De Sunday Times kwam vandaag met de aanbeveling aan zijn lezers om vooral  vóór de Brexit te stemmen.

Als de meerderheid voor de Brexit stemt dan staat de Britse regering sterker in de schoenen richting de EU en kan aanzienlijk betere voorwaarden voor het Britse lidmaatschap uitonderhandelen, redeneert deze krant. Vervolgens kan er dan een nieuw referendum worden gehouden over die “betere” voorwaarden en wie weet willen de Britten dan wel in de EU blijven.

Kortom, een mogelijke noodingreep om alsnog met een beetje schijnbaar goed fatsoen een Brexit te omzeilen want ik zie al aankomen dat als men de tweede keer ook voor de Brexit stemt er een derde ronde aan geplakt gaat worden en dat men net zolang referenda gaat houden totdat het een keer wel Brestay wordt.

En daarna worden er geen referenda meer gehouden zoals we gezien hebben bij de Ieren.

4 REACTIES

 1. Hoe dichterbij de datum komt hoe wanhopiger de oplossingen worden.
  Ik denk niet dat ze eruit gaan wat ze ook stemmen.

 2. Slim gespeeld van het establishment.
  Door dit voor de stemming te laten publiceren, kunnen ze er achteraf een pro-Brexit uitslag aan toeschrijven en hebben ze dus een excuus om er niet echt uit te stappen maar wat onderhandelinkjes te voeren (die jaren aanslepen, gedurende dewelke er alvast een satus quo is). Ze kunnen immers argumenteren dat de pro-Brexit vote toe te schrijven is aan mensen die er niet echt uitwillen maar zich door een vooraanstaande krant hadden laten inspireren om “strategisch te stemmen” dus “als we de voltallige oplage van die krant aftrekken van het aantal Brexitstemmen en voegen bij de Bremainstemmen, dan wilde de Britten dus blijven”.
  Denk maar niet dat die krant op eigen houtje dit artikel geschreven heeft…

  Wladimir van Kiel [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Scrutinizer [2]: hetzelfde geintje dat Rutte hier met het Geenpeil referendum flikt: de kiezers stemden volgens hem niet tegen het verdrag met de Oekraïne maar tegen bepaalde aspecten daarvan en als die worden bijgesteld dan zijn de kiezers tevreden en is er aan de uitslag van het referendum voldaan en kan het verdrag in werking treden.

 4. We worden allemaal in de maling genomen, genaaid om het maar eens crue te zeggen. Maar het volk slaapt en is inmiddels al zo gehersenspoeld door de mainstream media, dat ze niet in staat zijn om zelf eens na te denken.
  Let maar op: de Britten blijven gewoon in de EU, met dank aan geslepen ratten van de elitaire club.
  Lees Beyond the Matrix van Martin Vrijland, de hoax moord op die Jo Cox, het stinkt aan alle kanten en het volk trapt er weer eens massaal in.
  Het wordt alsmaar benauwder in de EU.
  De queen en de paus hebben in december jl. aangekondigd dat dit de laatste kerst zou zijn, ook zei de lady dat er een big storm is coming, allemaal verborgen boodschappen? Staat er ons nog een WO3 te wachten, je zou bijna zeggen van wel….

Comments are closed.