pechtold refernedumEen luisterenswaardig Nederlandstalig politiek commentaar. Van een zekere Plurk. Plurk’s boodschap: de keuze die kiezers moeten maken is er een tussen extreem rechts of extreem politiek correct. (video duurt 4 minuten)

Vanuit libertarisch oogpunt is wat als extreem rechts wordt betiteld nog steeds extreem collectivistisch ingesteld. Zoals ik het zie is keuze er een tussen aan de ene kant collectivisme icm cultureel marxisme, en aan de andere kant collectivisme icm cultureel conservatisme. Deze laatste variant spreekt de nodige libertarische personen aan. Een staat door libertarische personen aangewezen als hoeder en beschermer van onze cultuur…….. Mijn vraag is of we dan niet onze eigen kooi aan het bouwen zijn, want het enige duurzame oplossing is vrijheid.

Deze azijnpissende kanttekening mijnerzijds terzijde is de analyse van Plurk, zeker in vergelijking met veel andere politieke commentaren, toch behoorlijk verfrissend te noemen.

Om met een vrolijke noot te eindigen, onderstaande foto is bekend voor eenieder die het politiek nogal politiek incorrecte burger initiatief geenpeil heeft gesteund. Je kreeg deze foto te zien na het invullen van het referendumverzoek.

pechtold refernedum

18 REACTIES

 1. Ik houd het dan toch maar bij “extreem rechts”.
  Politiek correct is een communistisch model waar ik niets mee heb.

 2. Bijna alle politieke partijen hebben een collectivistische basis of filosofie, die zij trachten op te leggen via wet- en regelgeving aan de bevolking.
  Hoe je deze politieke partijen definieert of classificeert is niet belangrijk. Al die groepen willen allemaal overheidsbeleid maken en implementeren om de bevolking te sturen. En het is aan de politiek om in te grijpen en gedragsregeks op te leggen.
  Er is geen politieke partij die het zelfs aandruft om vrijheid als oplossing te bieden.

  Hub [3] reageerde op deze reactie.

 3. “de keuze die kiezers moeten maken”
  Indien de keus je niet bevalt, dan kies je niet.
  Verdeel en heers,.

 4. Plurk vertolkt het precies zoals steeds meer mensen erover denken. Fantastisch gesproken! En weg met die Klote EU

 5. Echt extreem rechtse partijen zitten volgens mij niet in de kamer. Naar mijn mening kan je het in twee kampen verdelen, de partijen met lef en de partijen die bang zijn. Bang om door b.v. Pauw uitgemaakt te worden voor racist, neo nazi, en meer van die onzin. ook zijn zij bang dat ook zij continu bewaking nodig hebben. dan is er ook nog een partij die met een realistische blik in onvervalst Nederlands zegt waar het op staat. Is dit dan extreem rechts?

 6. Gewoon negeren heel die politiek, lijkt me beste voor iedereen.

  Ontneem de politiek het mandaat om te regeren. Dat doe je door massaal gewoonweg niet te stemmen, dit is een van de krachtigste signalen die je kan geven aan al die leugenaars.

  En als je je graag wilt laten naaien, dan ga je lekker stemmen en blijf je geloven in die democratische stem illusie.

  Geef ze eens een duidelijk signaal en stop met stemmen!
  Je stem is je politieke wapen, zodra je je wapen weggeeft heb je de strijd al verloren.

  Perspectief [11] reageerde op deze reactie.
  Harrie Custers [12] reageerde op deze reactie.

 7. @Pinokkiocratie [10]: Eens. Het vervelende is alleen dat die anderen de uitkomst ook verplichtend voor jou van toepassing verklaren.

  Als men anderen of zelfs veel mensen incapabel acht om voor zich zelf te zorgen, eigen verantwoordelijkheid te nemen, zelfbestuur te kiezen, dan is het toch schrijnend dat de oplossing: onder curatele! Voor ieder ander mens ook van toepassing wordt verklaard.

  Pinokkiocratie [13] reageerde op deze reactie.

 8. @Harrie Custers [12]: Stoppen met stemmen de enige oplossing om het op hol geslagen paard te temmen.
  Een Revolutie zonder geweld en zeker praktisch haalbaar. Als je 400000 man weet te overtuigen voor een Oekraine referendum, waarom zou je geen 4 miljoen nee stemmers hun nee stem laten bundelen.
  Denk mee ipv tegen!

  Tenzij je in die leugenaars geloofd of ben je zo’n betaalde internet trol van de overheid, zo’n webcare boy, weet je wel.

  Op welke leugenaar ga je stemmen dan?

  Harrie van Vaore Theu [14] reageerde op deze reactie.

  • @Pinokkiocratie [13]: Miscommunicatie? Klaarblijkelijk komt een andere boodschap over dan ik heb bedoeld.

   Ik stem niet! Pas bij een sterk groeiend aantal nee-stemmers kan er iets gaan veranderen. Ik vrees dat velen uit angst en onzekerheid toch maar PVV stemmen.

   Wat ik heb willen zeggen is: triest dat wanneer je het systeem afwijst, je desnoods onder dwang toch gehouden bent aan de uitkomst van dat systeem.

   Dat systeem veronderstelt dat ieder mens incapabel is en dus “bestuurd” en “verzorgd” moet worden.
   Zeg maar onde curatele moet worden gesteld.
   Daarmee de vrijheden afnemend van hen die juist als volwassen mensen zelf de verantwoordelijkheden willen oppakken.

   Pinokkiocratie [15] reageerde op deze reactie.

 9. @Harrie van Vaore Theu [14]: Nodig is een machtsverschuiving, anders blijven we met een facististen EU zitten en wordt dit monster als maar groter en machtiger.

  incapabel, ieder dorp heeft wel een gek rondlopen. Ieder dorp weet wel met de gek om te gaan. Laat dat aan het dorp over, dat komt dat wel goed.
  Je ziet beren die er niet zijn.

  En zodra de overheid geen regeermandaat meer heeft van het volk, wil niet zeggen dat alles in elkaar dondert. Er vind enkel een machtsverschuiving plaats, macht gaat weer een beetje richting het volk.
  Ik niet iedereen stoppen met stemmen, maar als het aandeel, nee stemmers, groot genoeg is maak je een kans. Mensen zijn het behoorlijk zat, grote kans dat je hiermee een aandeel van de macht terug bij het volk brengt.

  Momenteel heeft het volk niet meer te zeggen, zie dat niet veranderen door je stem weg te geven.

  • Ik ben het eens met wat je schrijft.

   Dat ik beren op de weg zou zien die er niet zijn, dat snap ik niet?

   Voor mij is het een feit. Ook al stem ik niet, ook al geef ik geen instemming aan het systeem, toch worden de spelregels van dit parasitaire systeem mij opgedrongen. Desnoods met geweld. Betaal maar eens een boete niet. Het wordt je desnoods via een overheidsvordering afgenomen (gejat) en heb je niks te makken dan ga je zelfs het gevang in.
   Zo’n kut land hebben we hier nu.
   Je krenkt niemand een haar, en desondanks wordt je geplukt.

 10. Aha, het ‘Systeem’, tijd dat er eens wat meer aandacht aan dat, aan verotting onderhevige ‘systeem’ aandacht wordt besteed. Deze ‘verotting’ trad al in meteen na de oorlog toen de verkeerde mensen aan de macht kwamen. Verzetsmensen werden aan de kant geschoven, de ‘uitdeboomkijkers’ en de ‘lastminute-verzetsstrijders’ nestelden zich op het pluche. De verzetsman, en schrijver, Eduard Veterman had dit heel goed in de gaten toen hij in ‘Keizersgracht 763’, pagina 205, schreef:

  “Wij worden bedrogen. Op zich zelf is dat niet erg, als men het maar weet. En dat de bedriegers doen alsof ze eerlijk zijn, behoort dat tot de techniek van het bedriegen.

  Maar het wordt tragisch, wanneer men dat bedrog moet slikken, zonder zich er tegen te kunnen verweren.”

  Veterman schreef dit in 1946, bijna 70 jaar geleden!

  De toestand is niet verbeterd, in tegendeel!

  Wie goed ‘kijkt’ ziet een ‘lijn’ van toen, 1946 naar het nu van het ‘EURO-bedrog!

 11. Met het etiket ‘extreem rechts’ heeft de ‘zittende’ elite altijd geprobeerd haar bevoorrechte en dictatoriale positie te beschermen. Alles haalt men uit de kast om het naderend gevaar te keren. Van een rechtsstaat is dan ook allang geen sprake meer; alles stat in dienst van de ‘elite’. Welnu, deze elite is uiterst kwetsbaar, met name haar verleden zou men kunnen gebruiken om deze corrumperende macht af te breken. Met name de jaren vlak na de oorlog, 1945-1950 zijn bepalend geweest hoe deze hele en halve collaborateurs aan de macht gekomen zijn en ons met een destructieve organisatie zoals de EU hebben opgezadeld. Helaas wordt dit nog vrijwel nergens begrepen en staan wij toe dat wij, dag in dag uit, belazerd worden. Alles geheel conform Veterman’s observatie uit 1946!

Comments are closed.