gale boetticherDonderdag 23 juni bepalen de Britten in een referendum of zij in de Europese Unie willen blijven. Voor de toekomst van Nederland is het te hopen dat zij voor uittreding stemmen.

De media en de politiek komen continu met bangmaakverhalen. Als het Verenigd Koninkrijk de EU zou verlaten, dan zou de Britse economie in een diepe crisis komen. Grote bedrijven zouden massaal vertrekken en het land zou er alleen voor komen te staan in de wereld.

Deze paniekzaaijerij is niet alleen bedoeld om de Britten in de EU te houden. Het moet ook Nederland laten zien dat er geen toekomst voor ons land bestaat buiten de Europese Unie. Om het ongelijk van de media en politiek te bevestigen, is een Brexit juist zo belangrijk.

Er valt geen enkele legitieme reden te geven waarom de Britse economie na vertrek zou instorten. Andere niet-EU landen zoals Zwitserland, Noorwegen en IJsland doen het uitstekend. Sterker nog, hun economieën groeien de laatste jaren harder dan die van de Eurozone.

Natuurlijk zullen er wel wat bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk vertrekken, vooral zij die erg afhankelijk zijn van EU-subsidies. Daar staat tegenover dat de Britten miljarden euro’s besparen aan jaarlijkse EU-afdrachten; geld dat geïnvesteerd kan worden in de eigen economie.

Bovendien is er zonder de Brusselse bureaucratie minder economische regelgeving waar de Britten zich aan moeten houden. Dat schept ruimte voor innovatie en stelt ondernemers in staat om meer te investeren. Zo zullen er ook weer nieuwe bedrijven bijkomen.

De grootste winst voor het Verenigd Koninkrijk ligt echter op de lange termijn. De EU ontwikkelt zich steeds meer tot een Europese superstaat; een moloch waarin de soevereiniteit van de individuele lidstaten wordt uitgehold.

Deze ontwikkeling heeft serieuze consequenties. Zo moet het rijke westen jaarlijks miljarden euro’s naar het zuiden en oosten overmaken om de grote verschillen tussen de lidstaten te verkleinen. Nog belangrijker is dat de competitie tussen landen verdwijnt.

Europa is mede zo rijk geworden doordat het eeuwenlang uit kleine staatjes bestond die met elkaar moesten concurreren om te overleven. Als een land de belastingen teveel verhoogde of de vrijheid inperkte, dan vertrokken ondernemers en academici gewoon naar naburige staten. Zij stemden met hun voeten.

Door decentralisatie bleef Europa relatief vrij en welvarend. De EU ondermijnt dit concept volledig door alles gelijk te trekken. Brussel is al bezig met belastingharmonisatie, waardoor landen niet meer te hoeven concurreren met belastingtarieven en zij die dus makkelijk kunnen verhogen.

Hoe groter de EU wordt, hoe minder welvaart er overblijft. Het Verenigd Koninkrijk doet er daarom verstandig aan om uit te treden nu het nog kan.

Met een Brexit kunnen de Britten laten zien dat een toekomst zonder Brussel prima mogelijk is. Daarmee kunnen zij ook een lichtend voorbeeld zijn voor Nederland.

Als Nederlanders zien dat het prima gaat met een Verenigd Koningrijk buiten de EU, en dat de bangmaakverhalen van eurofiele media en politici dus nergens op gebaseerd waren, dan kan een Nederlands uittreden weleens een stuk dichterbij komen. Als er één schaap over de dam is, dan volgen er vaak velen.

Van Brexit naar Nexit.

Gale Boetticher is de auteur van Een Pleidooi voor Vrijheid – libertarisme in ’t kort. In dat boek wordt onder andere uitgelegd waarom: het libertarisme de meest rechtvaardige politieke filosofie is, de vrije markt voor de grootste welvaart zorgt en de overheid het probleem is, niet de oplossing. Bestel Een Pleidooi voor Vrijheid hier.

4 REACTIES

 1. Europa heeft in de praktijk helemaal géén eigen identiteit, gezien vanuit alle bevolkingsgroepen en die willen ze ook niet dat we die opgeven, waarom worden er dan Europese kampioenschappen getolereerd waarbij we onze eigen identiteit met hand en tand moet verdedigen? Terwijl gelijkertijd de illusie gecreëerd wordt door de EU dat de EU er op uit is om van al die verscheidenheid aan identiteiten daar 1 identiteit van te maken. Dat is de boodschap die ze uitdragen, echter… in hun verborgen agenda staan hele andere punten. En als je goed kijkt dan zie je dat er zaken niet met elkaar overeenkomen.

  De EU is er juist om al deze verscheidenheid aan volkeren tegen elkaar op te zetten en ook tegen de rest van de wereld.
  Hoe kan je een enkel volk beter tegen het harnas werken dan: het zichtbaar afpakken van hun identiteit. En daar tegenover net zo hard hun identiteit in hun gezicht te smeren.

  Even een simpel voorbeeld: Prins Harry heeft mijn zijn Invictus Games de slogan I AM. De slogan I AM, geeft je vanuit jouw onderbewustzijn een identiteit, namelijk IK BEN… dit of dat. IK BEN een Nederlander of IK BEN een man, of IK BEN een Noord-Hollander enz enz..
  Dus aan de ene kant geven ze ons via het onderbewustzijn een dikke vette identiteit waar jij je veilig en geaccepteerd bij voelt en aan de andere kant pakken ze diezelfde identiteit weer bewust en zichtbaar van je af.

  En door die ‘Mind Game’ die ze met ons spelen, jagen ze ons op de kast. Want oweee als ze aan onze mannelijkheid komen of aan onze identiteit als ras Nederlander enz enz. En zo doen ze dat bij elk individueel land. Zodat we genoodzaakt zijn (of eigenlijk gemanipuleerd worden) om onze identiteit te gaan verdedigen. Ook de EU doet gewoon mee om ons die identiteit zichtbaar van ons af te pakken. Zodat we daar heel boos om gaan worden.
  Met als doel, om chaos te creëren waardoor de boel naar hun hand gezet kan worden en de nazi Zwitserse Tempeliers er met de buit vandoor gaan en hun bankrekeningen kunnen blijven spekken en hun nazi ideologie kunnen blijven implementeren en op zo’n manier dat iedereen het met deze nazi sympathieën eens worden. En zo hebben ze hun derde rijk alsnog ! En als je denkt dat dat allemaal ten gunste is van jou, dan heb je het helemaal mis. Alleen als je lid bent van de Octogon Groep zul je hiervan profiteren, de rest van al die nazi slijmballen zullen allemaal als marionetten worden gebruikt en ingezet als pionnen door ze een valse identiteit te geven. Alles is sowieso een valse identiteit behalve jouw organische identiteit als universele schepper.

  Nogmaals, de enige oplossing is:
  niet reageren op al die georchestreerde provocaties !

 2. Inmiddels staat op de site van pensioenfonds PMT te lezen dat een BEXIT flinke gevolgen zal hebben voor de hoogte van de pensioenen.
  Zelfs op deze manier worden gepensioneerden gepusht om tegen een BREXIT (en een NEXIT) te stemmen. Alsof wij er iets aan kunnen doen.

  In één woord: schofterig!

  an argie [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Rob [3]:
  Mijn oma zei al:“pensioenfondsen, banken, verzekeraars en garagehouders zijn door de wet beschermde oplichters.”

  Dit is gewoon weer een stok vinden om weer uit de pensioenpotten te roven.
  Ik maak me echt geen illusies; over 15-20 jaar is er geen pensioen meer over. Dat is dan al lang en breed geroofd om één of ander verzonnen gat te dichten.

  Zo lang de geldcreatie in handen is van de private bankiers, belanden de naties, welke dan ook, uiteindelijke in een spiraal van oneindige schuld. De rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente over rente die zal moeten worden betaald (zo lang de burgers dit willen natuurlijk – Kijk naar IJsland) wordt op een gegeven moment groter dan het BNP. Dan is er geen weg meer terug en ontstaat er vanzelf een revolutie.

  Wat heeft de privatisering – De verkoop van voorzieningen die door de belastingbetaler, ZONDER GOEDKURING, JA ZELFS ZONDER RAADPLEGING!! – ons gebracht?
  Is het er beter op geworden of zijn dit soort diensten onder het mom van marktwerking alleen maar verder uitgehold?

  Misschien ook tijd voor een Nexit?
  Ik ben eigenlijk wel voor, want ik heb mijn buik een beetje vol van dat schorriemorrie en witte boordcriminelen die geen belofte kunnen nakomen….

  Lang leve de bailouts, de bail-ins, het ESM, de Codex Allimentarius. het verdrag van Lissabon, de massa immigratie en zeker niet te vergeten; de neuro.

Comments are closed.