maandag, 26 oktober 2015
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Koninklijke paprika’s

De koning is met een  handelsmissie naar China en schijnt daar met groot  succes de Nederlandse handel te bevorderen, volgens de media dan.

Als voorbeeld van dat koninklijke succes wordt de export van Nederlandse paprika’s vanaf volgend jaar genoemd en de handelsmissie is nog niet klaar, er wordt gehoopt dat de koning voor nog meer handel zal zorgen.

Zo zie je maar, de Oranjes hebben wel degelijk nut lijkt de boodschap van de media aan het volk, ze zijn de kosten dubbel en dwars waard.

Dat klinkt allemaal heel aardig maar ik voel toch ergens nattigheid want als die paprikahandel voornamelijk het gevolg is van de aanwezigheid van de koning dan zou dat beteken dat de Chinezen helemaal geen Nederlandse  paprika’s willen maar die toch maar afnemen omdat zij de koning zo leuk vinden en die paprika’s daarna  weggooien of dat ze die dingen elders veel goedkoper kunnen krijgen maar, daar gaat-ie weer, de koning zo indrukwekkend vinden dat ze bereid zijn veel meer te betalen voor de Nederlandse paprika’s.

Beide scenario’s lijken mij onwaarschijnlijk zodat het mijns inziens geen fluit uitmaakt of de koning bij die handelsmissie aanwezig is of niet. De Chinezen willen kennelijk Nederlandse paprika’s tegen de overeengekomen prijs en dat hadden de verkopers net zo goed zonder de koning kunnen regelen.

Ik vraag mij verder af hoe lucratief die paprikahandel eigenlijk is. Die dingen worden hier in kassen gekweekt die verwarmd worden met gesubsidieerd aardgas en moeten in koelschepen helemaal naar China worden verscheept, hoeveel CO2 wordt hier wel niet geproduceerd, waar blijft de milieu taliban ! En vreemd dat die Chinezen alles kunnen maken maar geen paprika’s kunnen kweken.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Overnight schreef op : 1
  Overnight

  bondig artikel, daar lust ik wel pap-
  rika van.

 2. John schreef op : 2

  Ik heb nog nooit een buitenlands staatshoofd meegemaakt die mij probeerde te overtuigen om hun producten te kopen. Of hoef alleen de overheid overtuigd te worden, waarna wij hun spullen op het bord krijgen?

 3. Doc schreef op : 3

  twee maal panda graag, met sambal erbij, a een miljoen euro huur per jaar…

  de huur huur wordttdt betaald door al die knakkkers hiero en natuurlijk daaro…..

 4. dZvZtKm schreef op : 4

  voor u gaat slapen scroll naar onder voor dit sprookje.

  hangt er vanaf wat zij van ons kopen. Is het technologie dan is het korte termijn.

  china2025.nl

  Als dit soort landen slim zijn dan kopen zij technologie in de landen waar zij geld hebben staan om zich vervolgens deze
  technologie eigen te maken en daarmee hun export te bevorderen. DE moderne vorm van “ontwikkelingshulp”.

  925.nl

  m.dutch.alibaba.com.

  en hierna welterusten
  nl.wikipedia.org

 5. Naam * schreef op : 5

  Het wordt maar eens tijd dat er zo’n leuke “Kim Il Wimpy looking at things” pagina komt. Zoals deze kimjongunlookingatthings.tumblr.com

  Lachwekkend verhaal over die paprika’s. Kon topverkoper Willy daar ook “Truttenschudders met jarretelgordels” verkopen, of Mevrouw Zuurbekje’s Echte Oliebollen?

 6. obsi schreef op : 6

  volgens mij wordt dat gas niet gesubsidieerd

  als grootverbruiker krijg je gebruikers korting maar dat is geen subsidie.
  krijg je ook als je veel belminuten afneemt bel je provider

  Wladimir van Kiel [7] reageerde op deze reactie.