Zelfs de minister president snapt de betekenis van het woord “NEE” niet

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

8 REACTIES

 1. En het overgrote deel van de laag geletterden hoort bij de kiezers van linkse partijen.

 2. Laaggeletterden zijn er genoeg. Maar… doen alsof je iets niet begrijpt is niet hetzelfde als daadwerkelijk niet begrijpen. Of andersom:

  Hoevelen denken iets te begrijpen of doen alsof dat het geval is, maar hebben geen benul wat er echt gaande is? Naar woorden luisteren of ze lezen is één ding, maar ze doorgronden is iets anders. Wat lastiger gemaakt wordt wanneer er actief geacteerd wordt, zoals op het politieke toneel.

  Rob [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Nico [4]:

  Het probleem met woorden is dat mensen die ze zeggen dat heel vaak op zo’n manier doen dat anderen opzettelijk op het verkeerde been gezet worden.
  Politici zijn daar meesters in; opzettelijke misleiding is hun core business!

  En zo komt het ook dat een niet mis te verstaan NEE bij een referendum door politici op achterbakse wijze in een JA wordt getransformeerd.

  Politiek is het beroep van volksmisleiding en oplichting!

  Nico [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Rob [5]: Inderdaad. Waarbij de kanttekening geplaatst kan worden of burgers het gedrag van politici spiegelen of andersom.

 5. wat een geleuter hier over laag geletterd een goede vakman hoeft niet perce hoog opgeleid te zijn niet iedereen kan achter het buro zitten probeer mensen laten doen waar ze goed in zijn
  hoeveel zitten er in den haag die van het geheel niks snappen
  hoogopgeleid zogenaamd nee volledig naar de hand gezet van
  hun voorgangers

  Nico [8] reageerde op deze reactie.

 6. @wally de stoker [7]: De mate van geletterdheid zegt lang niet alles inderdaad. We zijn mensen tegengekomen die niet of nauwelijks geletterd waren en die we zeer waardeerden, in tegenstelling tot ‘hoog opgeleide’ lieden die moreel verwerpelijk gedrag demonstreerden.

  Bovendien worden de echt belangrijke beslissingen mondeling genomen. Papier dient slechts om formaliteiten te vervullen. Bij het maken van een deal moet een woord staan als een huis. Is dat niet het geval, dan hebben mooie woorden of juridische constructies geen enkel nut.

  Geletterdheid is vooral interessant om toegang te krijgen tot meer informatie. That’s all.

Comments are closed.