peter [13] reageerde op deze reactie.

 8. @IIS [3]: o.a. Peter Thiel heeft dergelijke ideeen. Steden op het water, buiten de teritoriale zone. Feitelijk sticht je dan een nieuw land.
  En ja, natuurlijk kun je ook op het grondgebied dat nu Nederland heet een andere club oprichten die zo verleidelijk is dat de leden van de Nederlandse staats massaal hun lidmaatschap opzeggen en emigreren naar – geef het een naam – De Bataafse Republiek. Hierover werd ook al op Herstel de Republiek geschreven.

  De laatste loot – in analogie met Liberland – is Wonderland. Gesticht op een stukje niemandsland bij Coevorden, tussen Nederland en Duitsland ingelegen en door geen van beiden geclaim.
  Google maar eens. Het is net gestart cf. het verdrag van Montevideo met o.a. een eigen vlag en grondwet. Je kunt je daar nu al inschrijven.

  Schiepers [15] reageerde op deze reactie.
  IIS [17] reageerde op deze reactie.

 9. @Harrie Custers [14]:

  Ik heb dit idee al eens naar vrijspreker opgestuurd, maar ik zou graag willen weten wat de lezers er van vinden:

  Er is een discussie gaande of libertarians zich überhaupt met politiek kunnen bezighouden zonder tegenstrijdig aan hun eigen ideologie te zijn. Grassroots politiek is echter iets dat de meeste libertarians en anarcho-kapitalisten volgens mij wel accepteren.

  Ik wilde voorstellen de term “geo politiek” een nieuwe betekenis te geven: waarom groeperen mensen die zich op ideologisch vlak met elkaar identificeren niet op geographisch gebied? Wat als zich enkele duizenden zich doelmatig vestigen in een kleine, vergrijzende gemeente? We hebben nog een aantal echt kleine gemeentes in Nederland. Niet lang meer.

  Er zijn vast heel wat symbolische maatregelen die een libertarische burgemeester in Nederland zou kunnen nemen om heel wat positieve aandacht te genereren voor de idee van echte vrijheid. Zo is het de Gemeente die de gegevens van het GBA met de belastingdienst delen. Dit wordt natuurlijk een enorme juridische, niet te winnen gevecht. Het gaat er echter om dat de ideeën dan aandacht op grote schaal vangen.

  prepperoni [21] reageerde op deze reactie.

 10. @IIS [8]:

  Bedenk goed wat je zegt nog geen eeuw geleden is zo iemand al eens opgestaan in een land dat economisch volledig aan de grond zat. In nog geen drie jaar tijd wist hij dit land van de armste economie van Europa naar de rijkste ter wereld te maken, terwijl in de overige landen de crisis alleen maar groter werd.

  Hoe?

  Heel simpel. Hij gooide de Zionisten (De bankiers – De Rothschilds) het land uit, gaf de geldcreatie terug aan de staat, rekende voor publieke projecten geen (woeker)rente en zette daar geen goud maar arbeidskracht tegenover.

  Hij gaf de inwoners van het land hun werk en hun waardigheid terug. De moraal was in de hoogtijdagen torenhoog (op het ridderlijke af); de natuur en het gezin stond centraal en hij was alom geliefd en bewonderd.

  Helaas niet bewonderd door de Rothschilds. Zij riepen een wereldwijde boycot uit over producten uit dit land. Met list en bedrog werd een alliantie gevormd om deze man volledig te demoniseren en het land met de grond gelijk te maken.

  En dat lukte….nipt.

  Hij werd als voorbeeld gesteld om zoiets nooit meer te laten gebeuren. Verguisd en afgemaakt. (En nog steeds betaalt dat land jaarlijks miljarden om van zijn collectieve “schaamte”, als gevolg van de onophoudelijke propaganda, af te komen.

  De rest is geschiedenis.

  De naam van deze man? Klik maar op de links….

  http://tomatobubble.com/id813.html
  http://thegreateststorynevertold.tv/

  IIS [18] reageerde op deze reactie.

 11. @Harrie Custers [14]:

  Ik zag/zie persoonlijk wel iets in een stille coup d’état/revolutie. Een proces in gang zetten die uiteindelijk zal leiden tot het bundelen van burgers die zich eenduidige afkeren van het huidige ‘democratische’ systeem.

  Zodra voldoende mensen voor deze weg kiezen en zich hebben verenigd kan men een vuist maken. Klinkt misschien erg idealistisch of zelfs naïef, maar ik persoonlijk zie deze weg als de meeste simpele weg van verzet die kan leiden tot de omwenteling van het hele systeem. Er zullen veel mensen zijn die met allerlei ingewikkelde constructies zullen aantonen dat dit niet kan of de verkeerde weg is, maar waarom moeilijk doen als het, in mijn ogen tenminste, simpel kan. Mensen hoeven bij wijze van spreken niets anders te doen dan meedoen vanuit de luie stoel.

 12. @IIS [18]:
  Het gaat er niet om of ik een stille revolutie teweeg zou willen brengen, het gaat hier om een ongekende macht die alles in het werk zou stellen om mij te demoniseren en daarvoor alles in het werk zal gaan stellen.

  Of het nu valse beschuldigingen, klinkklare onzin of ronduit leugens zijn, er zal gebruik van worden gemaakt.

  Een wijs man zei ooit: geschiedenis is niets anders dan een stel leugens waar de overwinnaars het mee eens zijn geworden.

  Ik kan niets anders doen dan dit beamen. De daadwerkelijke geschiedenis is totaal anders dan dat in onze geschiedenisboekjes is beschreven.

  Zou jij bereid zijn om je leven hiervoor te geven? Zou jij bereid zijn je volledige familie te laten vermoorden? Ik niet. Daarvoor vind ik het leven te kostbaar.

  En dat is precies wat de rothschilds willen horen.

  IIS [20] reageerde op deze reactie.

 13. @an argie [19]:

  Ben het helemaal met je eens en kijk om je heen, de geschiedenis herhaalt zich en juist omdat het ons allen duidelijk is geworden, duidelijker dan ooit te voren is het vooral belangrijk dat we niet weer in de leugens trappen zoals de mensen dat toen wel deden.

  Maar er is aan de ene kant weinig hoop als je kijkt hoe men in de leugens rond het de oorlog Midden-Oosten is getrapt, maar aan de andere kant gloort er lichte -naïeve- hoop dat de leugens van de werkelijke macht en de gevestigde media niet meer zo heel goed overkomen bij het grote publiek.

  Misschien is de invasie van vluchtelingen ergens een positieve ontwikkeling, ondanks dat deze invasie m.i. ook is geregisseerd, zorgt het er voor dat mensen nu met eigen ogen kunnen aanschouwen, wat vroeger een ver van mij bed show was, hoe zwaar verneukt ze nu worden door de politici die aantonen dat ze niets ander hebben te doen dan domweg orders voeren.

  Misschien worden verhalen nu stukje bij beetje duidelijker en is men ook bereid te aanvaarden waarom een tweede wereldoorlog en waarom in deze wereld toch werkelijk alles draait om de centen en het grote verraad-, moord-, oorlog- en leugenspel, spelletjes waarin de schijnbaar heel belangrijke, overjarige, fysiek impotente psychopaten alleen nog een geestelijke bevrediging kunnen vinden?

  Ik vraag me werkelijk af wat in vredesnaam bezielt al die tachtigjarigen met hun onmetelijke grote geroofde rijkdommen en waar denkt het wrakvee naar toe te gaan? Op de valreep van hun stinkende levens zouden ze toch ergens tot bezinning moeten komen, maar in plaats daarvan graven ze zich steeds dieper in de wereld van rottigheid, dood en ellende.

  Hoe bizar en hoe ziek zijn deze mensen eigenlijk? Ik zou bijna gaan geloven dat dergelijke mensen een pakt hebben gesloten, zich in dienst hebben gesteld en uiteindelijk ook zichzelf opofferen als afgezanten van een demonische, buitenaardse of goddelijke macht die reeds honderden jaren bezig is de wereld te vormen tot het EEN uiteindelijk doel heeft bereikt.

 14. @Schiepers [15]: Een soort Free State Project van Nem Hampshire. Ik heb hierover ook al een idee gepost, zie reactie 3 onder http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/01/nullification/
  Maar het blijft de lange weg. Je ziet met het referendum hoezeer de overheid werkelijke nieuwe meningen tegenhoudt.
  Emigreren is voor mij een te groot offer, ik zal het dus met deze overheid moeten doen.
  Daarom geloof ik meer in kleine woon-werkgemeenschappen, waar de meeste behoeftes door de leden zelf worden voortgebracht: voedsel, energie ed. Met een paar leden die extern banen om verzekeringen ed te bekostigen. Over alles wat in deze interne economie wordt voortgebracht hoeft geen belasting betaald te worden en gelden geen voedselveiligheidsvoorschriften. Dat benadert vrijheid nog het meest.

Comments are closed.