Ik herhaal gewoon even waar de Raad van State, per definitie de expert, zich zorgen over maakt. En dan stel ik ook maar even de vraag dat als alle Rutte akkoorden zo ondemocratisch en ten koste van de rechtsstaat zijn, er met het Associatieverdrag al helemaal geen democratische, Raad van State controle meer is: dus stemt u dan tenminste tegen!TT: De Raad van State signaleert dat de  juridische en praktische kant van beleidsplannen steeds meer op het tweede plan komt. De raad zegt in het jaarverslag over 2015 dat moeizaam bereikte akkoorden steeds belangrijker lijken te worden in de politiek.      

De wet- en regelgeving moet tijdig worden aangepast, maar het moet niet doorslaan, vindt de Raad van State. Er worden steeds vaker oplossingen gezocht die ten koste gaan van de waarden waar de rechtsstaat op berust, zegt de raad, zoals alle akkoorden die het kabinet-Rutte heeft gesloten met politieke en maatschappelijke partijen.

1 REACTIE

Comments are closed.