“Fooling some of the people all of the time” ( Uitgever: John Wiley and Sons), is een boek van de hand van David Einhorn.imasd

Einhorn beschrijft hierin hoe sommige banken in de USA zoveel mogelijk geld uitlenen aan bedrijven, zonder er op te letten of deze wel in staat zullen zijn terug te betalen. Dit is een uiterst winstgevende activiteit die als volgt uitgeoefend wordt:

01.
Een lening wordt verstrekt ten bedrage van een miljoen dollar.

02.
Van deze lening wordt het door de overheid gegarandeerde deel van 75 procent met tien procent winst doorgestoten naar een ander financieel instituut.

03.
Van het overblijvende bedrag van $ 250.000 houdt de bank zelf $ 5000.

De rest, ten bedrage van $ 245.000, wordt samen met resten van andere leningen gebundeld en in een aparte juridische entiteit gestopt.

Deze entiteit geeft obligaties uit aan het publiek. Na een poosje begint het slecht te gaan, want de bedrijven raken achter met het betalen van rente en aflossing en een groot gedeelte van het geld blijkt weg.

04.
De per lening gemaakte winst:
Afsluitprovisie $ 10.000
10 procent bij het doorverkopen= $ 75.000
———–
Totaal $ 85.000
Vergeleken bij het totaliter geïnvesteerde eigen vermogen van $ 5.000 is dit een fantastische winst die bijna geheel behaald wordt ten detrimente van de belastingbetaler die grotendeels voor de verliezen opdraait. De overheid, zoals altijd, faciliteert de anomalie.

Het 426 bladzijden tellende boek leest al een roman en kan ik warm aanbevelen aan allen onder ons die nog meer inzicht willen krijgen in het handelen van financiële instituten en de funeste en corrumperende invloed van een faciliterende overheid. Ik schrok zelf van de praktijken die beschreven worden!

We krijgen ook een en ander te horen over toezichthoudende instanties zoals de SEC, die vaak mensen in dienst hebben die van toeten noch blazen weten, maar door het simpele feit dat zij bestaan, bij het publiek vertrouwen wekken, dat het goed beschermd wordt.

Hugo van Reijen

 

2 REACTIES

 1. Mooi verhaal. Iets vergelijkbaars is er gebeurd met hypotheken aan mensen die niet kredietwaardig waren, mede onder druk van de politiek. Kredietwaardig als in: in staat zijn om je lening terug te betalen.

  Althans volgens programma’s als Max Keiser en Capital Account (bestaat helaas niet meer). Beide programma’s zijn/waren te zien op Russia Today want in de Westerse “Goudeerlijke” media hoor je dit niet. En volgens De Pedograaf is dat allemaal Russische propaganda, net als het EU referendum.

  Lees ook deze hilarische propaganda in de fan-krant van Joris Demmink:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25029504/__AIVD_waarschuwt_voor_Russische_agenten_in_Nederland__.html
  Zou het toeval zijn dat zowel de oplage als de beurskoers van dit vodje -fout in alle oorlogen- daalt alsof er een zwart gat in de buurt is?

 2. Er komt in ieder geval steeds meer emotie onder de mensen als gevolg van de voortvluchtigenpolitiek. Het is het begin van de geweldadige confrontaties die zullen ontstaan vanwege de onjuiste informatiestroom die over ons wordt uitgestort. Is de VS is de staatspropaganda inmiddels gelegaliseerd.
  Op dit moment is alle aandacht gericht op het ontwapenen van het volk.
  Steeds meer aanslagen in de laatste jaren zorgen voor een tendens die gebruikt wordt om dit te bewerkstelligen.
  Kijk op de site van cosmic convergence.
  Het op kleinere schaal toepassen van het 9/11 argument.

Comments are closed.