40 REACTIES

 1. @Pieter van Daag [30]:

  “Alleen maar” kun je niet hard maken. Desalniettemin zitten er reakties bij die voortkomen uit onwetendheid etc.

  Er staat bagger in de reakties, zoals verwijzingen naar “overbevolking” als zijnde een “probleem”, o.a. hier dZvZtKm [22]. Daar had ik al deze link voor gegeven https://www.lewrockwell.com/2014/04/dr-tim-ball/what-overpopulation/

  Wat betreft dat libertarische perspectief op de leefomgeving, “environment”, zie dit artikel uit 2001 https://mises.org/library/environmentalism-refuted en meer in het algemeen op deze zoekterm https://mises.org/search/site/environmental%20care

  dr. heinz [32] reageerde op deze reactie.
  Seneca [34] reageerde op deze reactie.

 2. @Andre [31]:

  Nou mooi hoor, roepen dat ik bagger bericht.

  Dat over overbevolking is geen fabel, is de waarheid.
  Er zijn mensen uit een bepaalde hoek met een bepaald geloof die daar niet aanwillen, dat er te veel mensen op aarde rond lopen en de aarde enorm belasten.
  Die sluiten hun ogen en hopen dat hun niets overkomt zo lang men op planeet aarde leeft.
  Na mij de zondvloed denkt men?
  Hoe meer mensen hoe meer vervuiling, hoe meer overlast en regels.

  Andre [33] reageerde op deze reactie.

 3. @Seneca [34]:

  Dan lult die heer niet uit zijn nek als hij op verschillende plaatsen het zelfde bericht.
  Dat kunnen anderen hier niet zeggen. 😉

 4. @Plato [38]:

  Laat het duidelijk zijn dat de Vrijspreker het geloof in overbevolking niet ondersteunt noch aanhangt.

  Je hebt anders wel een bijpasselijke nick, Plato. Plato, die oude Griek, was een van de eerste eugenisten. Vermeende overbevolking “verminderen”, selectief broeden om het “ras” te verbeteren, dat soort dingen. Een zekere Adolf H. was er ook niet vies van, zogezegd.

  Veel verder dan wat gezwets over overbevolking, zonder ook maar één onderbouwing, komen jij en je overbevolkingsgelovigen (sic) niet. Die vraag aan Heinz was dus ook voor jou bedoeld: wat doe je nog op deze aarde ?

  Ook daar zal ik wel geen antwoord op krijgen, of het moet weer zo’n kwezelachtige “jammer hoor” reaktie zijn.

  Het niveau van de reakties op Vrijspreker is dankzij niet onderbouwd gewauwel en gezwets van mensen zoals jij niet wat het zou kunnen zijn.

  Over en uit.

 5. Vergis je niet: geloven is heel aantrekkelijk, het zit als het ware in de mens ingebakken en heeft z’n uitwerking tot enige nuchterheid zich aan begint te kondigen.
  Er zijn meerdere vormen van geloven: in een god, in de dokter, in sinterklaas, maar ook in: de wetenschap!, althans, wat daar vandaag de dag voor doorgaat. Al deze geloven hebben gemeen dat de gelovige zich minder acht en hoopt, met vreze, dat de machtige boven hem of haar alles op zal lossen. Mensen doen er offers voor, geven grif en houden hun kop verder in het zand gestoken. Amen!

Comments are closed.